ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 24-25 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου θα αιωρείται στην ατμόσφαιρα ένα αναίτιο σφίξιμο, το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει παρεξηγήσεις ανάμεσα σε εσάς και τους οικείους σας. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Άρη βάζει φωτιά στα γκομενικά, καθώς δεν θα φιλτράρουμε ιδιαίτερα τα λόγια μας απέναντι στον Θανάση (ή τον υποψήφιο Θανάση). Την ίδια μέρα ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα εντείνει τη διαίσθησή μας και τη φαντασία μας, πράγμα που κομποζάρει θεσπέσια με την ως άνω περιρρέουσα καψούρα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή ειδικά για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι παρανόησης, γνωστοί και ως “Μένιο, μην το κάνεις αυτό, με ενοχλεί”.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο.

ΚΡΙΟΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Μαρίνα Κουντουράτου φοράει πατομπούκαλο ταρταρούγα και προσπαθεί να καταλάβει τι εννοεί ο Σαίξπηρ στον Άμλετ. Σπόιλερ: ούτε ο ίδιος ήξερε ακριβώς τι ήθελε να πει.

Το τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη το Σάββατο θα σας προκαλέσει μια σχετική ντιβουρλίγκα – όχι βέβαια κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που ζείτε ήδη (και απλώς δε μοιράζεστε με κανέναν) – και θα προσπαθήσετε να το ρίξετε στα ψώνια (ή στις ουίσκες) για να μη βιώνετε σύγκορμοι την ταραχή σας. Την Κυριακή το χάσιμο θα συνεχιστεί, ωστόσο η σύνοδος Ερμή με Ποσειδώνα στους Ιχθύες θα σας βοηθήσει να διοχετεύσετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες σε κάποιο αντικείμενο ή δραστηριότητα (κρίμα που δε σας είχε πιάσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για να είχατε φτιάξει και τον πιο γλάμορους χαρταετό στα Κάτω Πατήσια). Αν με ρωτάτε “τι λείπει τι φταίει και η καρδιά μου κλαίει”, η απάντηση και η αλήθεια συνάμα, αν δεν τη βρίσκετε μέσα σας, υπάρχει στους Sex Pistols.

ΤΑΥΡΟΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Αλέκος Παπαδήμας συνομιλεί με Κορίνα Μητροπούλου σχετικά με έξοδο σε κοσμικό κέντρο όπου τραγουδάει ο “Γιάννης Κότσυφας” – ενώ παράλληλα κανείς δεν καταλαβαίνει τι συζητάνε.

Το τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου θα σας ωθήσει να κάνετε μικροξεσπάσματα στους οικείους σας, καθώς θα θεωρήσετε ότι οι επιθυμίες σας καταπιέζονται χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός και ωφέλιμος συνολικά λόγος. Τυχόν άσκοπες παρεμβάσεις θα σας ενοχλήσουν αρκετά γιατί αυτή είναι μια περίοδος ήσυχης αναδιάρθρωσης της ζωής σας, συνεπώς το άγχος των επερχόμενων αλλαγών φτάνει και περισσεύει για την περίπτωσή σας. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η σύνοδος Ερμή – Ποσειδώνα σας φτιάχνει ένα περίεργο σκηνικό, καθώς από τη μια μπορείτε ενστικτωδώς να εντοπίσετε τι σας βολεύει σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο η βιασύνη σας να ξεμπερδεύετε με την ίδια τη διαδικασία λήψης απόφασης μπορεί να σας θολώσει την κρίση. Αφήστε τους προβληματισμούς και ζήστε στους ρυθμούς της καψούρας, όπως αυτή υπαγορεύεται από το τετράγωνο Άρη – Αφροδίτης.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Σάσα Παπαδήμα κουοτάρει Λαίδη Άντζελα (“όλα τα ‘χει πει η ευλογημένη, όλα”) επισημαίνοντας το δίλημμα “να φύγω να πάω πού, να μείνω να κάνω τι” – χωρίς όμως να ξέρει ακριβώς από πού φεύγει ή που θα ήθελε να πάει.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου το τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη φέρνει εντάσεις, καθώς δεν έχετε όρεξη να ξεκαθαρίσετε (μέσα/ έξω) τι σας δυσκολεύει τη ζωή κι έτσι δε μπορείτε να βάλετε και όρια στους ανθρώπους που σας εκνευρίζουν. Φυσικά και θα θέλατε να τα κάνετε όλα όπα, με δεδομένο ότι και ο προηγούμενος Θανάσης προσπαθεί να ξαναμπεί στη ζωή σας με έμμεσο τρόπο (μέσω Λαμίας για την ακρίβεια και όχι κατ’ ανάγκη για τον λόγο που θα θέλατε εσείς να μπει), όμως η εγκράτεια σε επίπεδο έκφρασης είναι κάτι που συνιστάται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις συναισθηματικής φουρτούνας και θολούρας. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου θα ζείτε στον πλανήτη Γκούφι, καθώς τίποτα δε θα μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στο state of mind σας που απαντάει στο ως άνω δίλημμα της Σάσας “να κι αν φύγω, να κι αν μείνω, σάμπως αυτό με καθορίζει ως προσωπικότητα”.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Καίτη Τόγκα μπαίνει μέσα στην τάξη και βγάζει έξω τον Κρασσά, προτού καθίσει αναπαυτικά στη θέση της και βάλει διαγώνισμα για τη Συνθήκη του Μπρεστ – Λιτόφσκ.

Ίσως φταίει που παρακολουθείτε ευλαβικά την Ελένη Χατζίδου στο Survivor (και την προτιμάτε στην πίστα), ίσως φταίει που τις προηγούμενες ημέρες είχατε πήξει μέσα στο σπίτι, αφοσιωμένοι στο κοπανέλι (πνευματικό και κανονικό), ίσως φταίει που ενίοτε θυμάστε πως ψυχούλα έχετε κι εσείς και πρέπει να πετάξετε τη γόβα και να ανεβείτε πάνω στο τραπέζι, σε κάθε περίπτωση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου θα θυμηθείτε πως μια ζωή την έχετε και θα φροντίσετε να το κάψετε. Την Κυριακή, καθώς θα ξεσουρώνετε, θα βάλετε κάτω ό,τι επείγει να επιλυθεί αυτές τις μέρες και, πολύ όμορφα κι ωραία, χωρίς εντάσεις, θα προγραμματίσετε τις επόμενες ημέρες – αν βέβαια δεν αφήσετε το συναίσθημα να σας θολώσει την κρίση και να σας ανακατέψει τις προτεραιότητες.

ΛΕΩΝ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Δήμητρα Παπαδοπούλου μανουριασμένη που ο Σπύρος έχει γκόμενα τον περιμένει ξημερώματα όρθια στο χολ χτυπώντας ρυθμικά την παντόφλα στο παρκέ, όσο ο Γιάννης της βάζει φιτιλιές.

Πάρα πολλά νεύρα. Νεύρα χωρίς λόγο και μια αίσθηση του ανικανοποίητου να πλανάται πάνω από το “είναι” σας, από το αυτοκίνητο, το σαλόνι και την πιατοθήκη σας, ως τα τρίσβαθα της ψυχούλας σας, η οποία διαρκώς αναρωτιέται “is that all there is” σε σχέση με τα γκομενικά και τα επαγγελματικά σας (με μια έμφαση, βέβαια, στα πρώτα, διότι ποιος τη λογαριάζει τη δουλειά όταν ο Θανάσης δε σας δίνει σημασία). Το Σάββατο αυτή η τάση θα σας δημιουργήσει μια εσωτερική σύγκρουση, διότι θα βρει απέναντί της τη διάθεσή σας να σονσονίσετε ανελέητα με όποιον βρείτε μπροστά σας, αλλά η αίσθηση της ματαίωσης δεν θα σας αφήσει να τη χαρείτε, εκτός αν πατήσετε τσόκαρο τόσο δυνατά που θα δημιουργηθεί ρήγμα στη μέση της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Την Κυριακή θα χάνεστε γιατί θα ρεμβάζετε, πράγμα μόνο καλό σε περιπτώσεις τέτοιου κωλοσφιξίματος. Μείνετε για λίγο μακριά από την υποτιθέμενη πραγματικότητα και επαναπροσδιορίστε τις ακριβείς διαστάσεις των καταστάσεων που σας προβληματίζουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Μπία Μπέκου κυνηγάει Σάββα Κατσίκη να της κάτσει αλλά αυτός γκομενίζει με άλλες τρεις και ούτε γυρίζει να την κοιτάξει.

Είναι πάρα πολύ άσχημο το να θες να δώσεις πράγματα – συναισθήματα, όμορφες σκέψεις, κ.λπ. – και κανείς να μη βρίσκεται εκεί για να τα πάρει, έστω, να υπογράψει στον κούριερ κι ας μην νιώσει κι αυτός το ίδιο με εσάς. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η ατμόσφαιρα θα είναι τεταμένη και πιθανότατα να ξεσπάσετε στον Θανάση, ο οποίος δε σηκώνει καν το τηλέφωνο στον κούριερ για να του παραδοθεί το πακέτο που έχετε στείλει. Πριν η Βίκυ Χατζηβασιλείου χτυπήσει την πόρτα του τίμιου σπιτικού σας κι αρχίσει να χειρίζεται τη φάση σας όπως τότε με την Αλέκα και τον Νεκτάριο, καλό θα ήταν να οπλιστείτε με υπομονή και να θυμηθείτε (εν ανάγκη χτυπήστε το και τατουάζ) πως αν δεν αγαπάτε πέρα και πάνω από όλα τον εαυτό σας, κανείς δε θα βρεθεί να σας ανταποδώσει το συναίσθημα. Την Κυριακή τουλάχιστον θα μπορείτε να δείτε τα πράγματα με πιο πρακτική ματιά, καθώς, ας μη γελιόμαστε, το ξέρετε ήδη πως κανείς δεν θα έρθει να σας σώσει από την ανία, τη ρουτίνα, την έλλειψη αμοιβαιότητας και ό,τι άλλο σας τρώει την ψυχή, αν εσείς δεν αρχίζετε να το φωνάζετε μέσα στη μάπα του.

ΖΥΓΟΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Σπύρος Παπαδόπουλος έχει ανασύρει παιδικό τραύμα με τον Βλάση να τον αποκαλεί “μαλάκα” με αποτέλεσμα να μη μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Καλύτερα είναι όταν δεν προλαβαίνετε να σκεφθείτε – πολύ καλύτερα από όταν έχετε άπλετο χρόνο για προβληματισμό που σας σπρώχνει στη δημιουργία νέων προβλημάτων. Έχουν πέσει πολλά αυτές τις μέρες, τόσο στο σπίτι, όσο και στη δουλειά κι εσείς, ως γνωστοί crowd pleasers, κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας να ευχαριστηθεί ο κόσμος (και να χτυπηθείτε εσείς σαν το χταπόδι). Χρειάζεστε επειγόντως μια καλή έξοδο και το Σάββατο θα ήταν μια καλή ευκαιρία προς εκμετάλλευση – αν κι εφόσον στο μεταξύ έχετε ελέγξει τα νευράκια που προκαλεί το τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη. Την Κυριακή καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε, καθώς θα υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι όλα μαζί ούτε μπορούν ούτε έχει νόημα να γίνουν. Κι αν όλο αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθείτε να ξεχάσετε τη φάση με τον Θανάση και την εκατέρωθεν αβεβαιότητα για την αξία του μαζί; Όπως και να έχει, για να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε γκομενική κατεύθυνση χρειάζεστε consistency στις αποφάσεις κι εσείς απέχετε από αυτό όσο απέχει σε επίπεδο επιλογών καριέρας η Βάσω Χατζή με τη Μαρία Κάλλας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Ασπασία Βαρδάτσικου έχει μόλις γνωρίσει τον κούριερ στην είσοδο του σπιτιού του Παλαιού Ψυχικού και αφήνει το τηγάνι με τον γάβρο στη φωτιά για να πάει μαζί του για καφέ.

Η βδομάδα κύλησε πανεύκολα και σ’ αυτό έχετε να ευχαριστείτε πρωτίστως τον εαυτό σας, που δεν πτοήθηκε από επιβλαβείς συμπεριφορές του περιβάλλοντός σας και προσαρμόστηκε στις επικίνδυνες φάσεις χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση. Είναι πανέμορφο όταν συμβαίνει αυτό, όταν δηλαδή δε σας τρώει το σαράκι πως όλα μπορεί να στραβώσουν σε μια στιγμή – αρκεί να μην παρασυρθείτε, ιδίως το Σάββατο, από την περιρρέουσα τεταμένη (για όλους τους άλλους) ατμόσφαιρα και χαλάσετε αυτό το μοναδικό φήλινγκ που συμβαίνει τόσο συχνά όσο η Φωτεινή Δάρρα πετυχαίνει σωστή νότα. Την Κυριακή θα ασχοληθείτε με τον Θανάση και τις δικές του επιθυμίες στο πλαίσιο της σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Κι αν – γενικότερα εκείνη τη μέρα – ακούσετε κάτι για το οποίο δεν ήσασταν προετοιμασμένοι, πρώτον, μη δώσετε ιδιαίτερη σημασία, δεύτερον, αφήστε τους να νομίζουν ότι ελέγχουν την κατάσταση όσο εσείς χαϊδεύετε μια μαλλιαρή γάτα με την πλάτη στην κάμερα, γελώντας σατανικά από μέσα σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Ντορίτα συνειδητοποιεί ότι η μάνα της διαθέτει παλτό από κανονικό πετσί φώκιας και σπεύδει να το κάνει χίλια κομμάτια.

Αν είχατε λύσει το πρόβλημα “ρομαντισμός ή καλοπέραση”, θα μιλούσαμε για κάτι τελείως διαφορετικό, ενδεχομένως και για άλλο ζώδιο, π.χ. τον Υδροχόο. Όμως ούτε το έχετε λύσει – ούτε και θα το λύσετε ποτέ – συνεπώς το πρόγραμμά μας συνεχίζεται με τις κλασικές προσπάθειες ελιγμών στο πλαίσιο της σκληρής πραγματικότητας που σας επιβάλλει ο περίγυρος καθ’ εκάστη και αργία. Ο εκνευρισμός του Σαββάτου εξαιτίας του τετραγώνου Αφροδίτης – Άρη προσθέτει στο ήδη υπάρχον μείγμα της καθημερινής αβεβαιότητάς σας μια ροπή προς αμφισβήτηση των συναισθημάτων του άλλου. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί ενδέχεται το ένστικτό σας να είναι σωστό και ο Θανάσης να προκρίνει τον (έντεχνο) χειρισμό σας από την πραγματική αλλαγή στη συμπεριφορά του ώστε να σας ευχαριστήσει επί της ουσίας. Την Κυριακή προσέξτε τυχόν συζητήσεις με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος και δώστε έμφαση στο τι θέλετε εσείς και, κυρίως, το πόσο δίκιο έχετε για να το αναζητάτε έτσι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Σπύρος, Δήμητρα, Βλάσης, Γιάννης, κυρ-Βασίλης και Ρένια πηγαίνουν διακοπές στην Πεντέλη, χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει με τον δάσκαλο των αθλημάτων.

Πάλι καλά που βρήκατε λίγο χρόνο να αξιοποιήσετε δημιουργικά με τον Θανάση γιατί θα είχατε αρχίσει να πετάτε πέτρες αδιακρίτως σε ανυποψίαστους περαστικούς. Ζορίζεστε αρκετά στο σπίτι και η ένταση που θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου θα αποτελέσει, ενδεχομένως, εμπόδιο στη διαδικασία που θέλετε να μπείτε το προσεχές 48ωρο, και η οποία περιλαμβάνει ποτάρες, παρτάρες και λοιπούς υπερθετικούς νεολογισμούς που άπτονται της διασκέδασης. Η Κυριακή θα είναι ακόμα πιο φευγάτη σε πνευματικό επίπεδο, καθώς θα βγουν στην επιφάνεια οι βασικές σας ανάγκες απέναντι στον Θανάση, ο οποίος ζορίζεται από μόνος του όσο εσείς ζορίζεστε στα χέρια των άλλων και έτσι ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες άβολες κουβέντες. Όλα για τον άνθρωπο είναι, σε κάθε περίπτωση το “καλύτερα τώρα παρά μετά” ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Σωσώ Παπαδήμα μετά την 2η προσπάθεια δολοφονίας του Αλέκου Παπαδήμα, καπνίζει πούρο στο σαλόνι της μεζονέτας των Αμπελοκήπων και περιμένει την Πέπη για να ξαναβάλει μπρος τη διαδικασία.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη με τον Άρη μπλοκάρουν κάπως την τάση σας να κινείστε παντού και πάντα ανεξάρτητα από το τι θέλει/ λέει/ κάνει ο κόσμος, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο Θανάσης χωρίς να φταίει. Την Κυριακή η σύνοδος Ερμή με Ποσειδώνα στους Ιχθύες σάς σπρώχνει σε ονειροπολήσεις από αυτές που συνήθως αφήνουν ως υπόλειμμα στόχους που ποτέ επί της ουσίας δεν θέλατε να υιοθετήσετε – όχι για κανέναν άλλο λόγο, γιατί έχετε δικαίωμα να μην ξέρετε ακόμα τι θέλετε (σε κάποιους από τους τομείς της ζωής σας). Αυτό που χρειάζεστε πρωτίστως το Σαββατοκύριακο είναι πνευματική ξεκούραση, καθώς κάνετε την αποτίμηση του μήνα και διώχνετε μακριά τις σκέψεις για επιστροφή (=καταστροφή) σε καταστάσεις που ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα, αν ξεκουραστεί μαζί με το πνεύμα και το κορμάκι σας, μόνο καλό θα σας κάνει, παρότι ήρθε η ώρα να θυμηθείτε για ποιο λόγο όλοι σας προσκαλούν πρώτους πρώτους στα πάρτι.

ΙΧΘΥΕΣ

Τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση: Μαρκάταινα κάνει τη δύσκολη στον Αντώνη, ο οποίος την κυνηγάει στο πλυσταριό, ενώ καραδοκεί παραπλεύρως η Ασπασία. Σπόιλερ: καμία Ασπασία της ζωής σας δε θα σας τη χαλάσει.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου το τετράγωνο τη Αφροδίτης με τον Άρη αναμοχλεύει τον εκνευρισμό στην ψυχούλα σας, η οποία όμως τόσο πολύ έχει κουλάρει τις προηγούμενες ημέρες, που δε σας νοιάζει καθόλου ποιος θα σας την πει και γιατί. Αυτά είναι τα καλά της Αφροδίτης πάνω σας και τα καλύτερα του Ερμή που κάνει δουλίτσα, πρώτα σε επίπεδο σκέψης και μετά σε επίπεδο έκφρασης. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η σύνοδος Ερμή με Ποσειδώνα πάνω σας θα προσπαθήσει να σας αποπροσανατολίσει από όσα έχετε βάλει ως στόχο για την βδομάδα που ακολουθεί, ώστε ένας μήνας μαύρης ταλαιπώριας να κλείσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Οι συνεργασίες που θα προκύψουν σ’ αυτό το πλαίσιο ίσως δεν είναι αυτό που είχατε ονειρευτεί, ωστόσο και τι είναι ποτέ αυτό που έχετε ονειρευτεί, αν εξαιρέσουμε τη σπανακόπιτα της μάνας σας. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι μέρες είναι για να κάνετε ταμείο και να πείτε ένα “φτου σου, κούκλα μου” στον καθρέφτη, που αντέξατε όλα αυτά χωρίς να βγάλετε κιχ.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr