ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 9-10 Δεκεμβρίου.

Από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ο Άρης περνάει στον Σκορπιό, όπου και θα παραμείνει ως τις 26 Ιανουαρίου 2018. Έφτασε η ώρα της απελευθέρωσης μέσα από την ολοσχερή καταστροφή και τη συνακόλουθη αναγέννηση μέσα από τις στάχτες. Έφτασε η ώρα των επαυξημένων ενστίκτων, του δυναμισμού, της ζωογόνου ενέργειας που δεν επιθυμεί να τους διασκεδάσει/ ικανοποιήσει όλους, αλλά μόνον εσάς και τις βαθύτερες ανάγκες σας. Έφτασε η ώρα για ψυχολογική σάουνα – καθαρισμό – σπα – μπότοξ – μεσοθεραπεία. Σηκώστε τα μανίκια και ξεκινήστε. Δεν έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας.

Για πληρέστερη εικόνα της πρόβλεψής σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ο Άρης στον Σκορπιό και τον 8ο Οίκο σας ανακινεί οικονομικά θέματα που άπτονται προγραμματισμού ο οποίος λείπει αυτή την περίοδο από τη ζωή σας πιο πολύ από όσο λείπει από την ελληνική τηλεόραση ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Όσο εσείς θα αποφεύγετε συστηματικά να καταπιαστείτε με οτιδήποτε δεν αναδίδει τη γλυκιά μυρωδιά της πρωτιάς και της πρωτοπορίας, τόσο οι απλές ανάγκες της καθημερινότητας θα γίνονται πιο πιεστικές κι από την ίδια την αναζήτηση της ψηλότερης θέσης στο βάθρο. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά μπορεί να μην έχουν και καμία σημασία, δεδομένου ότι τα γκομενικά σας αρχίζουν να ανασταίνονται – προσέξτε μόνο μην μπερδέψετε την αυξημένη διάθεσή σας για στρίψιμο μπούκλας ενώπιον του Θανάση με την άκρατη ζήλια που μπορεί να σας προκαλέσει και μόνο το γεγονός ότι ο ίδιος αποτελεί αυθύπαρκτο ον και διαθέτει προσωπικότητα ή/και δική του ζωή.

ΤΑΥΡΟΣ

Καλησπέρα, παιδιά, από δω το σερβίτσιο το καλό της μάνας σας, αυτό που της είχε κάνει δώρο η κουνιάδα της στην αργυρή επέτειό της με τον πατέρα σας. Καλησπέρα, σερβίτσιο, απόψε είναι η τελευταία μέρα που θα εμφανιστείς ολόκληρο μπροστά σε ξένο κόσμο. Μήπως, όμως, ήσουν ήδη για πέταμα και απλά δεν το ήξερες; Ναι, το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό η ένταση θα πιάσει επίπεδο διαλόγου Τζένης Χειλουδάκη – Τζούλια Μπάρκα στο γνωστό βίντεο με τη σαμπάνια Κρυστάλ, όμως καλύτερα έτσι, διότι συχνά πυκνά η καθυστέρηση σε πράγματα (ιδίως επαγγελματικά) φουλάρει το συναισθηματικό/ υπαρξιακό σας πορτμπαγκάζ με τρόπο ώστε ως και η τζιπάρα της ψυχής σας να αγκομαχά στις ανηφόρες τούτης της ζωής και μάλιστα χωρίς λόγο, δεδομένου ότι πάντα φροντίζετε να μην περισσεύει ούτε μισή σπίθα που αναίτια θα επιχειρήσει να διαταράξει την καθημερινότητά σας. Γκομενικώς ο Άρης βάζει φωτιά στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και γι’ αυτό ίσως χρειαστεί λίγη παραπάνω αυτοσυγκράτηση, ώστε να μη γίνετε ζηλιάρηδες για δυο λεπτά – και αργότερα το μετανιώσετε για δυο μήνες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ο Άρης στον Σκορπιό και τον 9ο Οίκο σας φέρνει ό,τι αποφεύγετε συστηματικά, δηλαδή το βάθος της ενασχόλησης με κάτι που δεν ταιριάζει στη flamboyant προσωπικότητά σας. Η πίεση στη δουλειά και ο ανταγωνισμός που επιδεικνύουν χωρίς να τους τον ζητήσατε ποτέ αποτελούν τους δυο βασικούς παράγοντες που θα επιχειρήσουν να σας ανακόψουν την ορμή των ημερών που, με τη δική της σειρά, σάς επιβάλλει τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που μπορούν να αλλάξουν όλους τους καθημερινούς συσχετισμούς που ως τώρα σας ζορίζουν. Όπως θα αναρωτιόταν και η Άντζελα Δημητρίου, η φάση είναι “να μείνω, να πάω πού, να φύγω να κάνω τι”: με απλά λόγια, συγκρατήστε το στρες και τα νεύρα σας, μη διστάσετε να βγείτε και, κυρίως, μην παραλείψετε να απαντήσετε όπως πρέπει στον οποιονδήποτε νομίζει πως μπορεί να σας καθορίσει την ατζέντα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον Άρη στον Σκορπιό από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η καθημερινή μουρτζουφλίαση που σας πιάνει τις πρώτες μέρες του χειμώνα θα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Είστε έτοιμοι μέχρι και κουραμπιέδες να ψήσετε (“ποια; η Αγγελική”), ώστε το γιορτινό κλίμα να κατακλύσει την ψυχούλα σας, η οποία τελεί ακόμα υπό τα γκονταρικά άγχη με τα οποία σας προίκισε η φύση. Γκομενικώς πάτε, επίσης, καλά, διότι στο πρόσωπό σας φαίνεται η διάθεση για καλοπέραση, ενώ και τα επαγγελματικά ρολάρουν εξαιτίας της συμφιλιωτικής σας τάσης. Αυτήν πρέπει να αναπτύξετε κάπως σε σχέση με την οικογένειά σας, αφήνοντας κατά μέρος τις περιττές (για την εποχή και, ιδίως για την περίσταση) επικρίσεις που και τη διάθεση θα σας χαλάσουν και δεν θα εισακουστούν/ αφήσουν κάποιο legacy για το οποίο θα είστε περήφανοι.

ΛΕΩΝ

Τι είναι ένας Λέων με οικογενειακά προβλήματα; Όνειρο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη εγκιβωτισμένο σε τηλεοπτική σειρά circa 2003. Το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου προκαλεί τριγμούς στην οικογένεια και φέρνει στο προσκήνιο όλα όσα έχετε μαζεμένα εδώ και καιρό, τα οποία θα εκφραστούν και, ενδεχομένως, θα παρεξηγηθούν (thanks for nothing, ανάδρομε Ερμή) με αποτέλεσμα να ψάχνετε ελεύθερο καναπέ σε φιλικό σπίτι για να βγάλετε το Σαββατοκύριακο. Σε άλλα νέα, γκομενικώς είστε ok, αρκεί να μην υποκύψετε σε τυχόν επιστροφές από το παρελθόν, που σκοπό έχουν μόνο να αποδείξουν ότι μπορούν να κερδίζουν πάντοτε τα πάντα. Το καλό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι η αποσυμπίεση, όσο άτσαλα κι αν γίνει, δεν παύει να σηματοδοτεί μια νέα αρχή, ένα νέο “τικ” στον κατάλογο των “to do” με βάση τα οποία ο Άη Βασίλης (εσείς) θα εκτιμήσει τη φετινή σας πρόοδο και θα σας ανταμείψει ανάλογα (χωρίς αυτοσαμποτάρισμα κάθε νέας σας προσπάθειας).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και με το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό αρχίζετε δειλά δειλά να βγαίνετε από το σπίτι και να αποχωρίζεστε τον καναπέ σας και το βαθούλωμά σας επ’ αυτού, το οποίο με τόσο κόπο διαμορφώσατε τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Αυτή είναι και μια καλή στιγμή να ξεκινήσετε τις δημόσιες σχέσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την επαγγελματική σας κατάσταση, η οποία σάς θυμίζει τη φάση που η Πέγκυ Ζήνα, μια χαρά κοπέλα και με καλή φωνή, αναγκαζόταν να τραγουδάει το “Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι”. Ο Θανάσης θα βρίσκεται μαζί σας, κλασικά, σε όλη αυτή τη διαδικασία, όμως χρειάζεται προσοχή η επικοινωνία μεταξύ σας, ώστε να μην πραγματωθεί “Πρόεδρος Εδεσσαϊκού” μεσούντος του ανάδρομου Ερμή (που, ούτως ή άλλως, προς τα εκεί σπρώχνει όλες τις συζητήσεις). Αν δεν το καταλάβατε, ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ και τρέχουμε με όλη μας την ψυχή για νέα πράγματα που θα κάνουν περήφανη ως και τη Βάνα Μπάρμπα.

ΖΥΓΟΣ

Το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου φέρνει μια δυσκολία στα λεφτάκια, τόσο στην είσπραξη, όσο και στη διαχείριση. Και μεν η δεύτερη περίπτωση μπορεί να ελεγχθεί μέσω του κλειδώματος στο σπίτι (καλά, μεταξύ μας, ποτέ), η πρώτη σάς προκαλεί μια ιδιαίτερη ένταση, καθώς εκεί έχετε εναποθέσει τους τελευταίους μήνες όλες τις ελπίδες για την επανεφεύρεση της προσωπικότητάς σας. Γκομενικώς υπάρχει κίνηση, η οποία, ωστόσο, πρέπει να φιλτράρεται εκ του αποτελέσματος, κάτι για το οποίο δεν είστε ακόμα έτοιμοι, καθώς ο ανάδρομος Ερμής είναι σαν τα σουτζουκάκια τα σμυρναίικα – θέλει μέρες για να χωνευτεί. Τι καλό έχει, λοιπόν, αυτό το Σαββατοκύριακο; Ορμή. Εκμεταλλευτείτε την και βγείτε, προσέχοντας, όμως, τι λέτε και τι υπόσχεστε – κυρίως στον εαυτό σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καταρχάς πάρτε μια βιταμίνη, φάτε ένα πορτοκάλι και φορέστε μια ζακέτα. Κατά δεύτερον, το πέρασμα του Άρη στο ζώδιό σας από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου σάς δίνει τη δύναμη και την ενέργεια να προωθήσετε ό,τι θέλετε, κι αυτό είναι εξαιρετικά ευεργετικό, καθώς ήσασταν ένα τσικ πριν τα παρατήσετε όλα και ανεβείτε στη Γκιώνα να βόσκετε πρόβατα (αν έχει πρόβατα εκεί, δεν ξέρω, δεν έχω πάει ποτέ). Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι η απολυτότητα των απόψεών σας, οι οποίες, βέβαια, διαμορφώνονται έτσι διότι υπάρχουν λόγοι σοβαροί, άλλο που οι υπόλοιποι δε μπορούν καν να ξύσουν την επιφάνεια κάτω από την οποία αντιλαμβάνεστε/ προβλέπετε/ λειτουργείτε. Κατά τα υπόλοιπα, θα ξεκουραστείτε και θα ασχοληθείτε με τον Θανάση, αφήνοντας κατά μέρος οτιδήποτε σας την έσπασε ή επιχείρησε (μάταια) να κλονίσει την ακεραιότητα του χαρακτήρα σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ο Άρης στον Σκορπιό θα σας θυμίσει πώς είναι να ζεις με τα παλιά προβλήματα πεταμένα κάτω από τη μπουχάρα της εισόδου και, μεταξύ μας, καλά θα κάνει, ώστε να πραγματοποιηθεί μέσα σας ένα ύστατο ξεκαθάρισμα πριν ξεκινήσετε τη νέα σας πορεία, αυτή που δεν θα βαραίνει πλέον κάτω από τον ζυγό του Κρόνου για πρώτη φορά μετά από δυόμισι χρόνια. Δεν θέλετε πολλά πολλά με τον έξω κόσμο, από την άλλη όμως δεν μπορείτε και να καθίσετε μέσα, φοβούμενοι ότι “it’s the most wonderful time of the year”, παρότι έχετε ενδείξεις για το αντίθετο. Πρόκειται για συσσωρευμένη πίεση και κούραση που δεν έγινε κάτι δημιουργικό. Η εκτόνωση αποτελεί για εσάς μεγαλύτερη προτεραιότητα από ό,τι για την Άννα Βίσση η αλλαγή κομμωτή. Φροντίστε το από το Σάββατο κιόλας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παλιά σας τέχνη κόσκινο η εξωστρέφεια και η μαϊντανοποίηση που αυτή προκαλεί σε περιόδους που δεν αισθάνεστε ιδιαίτερα αποδοτικοί στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κάθε τύπου. Αυτή η τάση θα εκδηλωθεί το Σαββατοκύριακο και ευτυχώς το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό θα σας βοηθήσει να βάλετε μπροστά νέα σχέδια για τη ζωή σας, κυρίως σε γκομενικό/ σχεσιακό επίπεδο, καθώς όλα τα άλλα σας φαίνονται irrelevant. Θα βρείτε όρεξη να ασχοληθείτε με τον Θανάση, όπως θα βρείτε και διάθεση να μιλήσετε στους φίλους και τους συγγενείς σας για τα ραπίσματα που δέχεται το “είναι” σας – άλλο αν αυτοί θα σας δώσουν σημασία στην παρούσα φάση. Τι φταίει, λοιπόν; Η χρόνια μετάθεση της επίλυσης των προβλημάτων σας σε φάσεις ανύπαρκτες ή το προσωρινό μπλοκάρισμα της διάθεσής σας για αλλαγή; Όπως κι αν έχει, το “ζήσε τη στιγμή” ποτέ δεν ήταν πιο σχετικό με τη φάση σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό κορυφώνει τις ευθύνες σας στα επαγγελματικά και πλέον δεν έχετε περιθώριο να μην ενστερνιστείτε τον τίτλο “πρώτο όνομα στο Fever, που ανοίγει ξανά μετά από χρόνια”. Τόσο καιρό, βέβαια, αυτό υποτίθεται πως θέλατε, μια ευκαιρία για εξέλιξη και δη άμεση. Η πληθώρα των απαιτήσεων είναι αυτή που θα σας τρομάξει, εκτός αν την τρομάξετε εσείς πρώτοι, αρπάζοντας τις ευκαιρίες από τα μαλλιά με ύφος “ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ, πώς με λένε κι η σκούφια μου από πού κρατάει”. Γκομενικώς συνέρχεστε σιγά σιγά, βέβαια στο δρόμο σας είναι πιθανό να βρεθούν διάφοροι περιλιμπανόμενοι που πιο πολλή ταλαιπωρία θα σας υποσχεθούν, παρά συναισθηματική γαλήνη. “Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”, είχε πει κάποτε ο ΓΑΠ και έπεσαν όλοι να τον φάνε. Αυτό πρέπει να πραγματώσετε (όποιο σκέλος προτιμάτε), με ένα κράτημα, όμως, ως προς τα λεγόμενα και τις υποσχέσεις που θα ρέουν μπροστά σας με ορμή πρωτόγνωρη όσο και ο προγραμματισμός στη ζωή σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο μικρός υπαρξιακός λόξιγκας του προηγούμενου Σαββατοκύριακου ανήκει στο παρελθόν και το διήμερο που απλώνεται μπροστά σας θα είναι γεμάτο με δραστηριότητες που άπτονται όλων των ενδιαφερόντων σας, πλην αυτής που ακούει στο όνομα “πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό” – ή, για τη δική σας περίπτωση, “σε μια γυάλα με τεχνητό φύκι και εσάνς από δυάρι στα Πετράλωνα”. Ο αισθησιασμός θα σας κατακλύσει ξανά και μετά θα σας πάρει από το χέρι να σας βγάλει στον κόσμο, όπου θα λάμψετε σαν την Dita Von Teese σε μαύρο φόντο. Θα μου πείτε, τι θα την κάνετε όλη αυτή την καβλοπαγίδα, αν από μέσα το σαράκι “μετά τον περαστικό Θανάση, τι;” κατατρώει τη βάση όπου εδράζεται λίγο πολύ όλη η φιλοσοφία της ζωής σας; Ο Άρης στον Σκορπιό σάς δίνει την ορμή. Δεν εγγυάται για τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα είναι όλα θέμα καλής διάθεσης και δη δικής σας, κανενός Θανάση ή άλλου τυχάρπαστου που θα βρεθεί στο δρόμο σας.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr