ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 25-26 Νοεμβρίου.

Από τις 22 του μήνα ο Ήλιος βρίσκεται στον Τοξότη και όλα είναι πιο ανάλαφρα στην καθημερινότητα, εκτός από τις φορές που προσπαθούμε σώνει και καλά να εγγράψουμε τον διπλανό μας στη Γκρινπίς, τη ΔΑΠ-ΝΝΦΚ ή, έστω, τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών της γειτονιάς μας, απλά και μόνο επειδή πιστεύουμε πως ό,τι είναι καλό για εμάς είναι καλό και για την Τούλα ή τον Θανάση. Στις 25 ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Ουρανό ξυπνά μέσα μας τη Ρόζα Λούξεμπουργκ της Νέας Σμύρνης και έτσι εκφράζουμε πολύ προχωρημένες ιδές, τις οποίες βέβαια δεν είμαστε ακριβώς σε θέση να εφαρμόσουμε, διότι τα μυαλά μας βρίσκονται ήδη σε προ-χριστουγεννιάτικο mode ανθυποτεμπελιάς και αποσύνθεσης. Την Κυριακή η Σελήνη στους Ιχθύες ευνοεί κυρίως Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους που βρίσκονται σε φάση ονειροπόλησης.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Καμιά φορά – και το ξέρετε καλύτερα κι από τους μεγαλύτερους επικριτές σας – δεν έχετε αποφασίσει τι ακριβώς θέλετε, αλλά το κρύβετε τόσο επιμελώς που ο απέναντί σας πιστεύει πως είστε έτοιμοι ακόμα και για 17 ώρες διαπραγμάτευση από την οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας. Τέλος πάντων, λίγη σημασία έχουν οι προθέσεις και οι νταλκάδες σας, όταν τα λεφτάκια ρέουν, επιτέλους, σε καθημερινή βάση και έτσι δε χρειάζεται να αποδεικνύετε καθημερινά το ταλέντο σας στις κλακέτες ή το ζύμωμα πανετόνε, μπας και φιλοτιμηθεί κανείς να σας ξηγηθεί κανένα πεντάευρω. Το βασικό θέμα που θα σας απασχολήσει αυτό το διήμερο είναι η φυσική και ψυχολογική σας κατάσταση, η οποία θα στρώσει κι άλλο με την παραμονή του Ήλιου στον Τοξότη. Ενδεχομένως ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσετε από συνεργασίες και σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) που δεν φτούρησαν να είναι η παραδοχή ότι κι από το ίδιο το κόλλημα κάποιος πρέπει να αποχωρεί πρώτος. Ας είστε εσείς αυτός.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ήλιος στον Τοξότη από την Τετάρτη φέρνει μια μούγκα στην ψυχούλα σας, όχι μόνο επειδή σας απασχολούν τα λεφτά σε σχέση με τον όγκο και την ποιότητα της δουλειάς και τη συνολική σας παρουσία εκεί (ένεκα ο Άρης στον Ζυγό), αλλά και επειδή αισθάνεστε πως συμπεριφέρεστε με μια ανασφάλεια που δεν ταιριάζει καθόλου στη σταθερότητα του χαρακτήρα σας. Η επιστροφή του Ποσειδώνα σε ορθή πορεία τουλάχιστον βοηθάει να σκέφτεστε πιο καθαρά και χωρίς περιττά παρακλάδια με πιθανά σενάρια για το τί θα μπορούσε να συμβεί – και δη σε συμπαντικό επίπεδο – αν η γιαγιά σας είχε ρουλεμάν ή αν δεν είχε σκοντάψει η κυρία πίσω από την Πατουλίδου στα 100 μέτρα εμπόδια στους Ολυμπιακούς του 1992. Σε κάθε περίπτωση, όλος ο μήνας αφορά τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), σε όλο το φάσμα τους και το διήμερο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση, αρκεί στο μεταξύ να ετοιμάζεστε ψυχολογικά για τη συνέχιση της φασούλας υπό πίεση. Κι αν έχετε ζήσει ξανά στιγμές “χύτρα ταχύτητας με μπουκωμένη βαλβίδα” – σιγά μην εκραγείτε τώρα, με ολόκληρη Αφροδίτη απέναντί σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από την Τετάρτη ασχολείστε περισσότερο με τα γκομενικά (όχι ότι το κόψατε ποτέ το σπορ, απλά δεν το παίζετε φανερά δύσκολοι), ενώ παράλληλα σας απασχολούν και τα της δουλειάς, καθώς δεν είστε ακόμα σίγουροι αν όλη αυτή η ταλαιπωρία αξίζει (και) τα Σαββατοκύριακά σας ή το να βλέπετε τον προϊστάμενο στον – έτσι κι αλλιώς – άστατο ύπνο σας. Ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία σάς βοηθάει σίγουρα να δείτε τι θέλετε στα επαγγελματικά και να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη του παρελθόντος, ιδίως σε επίπεδο εμπιστοσύνης που δείξατε άνευ όρων στον κάθε τυχάρπαστο που σας έταζε διευθυντιλίκια και πρώτα τραπέζια στη Βίσση. Είναι δύσκολο πράγμα για εσάς η ισορροπία, καθώς σας λείπει το γονίδιο του εξορθολογισμού των minor παρορμήσεων, όμως αν η Αγγελική Ηλιάδη έπλενε κατσαρόλες και αυλές στης πεθεράς της, σίγουρα μπορείτε κι εσείς να βάλετε ένα φρένο στον άκρατο διδυμισμό που θα επιχειρήσει να διατρέξει το Σαββατοκύριακό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στη δουλειά, ταυτόχρονα όμως θέλετε να ξεκινήσετε και μια γιόγκα ή, έστω, να πείτε πως την ξεκινήσατε – γιατί ο φόβος του εξωτερικού πατσαφλιάσματος είναι προτεραιότητα του αλλοπρόσαλλα αγχωμένου μυαλού σας. Ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία από την ίδια μέρα θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε πράγματα που λαχταράτε εδώ και καιρό και έχουν σχέση με ομαδικές δραστηριότητες. Σε γκομενικό επίπεδο γίνονται πολύ καλές διεργασίες, καθώς η σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) παίρνει τη μορφή που πάντοτε θέλατε και – ω του θαύματος – ο Θανάσης δεν καβαλάει μονόκερο, ούτε καν έχει δικό του κάστρο κατά μήκος του Δούναβη: είναι απλώς ο άνθρωπος που εξαρχής φαινόταν απόλυτα συμβατός μαζί σας – κι αυτό όχι γιατί ο ίδιος απλά σας ανεχόταν, αλλά τον ενδιαφέρατε γνησίως. Μόνο μην αφεθείτε στη γνωστή κυκλοθυμία σας και τα κάνετε ρόιδο.

ΛΕΩΝ

Στο σπίτι όλα πάνε περίφημα (μέχρι και οι καβγάδες με τη μάνα σας έχουν σταματήσει), ενώ το πέρασμα του Ήλιου στον Τοξότη σάς φέρνει κέφια και διάθεση για άκρατο φλερτ, με την πιο ανάλαφρη διάθεση που είχατε εδώ και καιρό. Ο Θανάσης περνάει τέλεια μαζί σας, καθώς πλέον ασχολείστε επί της ουσίας μαζί του, ενώ παράλληλα με την ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα πάνε καλά και τα οικονομικά σας. Και εδώ κολλάει το ερώτημα “τι λείπει, τι φταίει και η καρδιά μου κλαίει”; Εδώ ο ποιητής θέλει να πει ότι πρέπει να βγάλετε τον σκασμό και να μη βρίσκετε αφορμές για γκρίνια που δεν ταιριάζει σε καμία από τις περιστάσεις της ζωής που θέλετε να αλλάξετε. Εξάλλου οι φίλοι σας είναι εκεί για να σας ακούσουν και, μόνο αν κριθεί απαραίτητο, να σας κλείσουν το στόμα με μονωτική μέχρι να καταλάβετε πως ποτέ δεν θα είναι όλα τέλεια, παρά μόνο στο βαθμό που θέλουμε να γίνουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τον Ήλιο στον Τοξότη από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, το ενδιαφέρον από τα επαγγελματικά μετατοπίζεται στο σπίτι και τις κόντρες που θεωρούσατε εδώ και καιρό ότι είχαν κοπάσει – ενδεχομένως και για πάντα. Η κατάσταση αυτή προφανώς και θα επιχειρήσει να σας γονατίσει το νευρικό σύστημα, όμως μπορείτε να αντισταθείτε σθεναρά, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, τον Θανάση και την ατέλειωτη ευχαρίστηση της ρομαντικής εξόδου (ή παραμονής στον καναπέ) με την απόπειρα θέσεως ορίων σε όσους νομίζουν πως μπορούν να σας βαθμολογούν διαρκώς με 1 (ενώ κάτι άλλες αντιγράφουν editorials/ ντύνονται σε στιλίστες και απλά το κρύβουν επιμελώς). Η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα απομακρύνει τη θολούρα υπό την οποία λειτουργούσατε στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και έτσι όλο το κλίμα αλλάζει το Σαββατοκύριακο – αρκεί φυσικά να μην αμφισβητήσετε ούτε μια στιγμή τον εαυτό σας. Χαζή είναι η Ραμόνα που δεν το έχει κάνει;

ΖΥΓΟΣ

Καταρχάς ο Ήλιος στον Τοξότη σάς σπρώχνει ξανά στον υπαρκτό σουρτουκισμό. Ακόμα δεν πρόλαβε να λάβει θέση ο πλανήτης, δεν έχετε αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση που να μην έχετε επισκεφτεί και μάλιστα υπό την πρόφαση ότι “το κάνετε για τα παιδιά”. Για την πάρτη σας το κάνετε, για να σονσονίσετε με τον Θανάση και για να αποφύγετε τις κρίσιμες σκέψεις για όσα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν ανεπίλυτα κάτω από τα χαλιά της ύπαρξής σας. Ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία από τις 22 του μήνα σάς βοηθάει να ασχοληθείτε επί της ουσίας με τη δουλειά, πράγμα που πότε σας τσουρουφλίζει και πότε απλά σας σπρώχνει σε άρνηση. Εννοείται πως το κλειδί σε όλα είναι η ισορροπία και, εξίσου, εννοείται πως της βάζετε φωτιά και την καίτε, καθότι δικιά σας είναι, δε θα σας πει κανείς τι θα την κάνετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ήλιος στον Τοξότη από τις 22 του μήνα φέρνει εξελίξεις στα οικονομικά (δηλαδή η ΔΕΗ θα κάνει δεκτό το αίτημα των 32 δόσεων) και θα είστε αρκετά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι αυτός ο μήνας ήταν για την τσέπη σας ο πιο μνημονιακός της τελευταίας χρονιάς. Ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία βάζει σε τάξη και τα γκομενικά, καθώς διαλύονται τα σύννεφα της αβεβαιότητας για τα συναισθήματα του Θανάση, πράγμα στο οποίο βοηθάει και η φασούλα με τον Άρη στο ασυνείδητό σας. Τουτέστιν πλέον δεν φοβάστε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να πείτε “αυτός είναι” ή “αυτός δεν είναι” και να πράξετε τα δέοντα κατά περίπτωση. Παράλληλα η δουλειά ζορίζει και χρειάζεστε ξεκούραση (ή μια καλύτερη ενυδατική ματιών), αλλιώς υπομονή και εφαρμογή του κανόνα “ένα πράγμα τη φορά”, σε αντίθεση με την προσφιλή σας τάση να τα αναλαμβάνετε όλα μαζί και στο τέλος να καταλήγετε ένα βήμα πριν το Αιγινήτειο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τον Ήλιο πάνω σας είστε οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου (και κατ’ επέκταση του μήνα), με την αισιοδοξία σας να πιάνει ταβάνι. Σκεφτείτε δηλαδή πόσο αισιόδοξοι θα είστε, που θα εξαλειφθεί από μέσα σας το σπουργίτι του Αρκά, ενώ παράλληλα θα σας λυθεί και η γλώσσα και θα αρχίσετε να εκφράζετε τα παράπονά σας χωρίς να κάνετε σαν λυπημένες μπεκάτσες που δεν τους δίνει κανείς σημασία. Σε αυτό βοηθάει αρκετά και η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα, η οποία ηρεμεί τα πνεύματα στη δουλειά και σας αποφορτίζει μια αρκετά κρίσιμη περίοδο, λίγο πριν ο Κρόνος σας εγκαταλείψει και περάσει στο επόμενο Παρατράγουδο. Πάρτε τη Μαράια της Εβδομάδας και αράξτε την πέτσα σας χωρίς “μα” και “μου”. Κάντε την αρχή από το πρώτο Σαββατοκύριακο της σταδιακής απελευθέρωσης του πρωτοπόρου σας πνεύματος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θυμάστε το παλιό πολιτικό σύνθημα “Ήρθε η ώρα του Καραμανλή”; Είτε το θυμάστε είτε όχι, αυτή η ώρα έχει έρθει, καθώς με τον Ήλιο στον Τοξότη είστε σχεδόν υποχρεωμένοι να αναλογιστείτε τα λάθη που έχετε κάνει, να δοξάσετε τα σωστά, να καταγράψετε όσα δε γνωρίζετε ακόμα το πώς επέδρασαν στη ζωή σας (αυτά είναι και τα πιο επικίνδυνα) και να ετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα. Γκομενικώς είστε στις κλειστές σας, από την άποψη ότι θέλετε να βλέπετε τον Θανάση μέσα σε τέσσερις τοίχους και να μη συζητάτε τίποτα για την ταμπακιέρα, όσο εσείς ροκανίζετε εναλλάξ σακούλες πατατάκια και ταψιά brownies, από το φόβο ότι η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη κι από τη σωστή απόχρωση λευκού σε οργάντζα. Τουλάχιστον ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία καθαρίζει λίγο το βλέμμα σας και δε σας μπλοκάρει την επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Μη φοβηθείτε. Από εκεί περάσαμε όλοι. Οι πρώτες εκατό μέρες είναι δύσκολες, τι ψυχή έχει μπροστά τους ένα Σαββατοκύριακο;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καθίστε στο χολ όση ώρα ψήνονται οι επόμενες επαγγελματικές σας κινήσεις/ συνεργασίες/ εξελίξεις, μετά από μια περίοδο εκνευριστικής εργασιακής αγρανάπαυσης, που πήρε μπάλα την ίδια σας την ύπαρξη, την επαφή σας με την πραγματικότητα, δυο σεντόνια που είχατε απλωμένα από την προηγούμενη Πέμπτη και την κουνιάδα σας που είχε έρθει για επίσκεψη το ίδιο απόγευμα. Το πολύ καλό είναι ότι ξεμπουκώνει ο τομέας που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει την αυτοπεποίθησή σας. Το καλύτερο είναι ότι ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία θα απομακρύνει κάθε πλανεμένη αντίληψη που έχετε για το παρελθόν σας και θα σας αφήσει έτοιμους να κάνετε το επόμενο κρίσιμο βήμα με τον επόμενο υποψήφιο Θανάση. Πέραν αυτού, η αισιοδοξία σας, την οποία ψάξαμε τις προηγούμενες ημέρες πιο πολύ από όσο έχουμε αναζητήσει τα τελευταία 15 χρόνια τη διεθνή καριέρα της Δέσποινας Βανδή, επανέρχεται χάρη στον Ήλιο στον Τοξότη και έτσι δε μοιάζετε πια (μέσα/ έξω) με γιούλι πατημένο από τριαξονικό.

ΙΧΘΥΕΣ

Από την Τετάρτη 22 του μηνού ο Ποσειδώνας έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία και έτσι ήδη έχετε αισθανθεί ένα boost αυτοπεποίθησης, η οποία μάλιστα δεν προκύπτει για κανένα λόγο από το – σύνηθες – προαίσθημα/ εσωτερική διαβεβαίωση ότι όλοι όσοι επηρεάζουν άμεσα τη ζωή σας θα σας λυπηθούν εξαιτίας των δεινών που εμφανίζονται μπροστά σας. Ισχύει και αυτό καμιά φορά, τώρα όμως όλα συνηγορούν στη γνήσια δημιουργία τάσης προς απογείωση, ιδίως των επαγγελματικών σας, με ένα μικρό τατς από κοινωνική ζωή (λέγε με “Νίνα Βλάχου του Παγκρατίου”). Η διαδικασία αυτή είναι υπέροχη, αρκεί να μην ξεχαστείτε και παρατήσετε τον Θανάση στην τύχη του τη μαύρη, αντιμετωπίζοντάς τον μόνο ως σκεύος ηδονής εξαιτίας του Άρη στον 8ο Οίκο σας. Φέρτε τη φαντασία στην εξουσία και μην κωλώσετε για κανένα λόγο να την κρατήσετε εκεί.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr