ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 18-19 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο, η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό ετοιμάζει το ιδανικό σκηνικό για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που απασχολούν την ψυχούλα μας εδώ και πολύ καιρό (για κάποιους έως και μήνες) και που είναι θαμμένα στο υποσυνείδητο πιο καλά κι από το καλό γούστο στη μέση παίκτρια του My Style Rocks. Το σύμπαν θέλει να αφήσουμε πίσω μας τις συναισθηματικές γάγγραινες και έτσι ευνοεί ό,τι είναι αληθινό και απορρέει από τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι είναι πανέτοιμοι για νέα ξεκινήματα στα γκομενικά, τα επαγγελματικά και γενικότερα όπου γουστάρουν, καθώς τα σχέδιά τους πιάνουν, επιτέλους, τόπο.

Την Κυριακή ο Άρης σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα εκλύει μια ενέργεια θα διοχετευτεί στον έλεγχο και την προσπάθεια για επιβολή σε επίπεδο σκέψεων και πράξεων, ιδίως για όσους έχουν νεύρα από οκτώ χρονών. Την ίδια μέρα, η Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μάς καλεί σε άκρατο κουτσομπολιό και ενασχόληση με το ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα. Δεν το λες και κακό, δεδομένου ότι δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα μια φθινοπωρινή Κυριακή όπου, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουν ανοίξει και οι ουρανοί.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Σαν να ξυπνήσατε από τον ύπνο της Ωραίας Κοιμωμένης, σαν να σηκωθήκατε μετά από κώμα που διήρκεσε όσο και το σύνολο των σεζόν του Grey’s Anatomy, σαν τέλος πάντων να αναντρανίσατε, που λέμε και στο χωριό, και πλέον να είστε έτοιμοι να αδράξετε τη μέρα σαν να μην είχατε όλη την κούραση του κόσμου πάνω σας. Ερμής στον Τοξότη και Άρης στον Ζυγό την Παρασκευή θα σας βοηθήσουν να αρπάξετε τη ζωή από την τρέσα και να επιβάλετε τους ρυθμούς σας στη δουλειά και το σπίτι. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου θα φέρει αναπάντεχες εξελίξεις στα οικονομικά σας, αυτό όμως ποσώς θα σας απασχολεί, καθώς η φάση με τον Θανάση θα έχει πάρει φωτιά και έτσι, σαν την Ασπασία Βαρδάτσικου την άνοιξη, το σώμα σας θα είναι έτοιμο να καρπίσει. Εννοείται πως θα πέσετε με τα μούτρα όπως εννοείται ότι θα αυτοσαμποταριστείτε ώστε να τα φάτε, ιδίως αν αφήσετε την περιρρέουσα ένταση να σας κατακλύσει. Χαρείτε την ανανέωση όσο είναι καιρός.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου αφορά, όπως οτιδήποτε άλλο συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο, τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Όλα δουλεύονται και παίρνουν το δρόμο τους, ακόμα και όσα φαινόταν μέχρι πριν ελάχιστο χρονικό διάστημα, αδιαχείριστα και, ως ένα βαθμό, μάταια. Η αλήθεια είναι πως προτιμάτε να μην χρειάζεται καμία τέτοια προσπάθεια, όλα να έρχονται φυσικά και να υπακούουν στις συμπαντικές εξισώσεις που θέλουν τον εργατικό άνθρωπο (δηλαδή εσάς), τον συνεκτικό άνθρωπο (ξανά, εσάς) και τον σταθερό άνθρωπο (δε βλέπω κανέναν άλλο, πάλι για εσάς θα μιλάμε) να ανταμείβεται με αυτοματοποιημένο τρόπο για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα (λέγε με “δουλειά” ή “Θανάση” ή “σπίτι”). Καμιά φορά, όμως, δεν υπάρχει επιλογή για κάτι διαφορετικό και έτσι συνειδητά πρέπει να ρίχνεστε στη μάχη της διεκδίκησης ή, έστω, του ξεκαθαρίσματος. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι. Το μόνο που μπορεί να σας τρομάξει αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η ενέργεια που περισσεύει εκεί έξω και προσπαθεί να επιβληθεί στον Άλλο. Ζυγίστε τη και διοχετεύστε τη κάπου αλλού – και δεν θα χάσετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχετε πιο πολλές δουλειές από όσες είχε η Ντένη κάθε φορά που επισκεπτόταν τον Κωνσταντίνο και τη Φλώρα. Από την Παρασκευή και για κάμποσες ημέρες όλη αυτή η ενέργεια θα σας ωθεί να ασχοληθείτε με τα γκομενικά σας (αμήν), αλλά και τα επαγγελματικά, στο πλαίσιο των οποίων θα ξεπεράσετε τη φάση “του νόου ας μπέτα” και θα φτάσετε στη νέα κατάσταση με τίτλο “πλυθείτε κι έρχομαι”. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου εγείρει ζητήματα well being και συγκεκριμένα θέματα υγείας που πιστεύετε πως έχετε λύσει άπαξ δια παντός, κι όμως, διαρκώς αναζητούν αναθεώρηση. Ξέρουμε όλοι πως η αναθεώρηση είναι το μεσαίο σας όνομα, συνεπώς κανείς δεν θα γκρινιάξει γι’ αυτό κι έτσι δεν θα αφήσετε τίποτα να σάς βγάλει από το υπέροχο πρόγραμμα εξόδων σας (ναι, πληθυντικός, κι ας ζορίζεστε οικονομικά αυτή την περίοδο).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μια χαρά άνθρωποι είστε, μέχρι τη στιγμή που θα μπερδέψετε το συναισθηματικό σας βάθος με την προαιώνια χειριστική σας τάση και θα δυναμιτίσετε ένα ωραιότατο κλίμα στο σπίτι και τη δουλειά, το οποίο έχει διαμορφωθεί αυθόρμητα τις τελευταίες ημέρες και το οποίο έχετε ήδη αρχίσει να εκμεταλλεύεστε προς όφελός σας. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου στον Σκορπιό θα φέρει όρεξη για δημιουργία αλλά και ένταση την οποία πρέπει απαραίτητα να διοχετεύσετε κάπου αλλού εκτός από τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), καθώς δεν έχετε πολλά περιθώρια να χάσετε το καθημερινό σας ντιριντάχτα για μια παρόρμηση της στιγμής. Αφεθείτε στο καλό κλίμα, πείτε όχι στα ναρκωτικά και τον συναισθηματικό εκβιασμό, ειδικά αν γίνεται χωρίς λόγο.

ΛΕΩΝ

Η ανάσα δροσιάς στη malaise των ημερών ξεκινάει από την Παρασκευή. Προλαβαίνετε να ελιχθείτε στη δουλειά και να περάσετε τη δική σας γραμμή καλύτερα κι από υποψήφιος με “βαρύ” όνομα στον δεύτερο γύρο των εκλογών της κεντροαριστεράς. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου θα φέρει ανατροπές σε καταστάσεις που σάς βάραιναν στο σπίτι. Αλλαγές μπορούν να έρθουν και μάλιστα να είναι ανώδυνες (δηλαδή να τη γλιτώσουν όλα τα συλλεκτικά KOSTA BODA της μάνας σας). Η κοινωνική καντήφλα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου σάς εγκαταλείπει οριστικά, παρότι σε συναισθηματικό επίπεδο βιώνετε μια κάποια δυσλεξία, τόσο απέναντι στον Θανάση, όσο και απέναντι στον εαυτό σας. Συχνά σάς κατηγορούν ότι είστε πιο self-centered κι από τον μακαρίτη τον Εθνάρχη. Ισχύει, εξίσου όμως ισχύει και το ότι χρειάζεται πίστη σε εσάς και δη συνεχόμενη, ώστε να ξεπεράσετε την εσωστρέφεια που μπορεί να σας ρημάξει το “είναι” μόλις πέντε βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κι αν τα επαγγελματικά σάς ζορίζουν πιο πολύ κι από κορσέ μετά από χριστουγεννιάτικο τραπέζι στης μάνας σας, κι αν τα προσωπικά ήταν, μέχρι πρότινος, ένα ακόμα βάρος – κυρίως επειδή τα πρώτα εξακολουθούν να μη στρώνουν – κι αν θέλετε να σηκώσετε το κεφάλι στο σύμπαν και να πείτε “τι του έχω κάνει μωρέ του μαλακισμένου”, μην απογοητεύεστε, καθώς η Νέα Σελήνη του Σαββάτου στον Σκορπιό θα σας βγάλει έξω από το σπίτι και θα σας δώσει την ένεση τόνωσης που χρειάζεστε για να μην αρχίσετε να πετάτε πέτρες σε αγνώστους. Αν ο Θανάσης σάς φαίνεται αδιάφορος, είναι στο χέρι σας να τον ξεξυπνήσετε – όχι όμως τεχνηέντως, με την ειδικού τύπου γκρίνια που πιάνει σίγουρα, αλλά ταυτόχρονα απομακρύνει και ψυχικά. Μπορείτε να τον αρπάξετε και να του τραγουδήσετε Αντώνη Βαρδύ – Χριστίνα Μαραγκόζη “Πάμε να φύγουμε αγάπη μου;”. Αν μπορείτε, κάντε το και δεν θα χάσετε. Ναι, και όσο λείπετε, έστω και μέχρι το Δήλεσι, μη σκεφτείτε πάλι τα επαγγελματικά, να χαρείτε.

ΖΥΓΟΣ

Τι είναι καλύτερο για τη δική σας περίπτωση; Να στοχεύεις για 10 και ό,τι πιάσεις (με κίνδυνο να πιάσεις τα ελάσσονος σημασίας) ή να στοχεύεις για ένα, το πολύ δυο, και στην πορεία να απογοητεύεσαι από το flatness των στόχων σου, με αποτέλεσμα να τους ξεχνάς εντελώς; Κανείς δε μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα αυτή την περίοδο, που οι αντίρροπες δυνάμεις μέσα σας παίζουν ξύλο καθ’ εκάστη και αργία, χωρίς να λυπούνται πιάτα, ποτήρια, μπιμπελά (sic) και, πάνω από όλα, την ταλαίπωρη ψυχούλα σας. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου στον Σκορπιό θα φέρει εξελίξεις στα λεφτάκια (τα οποία συνεχίζουν να έρχονται), ενώ θα σας βγάλει και στον κόσμο, είτε με τον Θανάση είτε χωρίς. Τι σημασία έχει ο Θανάσης, εδώ που τα λέμε; Πλέον γνωρίζετε πως μπορείτε και μαζί και μόνοι και, ίσως, στην τελευταία βερσιόν να είστε και καλύτερα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

“Here i am, rock you like a hurricane” τραγουδάτε και αυτή την εβδομάδα, καθώς η πολυαστρία στον Σκορπιό φέρνει κοντά στη συνειδητότητα, τον γλυκό προγραμματισμό, την άνετη διεκδίκηση όσων είχατε στερηθεί για καιρό και, ενδεχομένως, την καταπολέμηση των ρυτίδων έκφρασης. H Νέα Σελήνη του Σαββάτου πάνω σας φέρνει νέες δουλίτσες και προτάσεις, αλλά και γεγονότα που ίσως να σας αιφνιδιάσουν. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αν αναλογιστείτε πως η διάθεσή σας είναι σαφέστατα η καλύτερη εδώ και μήνες και, συνακόλουθα, η διάθεσή σας δεν επηρεάζεται από random ξεσπάσματα ή τον κάθε περιλιμπανόμενο τρόμπα που, ευρισκόμενος στο δρόμο σας, νομίζει πως μπορεί να σας επιβάλει τη γνώμη του έτσι απλά. Το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για τα πάντα, για ό,τι θα σας βοηθήσει να κάνετε ταμείο στη φάση, αρκεί να μην σκεφτείτε ούτε για μια στιγμή πόσο θα κρατήσει όλο αυτό. Η “εντεχνίλα” δεν ταιριάζει στη “Μαράια της Εβδομάδας”.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ποιος είναι αυτός που είπε “μην κοιτάς τι μπορεί να κάνει ο κόσμος για εσένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον κόσμο”; Τέλος πάντων, όποιος κι αν ήταν, όπως και αν το είπε, εσείς το πήρατε τόσο σοβαρά που η νέα Σταυροφορία στον επαγγελματικό σας χώρο είναι έτοιμη να σας κοστίσει ως και την ικανότητά σας να σκέφτεστε “με λογισμό και με όνειρο” (αυτό πάντως το είπε ο Διονύσιος Σολωμός, το θυμάμαι). Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου απαιτεί από εσάς ανασυγκρότηση των δυνάμεών σας και μια νέα αρχή στην καθημερινότητα. Ναι, το ξέρετε κι εσείς αυτό, ωστόσο είστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα προς τα μπροστά ή πάλι θα είστε έτοιμοι να δώσετε την ψυχή σας για κάτι που δεν έχει ιδιαίτερο νόημα; Μην απαντήσετε ακόμα. Σκεφτείτε το, όρεξη θα έχετε ήδη από την Παρασκευή, απλώς μην αποφύγετε για άλλη μια φορά να αντικρίσετε το πρόβλημα κατάματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Έχετε βαρεθεί τον κοινωνικό σας περίγυρο και αν ίσχυε το αντίστροφο, ίσως να εμφιλοχωρούσε κάποια ευαισθητοποίηση/ κινητοποίηση εκ μέρους σας, όμως δεν ισχύει και έτσι με τη Νέα Σελήνη του Σαββάτου βάζετε πλώρη για εκεί όπου θέλετε (ultimately) να πάτε, δηλαδή στην κορυφή της κοινωνικής σκάλας, σαν γνήσιοι βλαχοδήμαρχοι. Τέλος πάντων, ας ξεκινήσετε αυτή τη νέα πορεία κι όσο μπορείτε να συγκεκριμενοποιήσετε τι είναι αυτό που θέλετε, καλό θα κάνει και σε εσάς και στον Θανάση που εξακολουθεί να περιμένει υπομονετικά τους νέους σας στόχους, μπας και πάρει σειρά κι αυτός. Δώστε του λίγη σημασία, επιμένω καιρό τώρα. Και μην αφήνετε το όποιο παρελθόν να σάς ταράζει τον βραδινό σας ύπνο (φυσικά μετά το γκαλά της Ρίτσας της ψιλικατζούς).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πάρτε μια μεγάλη πολυθρόνα και καθίστε στο πλάι. Πολύ ωραία, τώρα κάντε και λίγο ακόμα πιο εκεί και αφήστε την Καίτη να καθίσει – μην είστε γαϊδούρες, δε θα σταθεί όρθια στο ντουέτο σας. Τώρα με το 3 ξεκινήστε το ρεφραίν “Κι επιτέλους πάψε να αυτοτιμωρείσαι/ που δεν μπόρεσες να είσαι/ αυτό που ήθελε”. Φυσικά δεν το τραγουδάτε (μόνο) για τον Θανάση, αλλά για το σύνολο των ανθρώπων που είχαν κάποτε απαιτήσεις από εσάς, σε επίπεδο προσωπικό, επαγγελματικό, κ.λπ. Μην αναρωτηθείτε πώς συνέβη αυτό – δεν έχει νόημα. Αυτό που έχει νόημα είναι να ξεξυπνήσετε από την Παρασκευή και να εκμεταλλευτείτε την ενέργεια της ατμόσφαιρας, καθώς και τη Νέα Σελήνη του Σαββάτου, για να κάνετε όσα ξεκινήματα είναι απαραίτητα για το well being σας αυτή την περίοδο. Αν κωλώνετε, όπως η Μαίρη η μπαρόβια στο γνωστό επεισόδιο των Απαράδεκτων, σκεφτείτε πόσες φορές σε τούτη τη ζήση έχετε ενεργήσει καθ’ υπόδειξη. Σωστά, μιάμιση φορά μετρημένη. Εδώ δεν πρόκειται καν για υπόδειξη, πρόκειται για το ξεπέρασμα ενός ανυπόστατου φόβου που σας θέλει αναίτια καθηλωμένους στη θέση του συνοδηγού.

ΙΧΘΥΕΣ

Την προσοχή σας παρακαλώ. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου πραγματοποιείται στον Σκορπιό και διαθέτει ιδιαίτερη υπαρξιακή σημασία για τη δική σας περίπτωση. Όλη κι όλη σας η στενοχώρια κρατάει δυο τρεις ώρες (το πολύ) και προχωράτε στο ΤΡΑΓΑΝΙΣΜΑ της στιγμής, μέσα από μια συνολική ανανέωση. Πώς γύρισε η κυρία Πρίνου από το Παρίσι το ’68; Κάπως έτσι, μόνο που εκτός από το έξω θα έχει επανασυναρμολογηθεί και το μέσα σας. Το καλύτερο σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι δεν μετακινείτε, απλά, τα κουσούρια σας “έναν κώλο πιο κει”, αλλά αποφασίζετε να τα δουλέψετε επί της ουσίας, ώστε να μην αποτελέσουν εμπόδια για την προσωπική σας ανάπτυξη. Ήταν, τελικά, τόσο απλό; Όχι, αλλά έτσι συμβαίνει με αυτά τα θέματα. Ξυπνάς ένα πρωί και έχεις ήδη πάρει την απόφαση να τα αλλάξεις όλα. Γιατί το ενυδρείο όπου πλατσουρίζετε είναι σαν ένα κουτί μακαρόν: μπουγιόζικο για όποιον δεν ξέρει και εντελώς υπερεκτιμημένο.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr