ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 28-29 Οκτωβρίου.

H φανταστική σύνοδος του Ήλιου με τον Δία στις 26 του μήνα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες, οι οποίοι θα συναγωνίζονται σε ευθυμία τη Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου στο ξεκίνημα νέας σεζόν της “Φτωχής μου Αναστασίας”. Γενικότερα μιλώντας και ανεξάρτητα από τα όποια μικροζητήματα έχει καθένας να αντιμετωπίσει, το κλίμα θα είναι αισιόδοξο και θα έχετε πολλή όρεξη για εξέλιξη της ζωής σας, μέσα από ρίσκα και επαφές στο πλαίσιο των οποίων θα ξεδιπλώνετε με επιτυχία όλα τα ταλέντα σας (ακόμα κι αυτά που σας καθιστούν, υπό κανονικές συνθήκες, ως και εκνευριστικούς).

Για πληρέστερη εικόνα της πρόβλεψής σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Οι μέρες αυτές είναι καταρχάς αφιερωμένες στα γκομενικά σας, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιείτε μια βαρβάτη ενδοσκόπηση, χωρίς όμως να χάνετε τη φόρμα σας στον τομέα του φλερτ. Τα μάτια σας είναι ορθάνοιχτα, οι αισθήσεις σας λειτουργούν πολύ πάνω από το μέσο όρο σας και όλα, μα όλα, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεστε άμεσα, κατατείνουν στην αναζήτηση του συναισθηματικού μεγιεμελέ. Τι θα φτουρήσει από όλες σας τις επεκτατικές κινήσεις; Ό,τι αφήσει όρθιο το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα το Σάββατο, δηλαδή το συναίσθημά σας και η ανάγκη σας για επαφή μείον η ζήλια και η κτητικότητα. Πόσα ξεκαθαρίσματα αντέχετε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Όποιο κι αν ήταν το όριό σας, έχει ξεπεραστεί περισσότερο από όσο έχουν ξεπεραστεί οι χοντρές κίτρινες ανταύγειες. Αν εντυπωσιάζεστε από την ταχύτητα των αλλαγών σε επίπεδο συνεργασιών, μάλλον δεν είστε αρκετά παρατηρητικοί. Αυτό εκ του αποτελέσματος δεν έχει καμία σημασία. Φροντίστε, επίσης, από την Πέμπτη να τακτοποιήσετε και τα οικονομικά σας, κλείνοντας νέες επωφελείς συμφωνίες (ή απλά ξεχρεώνοντας τον κυρ-Στέφανο). 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Άρης στον Ζυγό έχει φέρει δουλειές με φούντες και σας αναγκάζει να καταπιαστείτε με διάφορα αντικείμενα εντός του χώρου εργασίας. Αφήστε λίγο τη δουλειά στην άκρη (πλάκα κάνουμε, μέχρι να διαβάσετε την παράγραφο εννοούμε) και σκεφτείτε τoν Ήλιο στον Σκορπιό, καθώς και τη φανταστική σύνοδό του με τον Δία, την Πέμπτη 26 του μήνα, ακριβώς απέναντί σας, στον Σκορπιό. Κάθε πότε νομίζετε πως θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάζετε ανάμεσα στις γραμμές και πίσω από τα δοτά νοήματα των άλλων; Τώρα που η σκέση σας με τον Θανάση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) μοιάζει με το αποτέλεσμα μιας φυσιολογικής συμπαντικής ροής, όλα γίνονται στην καθημερινότητά σας με πρωτοφανή φυσικότητα και άνεση – όπως όταν η Άντζελα παίρνει το μικρόφωνο για να πει τα Σαββατόβραδα, ό,τι ασύμβατο με την εικόνα της κι αν έχει ερμηνεύσει πριν. Οι μέρες βρίθουν κοινωνικότητας, καθώς αυτό επιτάσσει ο Ήλιος στον Σκορπιό, ενώ το Σάββατο μπορείτε να δώσετε πόνο στα γκομενικά σας, ιδίως σε επίπεδο έκφρασης. Τι σας ενοχλεί δηλαδή αυτές τις μέρες; Μπορεί και τίποτα κι αυτό από μόνο του να είναι πιο ενοχλητικό από το εκάστοτε bold πρόβλημα, στη δουλειά ή αλλού.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Βαριέστε λίγο τα restart (όσο κι αν διατείνεστε πως γι’ αυτά ζείτε) και ο Ήλιος στον Σκορπιό σάς έχει στριμώξει ανάμεσα σε τετριμμένα, καθημερινά θέματα, χωρίς κανένα σέξινες να κομποζάρει με το grandeur των (μικρών ή μεγάλων) βημάτων που πραγματοποιείτε αυτές τις μέρες. Η διάθεσή σας για διασκέδαση συνεχίζει να έρχεται σε σύγκρουση με την τρέχουσα εμμονούλα σας – επαγγελματική, φιλική, γκομενική, δεν έχει σημασία, ωστόσο από την Πέμπτη η καθημερινότητα γίνεται πιο ευχάριστη – ή τουλάχιστον σάς επιβάλλεται με πιο ευνοϊκούς όρους ως προς τη συντήρηση του μύθου “είμαι πολύ μπίζι, από μένα εξαρτάται η αποπληρωμή των χρεών του κράτους/ η παγκόσμια ειρήνη/ η εξάλειψη του ποδιού χήνας”. Το Σάββατο το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα θα προκαλέσει μικρές εντάσεις στην κουβέντα με τον Θανάση – και κανείς δε θέλει να πλακώνεται σε αργία, ειδικά αν πέφτει Σάββατο. Μία λύση είναι να δείτε μαζί την Υπολοχαγό Νατάσα, καθώς η Αλίκη μας ενώνει ως μέλη της ανθρωπότητας πιο πολύ κι από την πραλίνα φουντουκιού. Μια άλλη λύση είναι να στρώσετε το έδαφος από την Παρασκευή, τουτέστιν να το πάρετε απόφαση πως έτσι θα είναι τούτες οι μέρες, βαριές σαν πρωτοβρόχια και η μόνη περίπτωση να μη γίνεται λούτσα είναι η ομπρέλα στα σωθικά της συνειδητότητάς σας. Για εσάς αυτό είναι αυτό που λέμε “piece of cake”. Ή “Δυο γαϊδουριών άχυρα”, αν προτιμάτε. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Άρης στον Ζυγό ευνοεί διάφορα πράγματα για τα οποία γενικώς ψοφάτε, καθώς η ζωή σας, αν αφαιρέσουμε το over-feeling και overreacting, συνοψίζεται στη φράση “φρύδι και σουλάτσο”. Αυτές οι μέρες και ειδικά το Σαββατοκύριακο είναι εξαιρετικές για να σταματήσετε να ασχολείστε με τις ζωές των άλλων (αυτό που θα μπορούσαν να είναι οι δικές σας ζωές, σε περίπτωση που οι άλλοι σας είχαν δώσει τη σημασία που θέλατε κάποτε) και να πιάσετε να κατεβάσετε τα χειμωνιάτικα ή τέλος πάντων να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητα που φέρνει στη ζωή σας η σύνοδος Ήλιου και Δία στον Σκορπιό, διοχετεύοντάς τη στη δουλειά, σε κάτι καινούργιο που λαχταράτε καιρό, στο ξεσκόνισμα, έστω, αλλά – για όνομα του Yves Saint-Laurent – όχι ξανά στα περσινά ξινά σταφύλια των γκομενικών σας. Μέσα σε όλο αυτό το Σάββατο το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα θα χρειαστεί εξτρά δόση ψυχραιμίας εκ μέρους σας, ιδίως σε επίπεδο επικοινωνίας μέσω της προαναφερθείσας υπερβολής στην έκφραση. Κατά τα άλλα ο Ήλιος στον Σκορπιό σάς βοηθάει να έχετε καλή διάθεση και, κυρίως, καμία δικαιολογία για να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένα πεντάχρονα.  

ΛΕΩΝ

Τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε – δεν ξέρω αν το θυμάστε – κι αυτές οι μέρες είναι υπερφορτωμένες με απαιτήσεις και θέματα προς επίλυση. Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη περίοδος αυτή για να έχετε έναν ακόμα παράγοντα δυσθυμίας να έχει στρογγυλοκαθίσει στο (τριχωτό) σβέρκο σας και τη φάση καθαρίζει η σύνοδος Ήλιου και Δία στον Σκορπιό, ώστε με επιχείρηση “σκούπα” να τελειώνετε μια και καλή (ενδεχομένως και για φέτος) με οικογενειακές εκκρεμότητες και άλλα θέματα που σας φρακάρουν το “τσι” εν καιρώ εσωστρέφειας και εκκολαπτόμενης έκρηξης μίρλας. Μπορείτε να μη χαλάτε παραπάνω ό,τι ήδη πάει στραβά, ειδικά σε αυτή τη φάση που οι επικοινωνιακές σας ικανότητες δουλεύουν με όλες τους τις μηχανές αναμμένες στο φουλ. Αφήστε λίγο στην άκρη το ερώτημα “πώς γίνεται κάποιος να μην ασχολείται μαζί μου” και πιάστε το θέμα “πώς γίνεται κάποιος να μου μιλάει ξανά ενώ δεν αφήνω στην επιφάνεια καμία από τις λιονταρίσιες αρετές μου, που πράγματι με καθιστούν πιο μοναδικό από αρετουσάριστη δημοσιευμένη φωτογραφία της Κιμ Καρντάσιαν”. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πολλά σούρτα φέρτα έχετε αυτές τις μέρες και η κινητικότητα: (α) σάς χαλάει το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης φθινοπωρινής ντουλάπας, (β) είναι εκτός επικαιρότητας σύμφωνα με τις ανάγκες που είχατε μέχρι πριν ένα μήνα, δηλαδή να δώσετε σε όλους και όλα μια μούτζα που θα ζήλευε κι ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος και να εξαφανιστείτε μια για πάντα. Ωστόσο, στη ζωή πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα όπως μας τα δίνουν (εκτός αν πρόκειται για καπουτσίνο με λανθασμένη ποσότητα ζάχαρης, πράγμα που διορθώνεται σχετικά εύκολα). Αν μπορέσετε να φύγετε, φύγετε. Περάστε λίγες ώρες με τον Θανάση (ή με έναν αδέσποτο γάτο, ίσως είναι και καλύτερο σ’ αυτή τη φάση). Δεν έχετε άλλο περιθώριο άγονου προβληματισμού σε συνδυασμό με εγκαρτέρηση απέναντι στις συμπαντικές προκλήσεις. Αρπάξτε τις ευκαιρίες από την τρέσα, δώστε ευκαιρία μόνο στην ψυχούλα σας και την επιδιωκόμενη λύτρωσή της. Εκμεταλλευτείτε την αυξημένη σας διαίσθηση και εμπιστευθείτε τις ικανότητές σας να διαχειρίζεστε καταστάσεις και ανθρώπους, αρκεί να βλέπετε εκείνη την ώρα ολόκληρο το δάσος και όχι μόνο το κλαδί του δέντρου.

ΖΥΓΟΣ

Έχετε αγριέψει (με την καλή έννοια) και δε σηκώνετε πολλά πολλά από κανένα, είτε Θανάση τον λένε, είτε κ. Προϊστάμενο. Θα χρειαστεί να δείτε άμεσα τι θα κάνετε με τα μπικικίνια, τα οποία έρχονται μεν, ωστόσο η είσπραξη και διατήρησή τους απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια από μέρους σας. Το θέμα είναι η πνευματική/ ψυχολογική largesse να μην επεκταθεί και στον τομέα αυτό, με τη μορφή της σπατάλης, η οποία αποσκοπεί στην επιβεβαίωση του ρητού “ό,τι δε ζούμε, το ξοδεύουμε/ τρώμε”. Σε γκομενικό επίπεδο, θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε στιγμούλες που θα προκύψουν στις εξόδους σας, αν κι εφόσον δεν αφήσετε (ιδίως το Σάββατο) παράγοντες όπως η ζήλια άνευ λόγου – αυτή που εμφανίζεται τώρα γιατί όταν έπρεπε να βγει εκεί έξω απαστράπτουσα είχε κρυφτεί πιο καλά από τον Παλαιοκώστα στα 90s – να σας ρουφήξουν όλη τη χαρά και τη χαλάρωση. Μην εκραγείτε. Αντί να σας βοηθήσουν θα στέκονται να σας βγάζουν Boomerang. Και ξέρετε ποιος φταίει γι’ αυτή τη στάση των άλλων.

7

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου μια υπέροχη όψη, η σύνοδος Ήλιου και Δία πάνω σας, φέρνει στη ζωή σας την αισιοδοξία που χρειάζεστε για να μη βασίζεστε, τούτη την περίοδο που οι πάντες θέλουν να σας ξεζουμίσουν, μόνο στην εσωτερική σας δύναμη και την πεποίθηση ότι μια καρτέλα ζάναξ αποτελεί το μπάλωμα στην ψυχική σας ισορροπία και όχι το νέο ντεπιές που στην πραγματικότητα χρειάζεστε. Τουλάχιστον αυτή την περίοδο ξεφορτώνεστε συνεργασίες και καταστάσεις από το παρελθόν που θέλατε να δείτε να βουλιάζουν στον πάτο της θάλασσας πιο πολύ από όσο θέλετε να δείτε τους επαγγελματικούς εχθρούς σας να αλλάζουν κλάδο ενασχόλησης. Το Σάββατο χρειάζεται λίγη προσοχή στην επικοινωνία, καθώς θα υπάρξουν περιθώρια για ξεσπάσματα χωρίς λόγο. Εδώ που τα λέμε, έχετε κάθε, μα κάθε λόγο να ξεσπάτε (απλά σε αυτούς που πρέπει), δεδομένου ότι όλοι περιμένουν κάτι από εσάς και μάλιστα στο μυαλό τους η αντίστοιχη αξίωση θεωρείται δεδομένη. Ήδη, όμως, η κατάσταση φτιάχνει και κάτι αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δεν είναι κακό να επιδιώκετε έναν σκοπό παρέα με άλλους ανθρώπους, αρκεί να έχουν λάβει το memo. Αυτή η στριμόκωλη φάση σας, το “όλοι μαζί μπορούμε ενώ κανείς δεν μας ενημέρωσε” (ιδίως στα επαγγελματικά) μπορεί να απλωθεί κάπως μετά την Πέμπτη, καθώς στο πλαίσιο της συνόδου Ήλιου – Δία θα σας πάρουν τα σκάγια της περιρρέουσας αισιοδοξίας και έτσι θα θυμηθείτε να ασχοληθείτε με ευχάριστα πράγματα και μάλιστα θα το κάνετε με την ψυχή σας. Γενικότερα μιλώντας θα εξαναγκαστείτε πολύ σύντομα να αλλάξετε δομικά στοιχεία της καθημερινότητας – εκτός αν θέλετε ως το τέλος της σεζόν να κυκλοφορείτε σαν την Κολεσίδου, στα λευκά και με το μάτι του διαστημάνθρωπου που γυαλίζει. Το Σάββατο η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα ενδέχεται να προκαλέσει εντάσεις στις παρέες, τις οποίες αντί να μείνετε να κοιτάτε συγκαταβατικά, όσο σκανάρετε τον χώρο για πυροσβεστήρα, μπορείτε να προλάβετε, αν κι εφόσον κάποια στιγμή καταφέρετε να χαλαρώσετε και να χαρείτε, έστω, με το γεγονός πως ζείτε κι αναπνέετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα επαγγελματικά πάνε καλά, καθώς εκεί έχετε ρίξει το βάρος, ενώ ταυτόχρονα μαζεύετε ευλαβικά πόντους από την κοινωνική σας ζωή και τις εξόδους που θυμίζουν εποχές στις οποίες δε γινόταν πρώτη είδηση η τιμή φιάλης στο Ρέμο στη Μύκονο. Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα (λέγε με “Θανάση”), εξακολουθούν να σας τρώνε λίγο λίγο τα σωθικά, καθώς αδυνατείτε να αντιληφθείτε για ποιο λόγο δεν είστε το άλφα και το ωμέγα για τον άλλο, από τη στιγμή που εσείς έχετε το θράσος να τον κατατάσσετε όπου γουστάρετε. Αν όλα αυτά αρχίζουν να μπουκώνουν το μέσα σας – πράγμα που θα συμβεί σύντομα – τότε σημαίνει πως έχει έρθει η ώρα της αναθεώρησης. Θα είστε σε φάση να υποχωρήσετε λίγο, ώστε να επέλθει η ισορροπία του έξω με το μέσα; Μετά το Σάββατο, που θα φέρει ανούσιες εντάσεις χωρίς κανένα βάσιμο λόγο, θα μπορέσετε να τα σκεφτείτε όλα αυτά και, προτού γειώσετε την οποιαδήποτε ιδέα να ζοριστείτε λίγο, ώσπου να έρθουν καλύτερες μέρες, ίσως καταλάβετε πως το “τώρα” μετράει, καμιά φορά, λιγότερο από το αύριο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Διέρχεστε από μια εσωστρεφή φάση, η οποία δεν είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού κι έτσι μόνο εσείς ξέρετε γιατί δεν ευχαριστιέστε όλο το ντιριντάχτα στο οποίο προσπαθούν να σας παρασύρουν οι φίλοι κι οι γνωστοί, οι οποίοι πιστεύουν πως για εσάς ισχύουν φράσεις όπως “ο έρωτας με έρωτα περνάει” – ενώ στην πραγματικότητα η κατάσταση περιγράφεται καλύτερα με το στίχο του Μπάμπη Μπατμανίδη “σαν τη θειά στα ρηχά κάθομαι και κολυμπάω”. Ο Ήλιος στον Σκορπιό σάς βοηθάει με τη δουλειά και τυχόν νέες συνεργασίες, όμως για να μπείτε ξανά στα βαθιά χρειάζεστε χρόνο. Τόσο γιατί το παρελθόν (πληγές του οποίου θα ξύσει το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα το Σάββατο) διαρκώς επανεμφανίζεται μπροστά σας με τη μορφή φαντάσματος, όσο γιατί το μέλλον διαγράφεται στο μυαλό σας σαν κάτι πιο θολό κι από την προσωπική στυλιστική άποψη της Μαρίας Ηλιάκη. Το καλό είναι ότι το Σαββατοκύριακο θα έχει πολλές εξόδους, που θα σας βοηθήσουν να μη σκέφτεστε άχρηστα αποπροσανατολιστικά πράγματα και θα σας υπενθυμίσουν ποιοι είστε και γιατί (όταν δεν περνάτε τέτοιες φάσεις) όλοι σας ζηλεύουν.

ΙΧΘΥΕΣ

Ένα βασικό πράγμα που ταράζει – ευτυχώς με οικείο τρόπο – τα νερά σας είναι ο Ήλιος στον Σκορπιό, που σάς δίνει κουράγιο, τόσο για να ριχτείτε στην καθημερινότητα με τα μούτρα, όσο και για να σχεδιάσετε αυτά που μέχρι τώρα απλά ονειρευόσασταν (και δεν λέγατε σε κανέναν, διότι ξέρετε καλά πως την ψαρίσια σας ψυχή λίγοι μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος). Η έκρηξη κοινωνικότητας (ιδίως το Σάββατο) κομποζάρεται ιδανικά με τις βελτιωμένες επικοινωνιακές σας ικανότητες, ενώ οικογενειακά θέματα λύνονται εύκολα, μέσα από την εξαιρετική διαχείρισή σας. Κι ο Θανάσης; Ο Θανάσης σάς προβληματίζει σε επίπεδο καθημερινής συμβατότητας και σάς προκαλεί κάποιες αψυχολόγητες συμπεριφορές, τίποτα όμως τόσο σημαντικό ή επικίνδυνο ώστε να μην καταφέρετε να χαρείτε αυτές τις ώρες ξενοιασιάς, οι οποίες μέχρι πρότινος φαινόταν πιο μακρινές κι από την έξοδο της χώρας στις αγορές, τη συνταξιοδότησή σας ή την επαναφορά των 50s στη μόδα.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr