ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 30 Σεπτεμβρίου- 1 Οκτωβρίου.

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου. Το Σάββατο ο Ερμής μπαίνει στον Ζυγό κι έτσι εισερχόμαστε σε mode Κόφι Άναν που συνάντησε την Τένια Μακρή, βλέποντας παντού περιθώρια για συνεργασία και αμοιβαίες υποχωρήσεις με σκοπό την εξομάλυνση δύσκολων καταστάσεων, την παγκόσμια ειρήνη και την εξαφάνιση των ραγάδων. Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται περισσότερη αποφασιστικότητα και διάθεση για ρήξη. Πιο ευνοημένοι από την είσοδο του Ερμή στον Ζυγό είναι οι Κριοί, οι Δίδυμοι, οι Λέοντες, οι Ζυγοί, οι Τοξότες και οι Υδροχόοι, που μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα με τον Θανάση και, γενικότερα, να βρουν νόημα σε πράγματα και καταστάσεις που όλοι οι άλλοι αδυνατούν να αντιληφθούν (π.χ. στον λόγο ύπαρξης της καριέρας της Jennifer Lawrence).

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα θολώνει την κρίση μας προκαλώντας καχυποψία και νεύρα περίπου σαν αυτά της Ζουμπουλίας όταν έβλεπε τη Μαρινέλλα να την πέφτει στον Θωμά. Παράλληλα η Σελήνη μπαίνει στον Υδροχόο κι έτσι Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι περνάνε ένα Σαββατοκύριακο με φοβερή όρεξη για ζωή, κυρίως από την άποψη της απελευθέρωσης (πνευματικής και σωματικής) από διάφορους ετεροκαθορισμούς που είναι πιο αχρείαστοι κι από τρέσα στο μαλλί της Shakira.

Για πλήρη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Από το Σάββατο ο Ερμής περνάει στον Ζυγό κι έτσι τα κέρατα της ύπαρξής σας, που με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να σπρώξουν, να πιέσουν, να θριαμβεύσουν στην πρωτιά, πλέον χτυπούν στρατηγικά, τόσο από άποψης χρόνου, όσο και από άποψης αντικειμένου – κι αυτό ισχύει για κάθε τομέα της ζωής. Ήδη από την Πέμπτη δέχεστε την ευεργετική επίδραση της ορθοδρόμησης του Πλούτωνα κι έτσι τα γκομενικά σας ζουν ημέρες ηρεμίας – κάτι σαν τη ζωή της Άντζελας τη δεύτερη φορά που παντρεύτηκε τον Γιώργο Τρούπη. “Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα”, δηλαδή; Αναλόγως το νοικοκυριό. Και τη θέση που θέλετε να έχει στ’ αλήθεια ο μπάτλερ – συγγνώμη, ο Θανάσης ήθελα να πω. 

ΤΑΥΡΟΣ

Από την Πέμπτη ο Πλούτωνας ορθοδρομεί κι έτσι οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) που τυχόν σας ταλαιπωρούσαν (μετάφραση: βαριόσασταν να τις τελειώσετε/ προχωρήσετε/ εξελίξετε) πλέον μπορούν να μπουν σε μια τάξη κι εσείς να ξαλαφρώσετε πιο πολύ κι από την Άντζελα όταν πάντρεψε την Όλγα/ Όλια. Να ζήσουν τα παιδιά και η συμπεθέρα, φυσικά, και προχωράμε στον Ερμή που το Σάββατο μπουκάρει στον Ζυγό και σας στρώνει και τα εργασιακά/ οικονομικά, πράγμα βασικότατο για την ισορροπία της καθημερινότητας. Η φάση το Σαββατοκύριακο είναι όπως τη θέλετε, ήσυχη κατά βάση και με όση διασκέδαση αντέχει το κορμάκι σας αρχές φθινοπώρου. Προσοχή σε όσους αρχίσουν να σας κλαίγονται: αυτό που επιδιώκουν είναι να ξεφρακάρουν το δικό τους “τσι” φρακάροντας το δικό σας. Δεν θα τους περάσει. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το πέρασμα του Ερμή στο Ζυγό το Σάββατο είναι αυτό που χρειάζεστε για να ελαφρώσει το κλίμα της καθημερινότητας και να ξεχάσετε τους εργασιακούς ντουβρουτζάδες που σας κέρασε η ασυνεννοησία (και η κρυφή ατζέντα) των συναδέλφων και των αφεντικών τις προηγούμενες ημέρες. Από την Πέμπτη ο Πλούτωνας έχει ορθοδρομήσει κι έτσι θα αφήσετε πίσω σας ό,τι γκομενικό δεν είχε λόγο ύπαρξης – εκτός από την πρόκληση αυτολύπησης σε εσάς και του οίκτου στους γύρω σας. Μήπως έχει έρθει η ώρα για μια νέα παρτίδα; Μήπως η inner Ρούλα Βροχοπούλου σας κατάλαβε, επιτέλους, ότι αν θέλετε όντως να βοηθήσετε τον εαυτό σας, πρέπει να σταματήσετε να του λέτε ψέματα; Ό,τι κι αν απαντήσετε, προσέξτε να λειτουργήσετε χωρίς δογματισμούς και ωραιοποίηση. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από το πνευματικό ντιριντάχτα του Σαββατοκύριακου, το οποίο ταιριάζει σε εσάς όσο το Πένθος στην Ηλέκτρα. O Ερμής μπαίνει στον Ζυγό κι έτσι θα ασχοληθείτε με τα της οικογένειας – άλλο που δε θέλετε, εξάλλου, να διοχετεύσετε τη σοφία σας σε ζητήματα όπως “τι θα κάνουμε με το τραπέζι με τον καπλαμά που έφερε η γιαγιά από τα Πετράλωνα όταν μετακόμισε μαζί μας το ’92”. Το κέφι του Σαββάτου είναι δεδομένο στο σπιτικό σας, καθόσον ο Πλούτωνας από την Πέμπτη σε ορθή πορεία (μετά από μήνες) φροντίζει να σας δώσει την απαραίτητη αποφασιστικότητα για εξεύρεση λύσεων. Αν ρωτάτε για τον Θανάση και το πώς χωράει στο ευρύτερο κάδρο, η απάντηση είναι “όσο θέλετε εσείς”, δηλαδή όσο αντέχετε να περάσετε χρόνο με κάποιον που δεν χρειάζεται επιδιόρθωση/ σωτηρία/ παρηγοριά ως το τέλος του κόσμου. 

ΛΕΩΝ

Πάρα πολλές δουλειές έχετε αυτές τις μέρες, καθώς θυμάστε πως μετά από μήνες απραξίας εντός του προσωπικού σας χώρου οι αναμνήσεις (ή η έλλειψή τους) έχουν αρχίσει να χώνονται ανάμεσα σε άχρηστες ντάνες με βιβλία, ρούχα και φυλλάδια ντελίβερι και να διογκώνουν το σκηνικό προς ξεκαθάρισμα. Ώρα για τακτοποίηση εσωτερική και εξωτερική, με μια έμφαση στα οικονομικά – ιδίως το Σάββατο – που ο Ερμής μπαίνει στον Ζυγό κι έτσι σας προσδίδει ιδιαίτερες επικοινωνιακές ικανότητες, απαλλαγμένες από περιττές γκρίνιες. Να ξέρετε πως αυτά σας κρατάνε πίσω – και ως προς το ζήτημα “Θανάσης” και ως προς όλα – δηλαδή οι ψευδείς παραστάσεις πως κάποιος, κάπου, κάποτε θα ασχοληθεί περισσότερο μαζί σας αν εντοπίσει το πληγωμένο περιστεράκι που κρύβεται πίσω από τη ρωμαλέα χαίτη σας. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έχετε βαρεθεί περισσότερο κι από φαντάρος σε θητεία στο Νευροκόπι, Φλεβάρη μήνα με εμπλοκή μέχρι να μπει η νέα σειρά. Το πρόβλημα σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι πως, όταν βαριέστε στο πλαίσιο των εξελίξεων, αισθάνεστε πιο ευάλωτοι από ποτέ κι έτσι είστε ένα τσικ πριν πάρετε τη λανθασμένη απόφαση που ίσως καθορίσει και ολόκληρο το φετινό φθινόπωρό σας. Το Σάββατο ο Ερμής στον Ζυγό σας εξαναγκάζει να λύσετε τα οικονομικά ζητήματα που σας απασχολούν, όσο – την ίδια μέρα – η αντίθεση Αφροδίτης – Ποσειδώνα στους Ιχθύες σάς θολώνει κι άλλο τα υπαρξιακά/ σχεσιακά νερά. Το παν είναι να παραμείνετε σε εγρήγορση. Κάτι σαν τη Buffy Summers όταν ερχόταν (ακάλεστος) στο Sunnydale o Spike. Ευτυχώς δεν θα χρειαστείτε την ίδια προπόνηση, ίσως όμως ματώσετε το ίδιο. Σπόιλερ: αξίζει τον κόπο. 

ΖΥΓΟΣ

Από την Πέμπτη ο Πλούτωνας επιστρέφει σε ορθή πορεία και έτσι θα συνέλθετε – σταδιακά -οικονομικά, εφόσον βέβαια το πάρετε απόφαση ότι χρειάζονται κι άλλες (ναι, κι άλλες) θυσίες εκ μέρους σας στο συγκεκριμένο τομέα, ιδίως σε επίπεδο περικοπών των εξόδων που γίνονται για να “ξεπεράσετε” έναν ήδη ξεπερασμένο νταλκά – γκομενικό, οικογενειακό, φανταστικό. Το Σάββατο ο Ερμής περνάει σε εσάς και έτσι γίνεστε το επίκεντρο της παρέας – κι αυτό όχι μόνο σε επίπεδο ανωτάτου crowd pleasing. Αυτή τη φορά θα μιλήσετε για όλα όσα έχετε μαζεμένα, για όλα όσα σας πίκραναν τους τελευταίους μήνες και για όλα όσα θέλετε να κάνετε το τρέχον χρονικό διάστημα. Το Σάββατο θα χρειαστεί, επίσης, να δείξετε προσοχή, διότι τυχόν νέες γνωριμίες ίσως δεν είναι όπως φαίνονται. Πας δηλαδή για τον Σάκη Ρουβά, από μέσα κρύβεται ο παπα-Τσάκαλος και στην κατάστασή σας όλο αυτό είναι περιττό. Πάρτε και τη Μαράια της Εβδομάδας, για να δείτε ότι όντως το παλεύετε. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Πλούτωνας επέστρεψε την Πέμπτη σε ορθή πορεία κι έτσι δίνει τέρμα στην ανασφάλεια, την εσωτερική ασάφεια, τη διχοτόμηση του “είναι” σας και οτιδήποτε χαλούσε τις σκορπίσιες αρετές σας, που κυμαίνονται στις ακριβώς αντίθετες των προαναφερθέντων εννοιών. Με διάθεση ανανεωμένη, σαν την Ελένη Μενεγάκη κάθε αρχή τηλεοπτικής σεζόν, θα ξεκινήσετε το Σαββατοκύριακό σας, εμφορούμενοι ταυτόχρονα από μια ρομαντική διάθεση – την οποία βιώνετε μια φορά στα χίλια χρόνια, συνεπώς καλό θα ήταν, αν σας αφήσει, βέβαια, η πάγια συναισθηματική σας δυσλεξία, να την εκφράσετε. Ναι, ξέρω, πιο πιθανό είναι ν’ αλλάξετε ζώδιο παρά να γίνει αυτό. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από την Πέμπτη νιώθετε ένα τσικ αισιοδοξίας παραπάνω από το κανονικό, ιδίως γιατί βλέπετε τα επαγγελματικά σας να μπαίνουν σε μια σειρά, σε βαθμό να είστε έτοιμοι για το μεγάλο come back – ισάξιο του Στέλιου Ρόκκου μετά το κούρεμα του λασπωτήρα. Από το Σάββατο ο Ερμής στον Ζυγό τονώνει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή σας σε σχέση με τα επαγγελματικά, ωστόσο θα ήταν καλό να μην ωραιοποιήσετε τις καταστάσεις και να κρατήσετε μόνο ό,τι σας είναι απαραίτητο για να κάνετε τη δουλειά σας. Ακόμα να σκεφτείτε, βέβαια, το ενδεχόμενο να αλλάξετε τη ζωή σας θρου εντ θρου – όμως θα έρθει και αυτή η ώρα αρκετά σύντομα κι ως τότε ας ξεκινήσετε με τη δουλειά, το κομμάτι που σας καθυστερεί πάντα πιο πολύ από όσο καθυστέρησε την καριέρα της Ελένης Χατζίδου η παλιά της μύτη. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Πλούτωνας σε ορθή πορεία σάς εξαναγκάζει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο να σκεφτείτε τι θα κάνετε με τα γκομενικά σας, με τα οικογενειακά σας και εν γένει με οτιδήποτε έγκειται του συναισθήματος, το οποίο αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε πιο πολύ από όσο αποφεύγει η Βίσση τον υδατάνθρακα. Από το Σάββατο ο Ερμής στον Ζυγό σάς δίνει μια ώθηση να δείτε πιο φιλοσοφικά τη ζωή, να διαβάσετε, να προβληματιστείτε και γενικώς να “ταλαιπωρηθείτε” πνευματικά – κι όλο αυτό, βέβαια, για καλό σκοπό, καθώς είναι η εποχή των φαντασμαγορικών (για τα δικά σας δεδομένα) αλλαγών, που άπτονται των core values σας και της μετακίνησής τους μισό πλακάκι πιο κει. Δώστε χρόνο. Ένα πράγμα τη φορά. Κι ας το κρατήσετε κρυφό από όλους αυτό που περνάτε, δεν πειράζει. 

ΙΧΘΥΕΣ

Χρειάζεστε πνευματική ξεκούραση και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που σας βασανίζουν εδώ και καιρό. Από το Σάββατο ο Ερμής στον Ζυγό θα δυσκολέψει αυτή την προσπάθεια, καθώς θα προσπαθήσει να σας κρατήσει κλειδωμένους στο σπίτι, με την ύπαρξη να φαντάζει πιο μάταιη κι από μάθημα φωνητικής στη Φωτεινή Δάρρα. Ωστόσο, ο Πλούτωνας σε ορθή πορεία από την Πέμπτη δε σας αφήνει ακάλυπτους, καθώς σας δίνει το βασικό πράγμα που σας λείπει τις κρίσιμες στιγμές, δηλαδή το τσαγανό να πείτε τι ακριβώς θέλετε από τον Θανάση, τη μάνα σας και το αφεντικό σας – και στη συνέχεια να το επιδιώξετε. Όσο πιο συγκεντρωμένοι είστε αυτό το Σαββατοκύριακο, τόσο λιγότερο θα κινδυνέψετε από την αντίθεση Αφροδίτης – Ποσειδώνα, η οποία θα προσπαθήσει να σας κάνει να δείτε τον λύκο Κοκκινοσκουφίτσα. 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr