ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 22-23 Ιουλίου. Από την Πέμπτη 20 του μήνα ο Άρης έχει μπει στον Λέοντα (όπου θα μείνει ως τις αρχές Σεπτεμβρίου) κι έτσι κυκλοφορούμε σαν τη Μύριαμ Απλού μετά την επιστροφή από την ταβέρνα του Βοϊδόμπεη στην Αστόρια. Να πέσει το βίντεο παρακαλώ.

Θέλουμε να αφήσουμε παντού το στίγμα μας, να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, τους υψηλούς μας στόχους, να πραγματώσουμε μεγαλεία που όμοιά τους δεν θα έχει αντικρίσει ξανά η ανθρωπότητα, η οποία, ωστόσο, δεν έχει την όρεξή μας και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην έχουμε αλαζονική συμπεριφορά. Κριοί, Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί και Τοξότες θα λυσσάξουν στη δραστηριότητα, ενώ Ταύροι, Σκορπιοί και Υδροχόοι πρέπει να προσέξουν να μη σκοτωθούν με όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή η Σελήνη θα είναι στον Καρκίνο κι έτσι το Σαββατοκύριακο θα θέλουμε να ασχοληθούμε με το σπίτι (ναι, ξέρω μερικούς που δεν έχουν μαζέψει ακόμα τα χαλιά) και την οικογένεια (ξέρω και μερικούς ακόμα που έχουν να πάρουν τηλέφωνο τη μάνα τους δέκα μέρες).

Το Σάββατο ο Ήλιος μπαίνει στον Λέοντα ως τις 23 Αυγούστου κι έτσι βγαίνει στην επιφάνεια ο εγωισμός, ταυτόχρονα, βέβαια, με τη μεγαλοψυχία, πράγμα που κομποζάρεται με την παράνοια πριν την άδεια και την ξεκούραση.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, αλλιώς θα σας καεί η εσπρεσσιέρα.

ΚΡΙΟΣ

Από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει μια πολύ δημιουργική και εν γένει ευνοϊκή περίοδος για εσάς, καθώς ο διαρκής ενθουσιασμός σας, ο οποίος διαλύει νεύρα βουδιστών μοναχών υπό κανονικές συνθήκες, πλέον μπορεί να διοχετευτεί σε οτιδήποτε θέλετε να εκπληρώσετε αυτό το καλοκαίρι, ιδίως στη δουλειά σας. Την Παρασκευή ο Ήλιος στον Καρκίνο σε τετράγωνο με τον Ουρανό πάνω σας μπορεί να σας δημιουργήσει αυτό που παθαίνουν οι Υδροχόοι στην καθημερινότητά τους, δηλαδή το “μπαντιέρα ρόσσα” και πάμε να καταλύσουμε τις δομές του κράτους, έτσι γιατί υπάρχει ένα δίωρο κενό που κάπως πρέπει να απασχοληθείτε. Προσέξτε μην βγάλετε συμπεριφορές ανερμάτιστες μέχρι το Σάββατο που ο Ήλιος θα μπει στον Λέοντα και έτσι θα αράξετε επιτέλους την πέτσα σας και θα βγείτε να διασκεδάσετε σαν άνθρωποι. Από την Κυριακή η νέα Σελήνη στον Λέοντα θα σας δώσει το σύνθημα για τα νέα ξεκινήματα της περιόδου, τόσο στη δουλειά, όσο και στη σχέση σας με τον Θανάση.

ΤΑΥΡΟΣ

Από την Πέμπτη ο Άρης στον Λέοντα φέρνει στο προσκήνιο τα θέματα του σπιτιού και του σογιού. Είναι μια καλή περίοδος για να αποφασίσετε αν θέλετε να φύγετε μακριά από τη μάνα σας κι από τα Σεπόλια. Φυσικά και θα διατυπωθούν αντιρρήσεις από την οικογένεια για τυχόν τέτοια απόφασή σας (η μάνα του Ταύρου, εξάλλου, είναι πάντα σε mode “φάτε γιαρμάδες, για ποιους τους καθάρισα;”), ωστόσο έπρεπε να έχουν ήδη καταλάβει όλοι γύρω σας ότι “there’s always a plan” εκ μέρους σας κι ότι τον προγραμματισμό σας δεν τον έχει ούτε Γερμανός τραπεζίτης. Το Σάββατο θα νιώθετε μια εσωστρέφεια, με το πέρασμα του Ήλιου στον Λέοντα κι έτσι θα θέλετε να μείνετε σπίτι σας, παρέα με ένα ταψί μουσακά (από τα τελευταία που θα φάτε ως κάτοικος του πατρικού σας, ενδεχομένως), ενώ την Κυριακή η νέα Σελήνη – που θα σας επηρεάσει και την ερχόμενη εβδομάδα – ίσως φέρει ξεσπάσματα θυμού. Μην ξεχνάτε: άνθρωποι είμαστε, όσο κι αν θέλετε να πραγματώσετε τον προαναφερθέντα προγραμματισμό, πάντα θα υπάρχει ένας ηλίθιος να σας το χαλάσει. Σημασία έχει ότι στο τέλος νικάνε πάντα οι Starks και οι γεννημένοι μάνατζερς του χρόνου και του χώρου – δηλαδή εσείς.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Και που μπαίνει ο Άρης στον Λέοντα, και που η επικοινωνία σας μπορεί να γίνει με περισσότερη όρεξη, τι θα καταλάβετε; Τίποτα δεν θα καταλάβετε, αν δεν πάρετε απόφαση ότι δεν μπορείτε να γεμίσετε τα υποτιθέμενα κενά της ζωής σας με άλλα, κενά περιεχομένου πράγματα. Δικαίωμά σας είναι, φυσικά, ό,τι γουστάρετε θα κάνετε, ωστόσο αν σε λίγο καιρό σας μιλάει μόνο ο περιπτεράς, μην έρθετε να διαμαρτυρηθείτε. Από το Σάββατο θα έχετε τρομερή διάθεση για να βγείτε και να διασκεδάσετε, ωστόσο μιας και θα πραγματώσετε ντόλτσε βίτα, ανοίξτε και λίγο τα γκαβά σας και δείτε πώς ζει ο κόσμος που (κρυφά) θαυμάζετε. Όχι για να κάνετε τα ίδια με αυτούς. Αλλά για να κάνετε αυτά που θέλετε απενοχοποιημένα. Την Κυριακή η νέα Σελήνη στον Λέοντα σάς δίνει μια φοβερή αβάντα για να αλληλεπιδράσετε με τον κόσμο, καθώς και να ξεκαθαρίσετε τη φάση με τον Θανάση. Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχετε αγαπήσει λίγο τον εαυτό σας. Προλαβαίνετε ως την Κυριακή;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Άρης έχει μπουκάρει στον Λέοντα κι έτσι ο τομέας των οικονομικών έχει πάρει φωτιά. Φυσικά και μιλάμε για τη χειρότερη περίοδο να συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή πριν τις διακοπές, μετά τις οποίες by default όλοι επιστρέφουμε ταπί και (όχι και τόσο) ψύχραιμοι. Σε κάθε περίπτωση, you know the drill, δεν πλησιάζουμε βιτρίνες (μαγαζιών και ανθρώπων, θα τονίσω στο σημείο αυτό), ώστε να μην μπούμε σε πειρασμό. Ο Άρης θα φέρει στην επιφάνεια τα συναισθηματικά σας κενά, τα οποία συνήθως γεμίζετε με ένα σωρό άχρηστα πράγματα, τα οποία δημιουργούν με τη σειρά τους φρέσκα συναισθηματικά κενά. Φυσικά και το κλειδί είναι ο προγραμματισμός, ο οποίος, όμως, δεν συνδυάζεται καθόλου με τον συναισθηματισμό σας, ο οποίος ανοίγει το πορτοφόλι σας στον καθένα που θα σας ζητήσει βοήθεια και δη για κάτι ανούσιο. Από το Σάββατο ο Ήλιος στον Λέοντα θα σας ζορίσει ψυχολογικά σε αυτό τον τομέα κι έτσι ίσως συμμαζευτείτε, κατεβάσετε ρολά για λίγο και ασχοληθείτε μόνο με τον εαυτό σας και το τι θέλετε να ξεκινήσετε (και να ολοκληρώσετε), πριν πατήσετε σαγιονάρα στις χρυσαφένιες αμμουδιές της Πάρου.

ΛΕΩΝ

Θυμάστε που περνούσατε ταλαιπωρία εφάμιλλη αυτής της Sansa Stark από τη 2η ως την 5η σεζόν του Game of Thrones; Πώς να το ξεχάσετε, θα μου πείτε, που μόνο τον Joffrey δεν είχατε πάνω από το κεφάλι σας (ή μήπως τον είχατε;). Τέλος πάντων, τέρμα αυτά, ο Άρης βρίσκεται πάνω σας και κάνετε το multi-tasking επιστήμη και δη σε πράγματα που μέχρι πρότινος σας φαινόντουσαν βουνό/ αδιάφορα/ πιο βαρετά κι από το σπανακόρυζο. Η γοητεία σας χτυπάει κόκκινο, τα γκομενάκια συρρέουν κι εσείς αισθάνεστε τη μοναδική ενέργεια του Άρη να σας συγκλονίζει την ύπαρξη, λίγο πριν ξεκινήσετε να συγκλονίζετε, με τη σειρά σας, τις υπάρξεις των άλλων. Την Παρασκευή ο Ήλιος περνάει στον Λέοντα και έτσι λάμπετε σαν τη Βίσση στο ομότιτλο τραγούδι. Τι είναι, λοιπόν, η ζωή; Μια ευθεία γραμμή μέσα στην οποία επαναλαμβάνονται μοτίβα, άνθρωποι και επιθυμίες. Για να το πιστέψετε και για να μην εγκλωβιστείτε (ει δυνατόν ποτέ ξανά) στη σκέψη ότι όλο αυτό είναι ένας μεγάλος κύκλος, σπάστε το στερεότυπο στο κεφάλι σας. “Σαν εμένα καμιά”, που θα έλεγε και η Βίσση. Ναι, για εσάς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν σιχαίνεστε κάτι πιο πολύ από τη σκόνη σε μαύρη επιφάνεια, αυτό είναι το – αναίτιο – παρασκήνιο στην καθημερινότητά σας. Δεν θέλετε να παίζετε με κρυφές ατζέντες, πώς το λένε, αν είχατε τέτοιες βλέψεις θα σας φωνάζαμε Κάρι Μάθισον και θα τρέχατε πίσω από αμφιβόλου ηθικής γκόμενους. Τέλος πάντων, αυτές οι μέρες είναι εκνευριστικές, διότι καλείστε να εξερευνήσετε τα κρυφά κίνητρα όλων των ανθρώπων – ακόμα και του περιπτερά – όμως καλό θα ήταν να δείτε τι μπορείτε να καρπωθείτε από αυτή την κατάσταση. Μαθαίνετε να “διαβάζετε” τους ανθρώπους και τις καταστάσεις, καθώς εμπιστεύεστε/ καλλιεργείτε τη διαίσθησή σας. Από την Πέμπτη ίσως ενταθεί η ανασφάλειά σας, όμως εσείς δεν θα διστάσετε. Ίσως χρειαστεί να απομονωθείτε από το Σάββατο, ίσως χρειαστεί να πάρετε μερικές δύσκολες αποφάσεις, που θα σας φανούν και σκληρές χωρίς λόγο. Ό,τι κι αν γίνει, να θυμάστε ότι είναι μια περίοδος διδακτική για εσάς. Δείτε το σαν ένα rebranding του εαυτού σας. Σαν την Άντζελα μετά την επέμβαση στη μύτη.

ΖΥΓΟΣ

Η ζωή φέτος σάς φέρθηκε όπως ο χρόνος στον Ματιέ Κασοβίτς, που από χοτ τεκνό στην Αμελί πλέον είναι φτυστός ο Μιχάλης Λιάπης χωρίς το μπουφάν το Barbour. Τι χρειάζεστε για να συνέλθετε, καθώς η διαδικασία τούτη κρατάει καιρό; Φίλους, φίλους και φίλους. Από την Πέμπτη ο Άρης στον Λέοντα σάς δίνει ενέργεια και διάθεση να ανοιχτείτε και να κάνετε διασυνδέσεις που θα είναι ουσιώδεις σε κάθε τομέα τους. Κι αν νομίζετε πως έχετε καταλήξει στο μοτίβο της ζωής σας, μην βιάζεστε. Η απόρριψη του νέου, του αγνώστου, του δυνητικά επικίνδυνου είναι η εύκολη λύση για τον αναποφάσιστο χαρακτήρα σας. Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε την ένταση της Παρασκευής, τότε το Σαββατοκύριακο θα είστε ξανά, μετά από καιρό, έτοιμοι να βάλετε στόχους, τους οποίους αυτή τη φορά θα θέλετε να πραγματοποιήσετε, τόσο στη δουλειά, όσο και στα γκομενικά. Αν αναρωτιέστε μέσα σε όλη αυτή την παραζάλη της κοινωνικοποίησης τι να κάνει εκείνη η ψυχή, ο Θανάσης, κι αν σας σκέφτεται, η απάντηση είναι: “σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ, σιγά μην αρρωστήσω, σιγά μην καταλήξω παιχνίδι πεταμένο μες στο συρτάρι σου”.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Άλλους κατηγορούν ότι αργούν να πάρουν αποφάσεις κι άλλοι είναι αυτοί για τους οποίους θα μπορούσε να είχε γραφτεί ο στίχος “για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή”. Τέλος πάντων, είναι γνωστό ότι η λέξη “διαδικασία” έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς και κάτι θα συμβεί/ προκληθεί γρήγορα μόνο εφόσον κομποζάρεται με την εκάστοτε εμμονή σας. Στην παρούσα φάση και από την Πέμπτη 20 Ιουλίου, ο Άρης στον Λέοντα στρέφει την ενέργειά σας στα επαγγελματικά. Δεν αναγνωρίζονται οι κόποι σας; Δεν περνάει ο λόγος σας, ενώ έχετε (συνήθως) δίκιο; Έχετε ολοκληρώσει έναν κύκλο και θέλετε να ανακαλύψετε και άλλες πτυχές των ικανοτήτων σας; Αυτή είναι μια καλή περίοδος για να τονίσετε ό,τι θέλετε στον επαγγελματικό στίβο, να αναδειχθείτε όπως η Μαρίνα Πατούλη μέσα σε μια αίθουσα κατάμεστη με μελαχρινές και να αποφασίσετε αν έχει έρθει η ώρα να πάρετε δραστικά μέτρα για την κάργια την καριέρα σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Από την Πέμπτη ο Άρης περνάει στον Λέοντα και αρχίζει να σας απασχολεί το ερώτημα “ποιος έφτιαξε το σύμπαν”. Θέλετε να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να ασχοληθείτε με την πνευματική σας καλλιέργεια και γενικώς μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να θέσετε νέες βάσεις για την καθημερινότητά σας. Τίποτα κακό δεν υπάρχει σε αυτό, αρκεί να θωρακίσετε αρκούντως τον εαυτό σας από τα σχόλια του καθενός στον οποίο δεν πέφτει λόγος για το τι κάνετε και το πού πάτε. Από το Σάββατο ο Ήλιος στον Λέοντα εντείνει τις φιλοσοφικές σας αναζητήσεις και σας κάνει ελαφρώς απάλευτους. Ό,τι θέλετε θα σκέφτεστε/ κάνετε βέβαια, απλά να έχετε υπόψη σας ότι οι υπόλοιποι μπορεί να είναι σε μουντ “τσίχλα, μπούκλα, Rihanna”. Την Κυριακή μέσα στην όλη θολούρα του αιείν φιλοσοφείν θα αρχίσετε να σκέφτεστε και πιο πρακτικά, δηλαδή να πλανάρετε το υπόλοιπο του μήνα σε επίπεδο συνεργασιών.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

O Άρης στον Λέοντα από την Πέμπτη δίνει καταρχάς έμφαση στα οικονομικά σας. Επειδή όμως είστε γνωστοί για την εγκρατή διαχείρισή τους (#not) περισσότερο θα ασχοληθείτε με αυτό που σας καίει εσωτερικά, δηλαδή τα γκομενικά. Θα θέλετε να αρπάξετε τον Θανάση και να του μάθετε κολύμπι και πώς λεν’ το γιαχαμπίμπι και πολύ καλά θα κάνετε, αν ταυτόχρονα προσέξετε να μη βγάλετε ζήλια. Αφήστε τον άνθρωπο να αναπνεύσει και μη φτάνετε στο άι σιχτίρ κι εσύ κι ο γρύλος σου αν δεν έχετε βάσιμα στοιχεία ότι πρέπει να το ξεστομίσετε. Η Παρασκευή θα είναι μια έντονη ημέρα, τόσο στη δουλειά όσο και στα γκομενικά, γι’ αυτό το Σάββατο ο Ήλιος στον Λέοντα θα σας έρθει κουτί, καθώς θα σας κλείσει σπίτι με αιρκοντίσιον, ηλιόσπορο και μοχίτο φράουλα (μερακλήδες και στη μοναχικότητά σας). Από την Κυριακή η νέα Σελήνη στον Λέοντα φέρνει καχυποψία για πράγματα που νομίζατε πως είχατε ξεχάσει, δεν είχατε συνυπολογίσει όμως ότι οι άλλοι μπορεί και να τα θυμούνται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Άρης στον Λέοντα από την Πέμπτη σάς δημιουργεί ανασφάλεια στη δουλειά. Δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε, βέβαια, αν καταλάβετε μια κι έξω πως καθένας άνθρωπος έχει την αξία του κι αυτή δεν επηρεάζεται από τις αρνητικές κρίσεις των υπολοίπων, οι οποίοι συνήθως έχουν αντίθετα συμφέροντα από εκείνον. Οι γκομενικές σχέσεις επηρεάζονται άμεσα από τη μετακίνηση του Άρη κι έτσι όσοι πιστεύατε πως θα πεθάνετε μόνοι σας αρχίζετε να αναθεωρείτε τις απόψεις σας. Αφού αποτινάξετε την Ματίνα Μανταρινάκη από πάνω σας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, το Σάββατο ο Ήλιος στον Λέοντα θα σάς βάλει το πρώτο εμπόδιο στη διαδικασία επίσπευσης της εξεύρεσης συντρόφου. Δεν θα μασήσετε. Δεν χρειάζεται να ξέρετε ακριβώς τι θέλετε. Ποτέ δεν σας το ζήτησαν, εξάλλου. Από την Κυριακή η νέα Σελήνη στον Λέοντα, η οποία θα σας επηρεάσει και την υπόλοιπη εβδομάδα, θα δώσει νέα πνοή στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Κρατήστε αυτή τη σκέψη κοντά σας και κάθε υποψία επιστροφής σε μουντ “γεροντοκόρη στην ψυχή” μακριά.

ΙΧΘΥΕΣ

Ώρες ώρες σας πιάνει μια τρέλα (καλά, όχι μόνο μία) και βλέπετε τα πάντα γύρω σας σαν κομμάτια του καθημερινού χάους, το οποίο μια μέρα θα αποκτήσει συνείδηση, θα ξυπνήσει, θα σας επιτεθεί και θα σας εξαφανίσει για πάντα. Δεν έχετε απολύτως άδικο σε αυτό, όμως συχνά επιμένετε να αγνοείτε τη βασική αρχή της ζωής “ένα πράγμα τη φορά”. Αν θέλετε να το πιάσετε από ένα πράγμα, ξεκινήστε με τον εαυτό σας και το σώμα σας κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, η εμμονή σας στη λεπτομέρεια, ιδίως από το Σάββατο, θα σας πιέσει αρκετά, ειδικά στον χώρο εργασίας. Από την Πέμπτη ο Άρης στον Λέοντα έτσι κι αλλιώς θα δώσει έμφαση στην καριέρα σας και θα απαιτήσει από εσάς προσοχή και προγραμματισμό. Από μέσα σας θα κάνει Ιούλιο κι απέξω σας θα χρειαστεί να δείξετε Σεπτέμβριο, την πρώτη βδομάδα που ανοίγουν τα σχολεία. Από την Κυριακή η νέα Σελήνη στον Λέοντα θα φέρει νέες εμμονές στη ζωή σας. Μπορείτε πάντα να τις ελέγξετε. Ναι, εννοώ και ξεμέθυστοι.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr