ΖΩΔΙΑ

Τα 5 πιο ανεξάρτητα ζώδια

Ελευθερία- Αστρολογία- Ανεξαρτησία. Είναι εκείνα τα εκλεκτά μέλη του ζωδιακού κύκλου σ' έναν φανταστικό κόσμο θα κατέβαιναν κάθε λίγο και λιγάκι στο δρόμο για να διαδηλώσουν υπέρ της ανεξαρτησίας τους. Κατά βάθος δεν θέλουν σχέσεις, γι' αυτό και «πιέζονται», όπως λατρεύουν να λένε στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δώσεις. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, εφόσον δεν ενοχλούν κάποιον, μύγα πάνω στο σπαθί τους δεν θα δεις ποτέ κι αν κάνουν άστατη ζωή, δικός τους είναι λογαριασμός. Ποια είστε 'σεις για να τους ελέγχετε μαντάμ, μεσιέ;

Υδροχόος

Την απολαμβάνουν τη μοναχικότητά τους οι Υδροχόοι, δεν παθαίνουν υπαρξιακά χωρίς ταίρι. Θα τους ακούσεις να κανονίζουν διακοπές και βόλτες στη φύση χωρίς παρέα, όχι γιατί έχουν τον ανθρωποδιώκτη, αλλά γιατί γουστάρουν. Όταν μένουν με τον εαυτό τους, κάνουν καλό στους ίδιους, παίρνουν τον χρόνο τους και βελτιώνονται. Δεν νιώθουν ενοχές όταν απομακρύνονται από όλους και όλα γιατί είναι εσωτερική τους ανάγκη να σολάρουν.

Ταύρος

Αν θες να νιώσει καλά, άφησέ τον λίγο μόνο του τον Ταύρο. Τότε μόνο νιώθει τον εαυτό του κι όχι μέσα στο πλήθος. Η επαφή με τον κόσμο του αρέσει αλλά του στερεί τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τον ίδιο γιατί φροντίζει όλους τους υπόλοιπους. Είναι η λύτρωσή τους κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν θα του βγει σε καλό. Το ότι είναι συντροφικός ο Ταύρος δεν σημαίνει ότι δεν τα καταφέρνει και μόνος του. Ίσα ίσα. 

Παρθένος

«Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι» για τον Παρθένο, η μέρα δεν έρχεται ποτέ. Θα σ’ ακούσει, θα χαρεί με τη συμβουλή σου, θα διεκδικήσει την παρέα σου, αλλά μόνο όταν μένει μόνος του νιώθει πραγματικά ο εαυτός του. Ακούει κυρίως τον ίδιο και κανέναν άλλο (ίσως γιατί πιστεύει πως ξέρει καλύτερα από τον καθένα το σωστό, κλασικά). Ειδικά όταν παρουσιάζεται πρόβλημα, έχει την απόλυτη ανάγκη να μείνει μόνος του για να αναπτύξει τις ιδέες και τις κινήσεις του. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί ένας Παρθένος πιστεύει πως δεν έχει ποτέ άδικο;

Σκορπιός

Ο Σκορπιός έχει το άλλο χούι. Επειδή όταν τα παίρνει στο κρανίο παθαίνει μισανθρωπισμό και δεν θέλει κανέναν και τίποτα, έχει κάνει εκατομμύρια φορές τη σκέψη πως θα περνούσε πολύ καλύτερα σ’ έναν κόσμο χωρίς ανθρώπους που τον υποβάλλουν στη διαδικασία να εκνευριστεί και να απογοητευτεί. Ως φύσει ανεξάρτητο ον, είναι επίσης της άποψης πως δεν έχει ανάγκη κανέναν για να νιώθει ευτυχισμένος. Ο φόβος της απόρριψης κάνει τον Σκορπιό να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στον εαυτό του.

Τοξότης

Όταν το Τοξοτάκι είναι χαρούμενο, γιορτάζει όλη η γη. Δεν σ’ αφήνει να κάνεις ρούπι μακριά του. Σε θέλει εκεί, να χαίρεστε σαν χαζούληδες παρέα. Όλα τζάμι μέχρι τη στιγμή που θα κάτσει η στραβή και θα του ανάψουν τα λαμπιόνια ή θα τον πιάσει απελπισία. Σ’ αυτή την περίπτωση, γίνεται ένας άλλος, ένα κακομαθημένο κωλόπαιδο που φωνάζει από χιλιόμετρα «ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟ-ΝΟΣ ΜΟΥ. ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ». Στη λίστα με τις πιο σπαστικές καταστάσεις του πλανήτη, βάλε έναν Τοξότη που σε κάνει πέρα απλά και μόνο γιατί θέλει να κοιτάει το ταβάνι ή το πάτωμα αφού «είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει», όπως θα σου πει με αναίτιο ύφος θιγμένου που σηκώνει μπουνιά στα μούτρα. Τι κάνεις σ’ αυτή την περίπτωση; φεύγεις τρέχοντας. Θα ‘ρθει μόνος του, όπως του αρέσει.