ΖΩΔΙΑ

Τα 4 ζώδια που φημίζονται για το ένστικτό τους

Δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις. Δεν μπορείς και να το αγνοήσεις όμως. Το ένστικτο είναι αυτή η ανεξήγητη εσωτερική δύναμη που, αν την εμπιστευτείς, μπορεί να σε οδηγήσει στις πιο σωστές αποφάσεις, στις πιο απίθανες συναντήσεις και εμπειρίες της ζωής σου, σε γεγονότα που, θα λέγαμε ότι, ήταν «γραφτό» να ζήσεις.

Το «κακό» με το ένστικτο είναι ότι επειδή, σε πολλές περιπτώσεις, υπερβαίνει τα όρια της λογικής (τόσο την κοινή, όσο και την προσωπική μας), μας βγάζει από το comfort zone μας και μας φέρνει αντιμέτωπους με την ικανότητα να παίρνουμε αποφάσεις, μας πιάνει ένα «άσε μωρέ που να τρέχω/μπλέκω τώρα» και τελικά κάνουμε τις κότες μένουμε στο οικείο, στο safe, αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε (κι ας μας βγάζει την πίστη), είτε αυτό λέγεται δουλειά, είτε γκόμενος, είτε μετανάστευση σε άλλη χώρα, είτε αλλαγή χρώματος μαλλιών. 

Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να νομίζουμε ότι μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα (ενώ αυτό είναι μια τεράστια απάτη-ελάχιστα πράγματα υπάγονται στον έλεγχό μας και τα συναισθήματα ας πούμε ΔΕΝ ανήκουν στη λίστα με αυτά).

Κι ενώ όλοι γεννιούνται με το app «ένστικτο» εγκατεστημένο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις πολλοί (φοβούνται και) επιλέγουν να μη το χρησιμοποιούν, να το αγνοούν επιδεικτικά. Οπότε και πηγαίνουν από την περπατημένη. Υπάρχουν όμως και οι τυχεροί που δεν λογαριάζουν, που είναι της Παπαζόγλειας φιλοσοφίας «θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό» γιατί απλά το λέει το ένστικτό τους. Και το κάνουν. Εγώ θα τους πω γενναίους. Φοβούνται; Ναι. Κάνουν πίσω όμως; Όχι. Αυτό ακριβώς θα πει γενναιότητα.

Αυτά είναι λοιπόν τα ζώδια (που έχουν τα κότσια να) ακούν το ένστικτό τους και, σύμφωνα με αυτό, να διαμορφώνουν τις προσωπικές τους σχέσεις.

Δίδυμος

Είσαι το άτομο που, όταν βρίσκεται σε μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, θα τους φέρει μαζί κι ας έχουν διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρίες, «θέλω», ανάγκες. Παρόλο όμως που οι κοινωνικές σου ικανότητες είναι πάνω από το μέσο όρο, μόνο λίγοι και καλοί έχουν το προνόμιο να θεωρούνται «κολλητοί» σου ή να είναι μέσα στη λίστα των ανθρώπων για τους οποίους θα έκανες τα πάντα. Αυτό το καταφέρνεις ακριβώς επειδή ξέρεις να ξεχωρίζεις ποιοι μπορούν να γίνουν φίλοι σου και σε ποιους αξίζει να επενδύσεις το χρόνο σου.

Καρκίνος

Δεν θα νοούνταν λίστα που να αφορά το ένστικτο και να μην έχει μέσα τον Καρκίνο. Πρώτα επινοήθηκε ο αστερισμός του Καρκίνου και μετά γεννήθηκε το ένστικτο. Καρκίνε μου, είσαι γνωστός για τη βαθιά συναισθητική σου φύση. Γι’ αυτή που σε κάνει να δένεσαι με όσους αγαπάς και -αν χρειαστεί- να προτάξεις τα στήθη σου για να τους προστατεύσεις. Πώς καταφέρνεις να κάνεις φιλίες και σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο; Επειδή ξέρεις να τους «διαβάζεις».

Παρθένος

Είναι οι γνωστοί για την ισχυρογνωμοσύνη, την παρατηρητικότητα, την ευθύτητά τους. Συχνά όμως, ο αυθορμητισμός, το συναίσθημα της στιγμής και τα επιτακτικά «θέλω» τους σβήνουν αυτόν τον αυτοέλεγχο και την αποφασιστικότητα και απλά αφήνονται και γίνονται ένα με το κύμα. Κι ενώ αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μειονέκτημα, στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμα ένα από τα πιο βασικά τους χαρακτηριστικά: την τόλμη τους να ακολουθούν το ένστικτό τους.

Αιγόκερως

Ως Αιγόκερως έχεις συνηθίσει να σε θαυμάζουν για την αποφασιστικότητα, την διορατικότητα και τις ηγετικές σου ικανότητες. Κάποιοι μάλιστα μπορεί να σε θεωρούν και αλαζόνα επειδή έχεις τόση αυτοπεποίθηση. Πάλι ως Αιγόκερως δεν θα μπορούσες παρά να μη δίνεις δεκάρα για όλα αυτά. Έχεις καλή κριτική ικανότητα. Τόσο καλή ώστε να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις ποιοι σε θέλουν στην παρέα τους για να σε εκμεταλλευτούν και ποιοι με ανιδιοτέλεια.