ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς εκφράζει το θυμό του το κάθε ζώδιο

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το συναίσθημα του θυμού, όσο κι αν στην πορεία της ζωής του έχει μάθει να τον διαχειρίζεται. Απλώς, ο καθένας εκφράζει το θυμό του διαφορετικά, κάποια ζώδια θυμώνουν γρήγορα και ξεθυμαίνουν το ίδιο άμεσα, άλλοι έχουν ξαφνικές εκρήξεις και άλλοι εσωτερικεύουν την οργή τους. Διάβασε παρακάτω τον συνήθη τρόπο που εκφράζουν τα ζώδια το θυμό τους και λάβε τις ανάλογες προφυλάξεις.

 Το e-zwdia.gr δίνει απαντήσεις.

Κριός

Ο Κριός θεωρείται το «μωρό» του ζωδιακού και είναι γνωστός για τις εκρήξεις θυμού του, χωρίς να αναλογίζεται πώς οι ενέργειές του θα επηρεάσουν τους άλλους. Δε θα ωραιοποιήσει αυτό που αισθάνεται, γι’ αυτό αν είναι θυμωμένος μαζί σου, καλό είναι να φυλαχτείς. Η οργή του είναι σαν σπίθα που γίνεται πυρκαγιά, αλλά σβήνει το ίδιο γρήγορα, αν το άτομο που έχει απέναντί του δεν αντιδρά και παραμένει ήρεμο. Βέβαια, αν και θα νιώσει τύψεις για το ξέσπασμά του, αυτό δεν τον αποτρέπει από μία ακόμη έκρηξη λίγο αργότερα.

Ταύρος

Η φράση «Ταύρος εν υαλοπωλείω» δεν είναι τυχαία. Όταν θυμώνει ένας Ταύρος, σε πρώτη φάση δίνει κάποια σημάδια, παραμένοντας σιωπηλός και ψυχρός και ξαφνικά εκρήγνυται σαν ηφαίστειο, που καταστρέφει τα πάντα στον ορίζοντα. Αν και οι εκπρόσωποι του ζωδίου δε θυμώνουν εύκολα, όταν το κάνουν, μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτοι. Συχνά εκφράζουν το θυμό τους με τη ρίψη πραγμάτων και είναι απολύτως ικανοί να χάσουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του εαυτού τους. Σίγουρα, δεν είναι σοφό να βρίσκεσαι κοντά τους σε ένα τέτοιο ξέσπασμα.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι ομιλητικοί τύποι, συνεπώς η μορφή έκφρασης του θυμού περιλαμβάνει ουρλιαχτά και φωνές. Εκσφενδονίζουν ψυχοφθόρες λέξεις και καταφεύγουν στον σαρκασμό, αλλά δεδομένου ότι είναι γνωστοί για τη… διπολική προσωπικότητά τους, το να ουρλιάζουν, δεν είναι ο μόνος τρόπος που εκφράζουν το θυμό τους. Μπορεί, επίσης, να το παίζουν άνετοι και να πετάξουν την τέλεια ατάκα, που θα αφοπλίσει τον συνομιλητή τους και θα τον κάνει να νιώσει «σκουπίδι». Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αποφεύγεται η κριτική προς το ζώδιο αυτό. Είναι πηγή ξεσπάσματος.

Καρκίνος

Όταν τσαντίζεται ένας Καρκίνος, βιώνει ποικίλα συναισθήματα. Αρχικά, θα βγάλει μούτρα και αν κανείς δεν ανταποκρίνεται, προχωρά σε μια παθητική επιθετικότητα και καταλήγει να αποσύρεται στο καβούκι του. Προειδοποίηση: όταν βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και έχει χτίσει το προστατευτικό κέλυφος, καλό είναι να μην τον αγνοήσεις και να κινηθείς προς το μέρος του με αγάπη, εκφράζοντας γλυκά λόγια. Αν δεν έχει πάρει ακόμα αυτό που χρειάζεται, η σιωπηλή οργή του θα μετατραπεί σε κλάμα και αν συνεχίζει να νιώθει ένταση, θα έρθει το τελικό ξέσπασμα. Κάθε απωθημένο συναίσθημα θυμού από το παρελθόν, βγαίνει στην επιφάνεια. Προφυλάξου!

Λέων

Όταν ο Λέων θυμώνει, βρυχάται. Ο θυμός γίνεται πολύ γρήγορα οργή και όσο δυνατότερη η φωνή και η ένταση, τόσο καλύτερα αισθάνεται. Χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα και έχει μια τάση να σκέφτεται μόνο τα δικά του συναισθήματα όταν είναι θυμωμένος, μη λαμβάνοντας υπόψιν τις συνέπειες του ξεσπάσματός του. Ενώ μπορεί να συγχωρέσει αυτόν που τον εξόργισε, ο ίδιος δεν είναι πολύ πιθανό να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, επειδή φυσικά είναι πάρα πολύ υπερήφανος.

Παρθένος

Οι Παρθένοι δεν αισθάνονται άνετα να εκφράσουν το θυμό τους κι έτσι τον κρατάνε, μέχρι να εκραγούν για κάτι ασήμαντο. Μάλιστα, η καταστολή του θυμού ενός Παρθένου, συχνά προκαλεί προβλήματα στο πεπτικό του σύστημα. Το ζώδιο αυτό αισθάνεται πολύ παρεξηγημένο ή ότι οι άλλοι δε το κατανοούν και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όταν τελικά ο θυμός βγαίνει προς τα έξω. Συνήθως, το ξέσπασμα δεν αφορά την υποτιθέμενη άμεση αιτία, αλλά κάτι που συνέβη στο μακρινό παρελθόν. Όταν σταματήσει να κλαίει και να κοπανάει πόρτες, η λογική του επανέρχεται και αναλύει το ξέσπασμά του.

Ζυγός

Υπάρχει κάτι που ένας Ζυγός μισεί περισσότερο από την αντιπαράθεση; Όχι. Οι Ζυγοί αποφεύγουν να δείξουν την οργή τους, επειδή δε το βρίσκουν… ελκυστικό συναίσθημα και δεν ταιριάζει με το γοητευτικό προφίλ τους. Αν και προσπαθούν να νικήσουν το θυμό τους, μερικές φορές δεν μπορούν να τον διαχειριστούν και ξεσπάνε. Αλλά όταν τους συμβαίνει, πιστεύουν ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο που τον εξέφρασαν, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν έναν μαγικό τρόπο να δικαιολογούν τα πάντα, ακόμη και όταν πρόκειται για έναν νευρικό κλονισμό.

Σκορπιός

Ένας θυμωμένος Σκορπιός σπέρνει συναισθηματικό όλεθρο. Αν και δε φημίζεται για τα ξεσπάσματα οργής του, όταν συμβαίνουν καλύτερα να μην βρίσκεσαι στο οπτικό του πεδίο. Το οργισμένο βλέμμα του θα διαπεράσει τη σπονδυλική σου στήλη και τα βάναυσα και σαρκαστικά πράγματα που βγαίνουν από το στόμα του, θα σε αφήσουν άφωνο. Δεν είναι ένα ζώδιο που συγχωρεί και ξεχνά και δεν μπορεί έτσι απλά να κατευνάσει το θυμό του. Φυλάξου, γιατί η συναισθηματική καταστροφή που σπέρνει δεν είναι διαχειρίσιμη.

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι ζώδιο της φωτιάς κι έτσι όταν θυμώνουν, βγάζουν σπίθες που γρήγορα γίνονται φλόγες. Χρησιμοποιούν το λόγο όταν είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό δεν κάνει την εμπειρία λιγότερο επώδυνη. Αν τους εξοργίσεις, θα σε διαγράψουν αμέσως, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από την πραγματική ζωή. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός θυμωμένου Τοξότη είναι ο… αντιπερισπασμός, καθώς έχει την τάση να το φτάνει τόσο μακριά, που στο τέλος ξεχνάει γιατί νευρίασε.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως αντιμετωπίζει το θυμό πολύ σοβαρά και συνήθως αποφεύγει να τον εκφράσει, εκτός αν έχει πλέον φτάσει στα όριά του. Συνήθως, θα σπάσει οτιδήποτε βρίσκεται στο οπτικό του πεδίο και μπορεί να το πιάσει εύκολα, ενώ θα γίνει κι επώδυνα επικριτικός. Η στάση του είναι «με απογοήτευσες» και όχι «είμαι θυμωμένος». Όταν ένας Αιγόκερως οδηγείται σε ένα ξέσπασμα, είναι τόσο κόντρα στο χαρακτήρα του, που σοκάρει τους πάντες γύρω του.

Υδροχόος

Ένας θυμωμένος Υδροχόος προσπαθεί να αποσυνδεθεί από την πραγματικότητα. Συνήθως, είναι πολύ άνετοι τύποι και χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να τους εξοργίσεις. Η πρώτη άμυνα είναι απλά να σταματήσουν να μιλάνε και να απομακρυνθούν, μέχρι να αισθανθούν καλύτερα. Θα προσπαθήσουν να αγνοήσουν την πηγή της οργής τους όσο το δυνατόν περισσότερο, ελπίζοντας ότι θα ηρεμήσουν. Αν δεν μπορούν, τελικά χάνουν την ψυχραιμία τους. Όμως, παρόλο που μπορεί να εκτονώσουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν, εξακολουθούν να χρειάζονται λίγο χρόνο για να αρχίσουν να σου μιλάνε και πάλι.

Ιχθύς

Οι Ιχθείς εκφράζουν το θυμό τους μέσα από συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Αν και δε θυμώνουν εύκολα, όταν τους συμβαίνει είναι τρομακτικό, αν και το μόνο πρόσωπο στο οποίο επιτίθενται, είναι τελικά ο εαυτός τους. Όταν βρίσκονται πάνω σε ένα ξέσπασμα θυμού, οι Ιχθείς μπορεί να γίνουν βίαιοι και αυτοκαταστροφικοί, ενώ η ζωηρή φαντασία τους, δραματοποιεί εντελώς την κατάσταση. Μόλις ηρεμήσουν, χρειάζονται λίγο χρόνο για να γιατρέψουν την πληγωμένη καρδιά τους.

Έχεις άστρο; Διάβασε περισσότερα, στο e-zwdia.gr.