ΖΩΔΙΑ

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πώς και πόσο επηρεάζεται το κάθε ζώδιο;

Την περιμέναμε καιρό με επιφύλαξη. Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού "ανατέλλει" από σήμερα, ταράζοντας τα νερά, αφού φέρνει ορμή, ένταση και πλημμύρα συναισθημάτων. Πώς επιδρά στο κάθε ζώδιο; Οι προβλέψεις του e-zwdia.gr σε προετοιμάζουν ψυχολογικά γι' αυτό που ήρθε.

Κριός

Παρορμητικό, δραστήριο Κριαράκι, αυτή η Πανσέληνος σου προσφέρει δυο χαρτιά: Δημιουργικότητα και διεκδίκηση. Είσαι άτομο που αναζητά συνεχώς νέες ιδέες. Εμπιστεύσου, λοιπόν, το ένστικτό σου και διεκδίκησε την επιβολή των ιδεών σου σε οικονομικό και επαγγελματικό τομέα. Προσπάθησε όμως, να ενισχύσεις την ψυχική σου κατάσταση. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις φοβίες και απωθημένα από παλιότερα τραύματα. Μπορεί να βγουν στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα και παράλογες ζήλιες. Καλά θα ήταν να μιλήσεις ‘‘εκ βαθέων’’ με άτομο που εμπιστεύεσαι και να δεχτείς τη συμβουλή του. Τακτοποίησε τυχόν οφειλές προς τρίτους και διαπραγματεύσου άφοβα.

Ταύρος

Ήρεμε Ταύρε μου, τα φώτα στραμμένα επάνω σου και κυρίως στις σχέσεις σου. Είτε στο γάμο σου, είτε στις επαγγελματικές σου σχέσεις. Έντονα συναισθήματα και πάθη ανάμεσα σε εσένα και το ταίρι σου, έρχονται να ταράξουν τα νερά της γαλήνιας, όπως εσύ απαιτείς, ζωής σου. Σκληροί καυγάδες, έντονοι διαπληκτισμοί, βαριές κουβέντες διαφαίνονται στον ορίζοντα. Καυγάδες, διαφωνίες και σύγκρουση συμφερόντων επίσης θα μπορούσαν να προκύψουν για οικονομικούς λόγους, και με τους συνεργάτες σου. Επιστράτευσε την ηρεμία, την ωριμότητα και τη διπλωματικότητα που σε διακρίνει, και μη φοβάσαι. Ίσως καταλήξεις ότι εσύ και το ταίρι σου είσαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον!

Δίδυμοι

Δουλειά και υγεία είναι οι τομείς που θα απασχολήσουν εσένα, Διδυμάκι μου. Θα έχεις την άσχημη αίσθηση ότι κουράζεσαι, υπερβαίνοντας τα όριά σου, φτάνεις να αγγίζεις την υπερκόπωση, χωρίς το ποθούμενο αποτέλεσμα! Δεν είναι όμως έτσι, το πάνσοφο σύμπαν θα αναγνωρίσει τους κόπους σου και θα επιβραβεύσει τις προσπάθειές σου, ίσως λίγο αργότερα. Εκείνο που χρειάζεται εσύ να κάνεις, είναι να αναθεωρήσεις τους στόχους σου. Να βάλεις αυστηρότερες προτεραιότητες. Να ζητήσεις στήριξη από καινούργιες συμμαχίες, αποφεύγοντας όμως με μεγάλη προσοχή τους κόλακες. Αυτούς που θα σου τάζουν… λαγούς με πετραχήλια.

Καρκίνος

Έρωτας, παιδιά και δημιουργία είναι για εσένα οι τομείς που θα ακουμπήσει η Πανσέληνος. Χρησιμοποίησε τη δημιουργικότητά σου, για να κατακτήσεις στόχους στα επαγγελματικά, που ίσως σε προβληματίσουν σοβαρά! Πάντως, αυτή η Πανσέληνος είναι άκρως ερωτική για εσένα. Μοιραίες εξελίξεις προβλέπονται στον τομέα των ερωτικών σου σχέσεων! Μπορεί κάτι να τελειώσει, για να αρχίσει κάτι πιο βαθύ και σοβαρό, ή η υπάρχουσα σχέση να εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο σοβαρό και δεσμευτικό για εσένα. Εκείνο που εσύ πρέπει να προσέξεις, είναι το παρασκήνιο! Μην επιτρέψεις σε τρίτους να επηρεάσουν τη σχέση σου και μη δώσεις αφορμή για σχόλια στον επαγγελματικό σου χώρο!

Λέων

Βαραίνει κάπως ο τομέας “οικογένεια” για εσένα, περήφανο Λιοντάρι. Βγάζει στην επιφάνεια παλιά απωθημένα. Παράπονα από ή προς τη μητρική φιγούρα κυρίως, ή κάποιο άλλο ηλικιωμένο άτομο στην οικογένεια, σχετικά με κάποια αδικία που πιθανά είχε συντελεστεί στο πολύ μακρινό παρελθόν. Παράπονα, που θα φέρουν μεγάλη γκρίνια και ένταση, μια και είναι περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα. Επίσης, θα κληθείς να διαχειριστείς μεγάλη πίεση από τον τομέα των επαγγελματικών σου, αφού η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες και εσύ πρέπει οπωσδήποτε να φανείς συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Σου εύχομαι να επικρατήσει η ρομαντική σου διάθεση και να ξεφύγεις από όλα αυτά, ατενίζοντας αγκαλιά με το ταίρι σου το ολόγιομο φεγγάρι, που θα λάμπει στο στερέωμα!

Παρθένος

Ένα δίπολο φέρνει για εσένα η Μαγιάτικη Πανσέληνος. Θα είσαι άκρως επικριτικός/ή ως συνήθως, “φαρμακόγλωσσα” που λένε, ή θα τα βλέπεις όλα ρόδινα, αγγελικά πλασμένα. Παγίδα και τα δύο άκρα. Βρες την ισορροπία, τη μέση οδό, για να δρέψεις τα δώρα που σου φέρνει αυτό το άκρως ερωτικό φεγγάρι. Οργάνωσε μια κοντινή εκδρομή και ίσως εκεί γνωρίσεις τον άνθρωπο της ζωής σου. Για την ήδη υπάρχουσα σχέση σου, κάνε μια ειλικρινή, βαθιά κουβέντα με το ταίρι σου και θα δεις τη σχέση να γίνεται δεσμός! Εμπιστεύσου τις πρωτότυπες ιδέες που έχεις σχετικά με τα οικονομικά σου, πρόσεχε όμως αυτούς που σου τάζουν εύκολα κέρδη.

Ζυγός

Οικονομικά, ανάγκες, επιθυμίες, αξίες υλικές και ηθικές, είναι οι τομείς που συμπιέζονται σε αυτή τη φάση. Και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους αναταράξεις, επειδή εσύ απαιτείς να είναι (ή τουλάχιστον να φαίνονται) όλα αρμονικά και ήρεμα. Στα αισθηματικά, θα επικρατήσει μια αίσθηση ανικανοποίητου ανάμεσα σε εσένα και το ταίρι σου, που θα σε αναγκάσει να εμβαθύνεις στη σχέση και να νοιώσεις έντονα συναισθήματα, ενώ εσύ προτιμάς να μένεις στη ρόδινη επιφάνεια! Πρόσεξε σπατάλες και ρύθμισε ευνοϊκά για εσένα τα χρέη σου. Πιθανές νέες ερωτικές γνωριμίες, σε κάποιο ταξίδι ίσως, το οποίο όμως θα μπορούσε να σε ταλαιπωρήσει.

Σκορπιός

Πλουτώνιος εσύ, Πλουτώνια και η Πανσέληνος! Τι άλλο λοιπόν από πρωταγωνιστή των ημερών να σε χαρακτηρίσω; Ο ερωτισμός σου στο κόκκινο, η απαίτησή σου να γίνετε ένα, “ψυχή τε και σώματι”, αλλά και οικονομικά και περιουσιακά, με το ταίρι σου στο κόκκινο! Βάλε λίγο φρένο, μην το τρομάξεις, μην το “μπουκώσεις”, δε σε συμφέρει. Χρησιμοποίησε τη διεισδυτική σου ικανότητα (και αυτή στο κόκκινο), σαν άριστος ψυχαναλυτής που είσαι, και θα έχεις πετύχει τους στόχους σου. Αν τώρα κάνεις μια νέα γνωριμία, αισθηματικής ή και επαγγελματικής φύσης, πρόσεξε! Βάλε σε λειτουργία το διαισθητικό σου δαιμόνιο (τι ντεντέκτιβ είσαι;), για να αποφύγεις πιθανή παραπλάνηση.

Τοξότης

Πολύ ευαίσθητη αυτή η περίοδος για την ψυχολογία σου, καλέ μου Τοξότη. Σε κάνει πιο εσωστρεφή, πιο αυτοκριτικό/ή, πιο αμφιθυμικό/ή. Ανησυχίες και αμφιβολίες για τις επιλογές και τις κινήσεις σου κατά το παρελθόν, θα έρθουν τώρα να σε ταράξουν, με αποτέλεσμα να εγείρουν προβλήματα και δυσπιστία στις σχέσεις σου, όχι μόνο με το ταίρι σου, αλλά και με το ευρύτερο περιβάλλον σου, οικογενειακό ή φιλικό. Από την άλλη πλευρά, αυτή η τάση αυτοκριτικής θα σε βοηθήσει πολύ στα επαγγελματικά σου, ώστε αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος, τώρα να ευοδωθούν οι στόχοι σου. Επίσης, είναι πιθανή μια νέα, ερωτική, πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία.

Αιγόκερως

Ίσως το πιο ευνοημένο ζώδιο αυτής της Πανσελήνου. Ύστερα από τόσο καιρό με τον Πλούτωνα στην πλάτη σου, όπου δούλευες και ένοιωθες ότι η προσφορά σου πέρναγε απαρατήρητη, τώρα ήρθε η στιγμή της αναγνώρισής σου! Τώρα μπορείς να κάνεις πλέον τη μεγάλη αλλαγή, που αισθάνεσαι ότι είναι απαραίτητη. Η αλλαγή αυτή μπορεί να αφορά στα επαγγελματικά σου σχέδια, όπου με τη δημιουργικότητα και τη συνέπεια που σε διακρίνει, μπορείς να ελπίζεις σε επιτυχία. Αλλά και στα αισθηματικά σου, αυτή η αναθεώρηση θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να ‘‘ακουμπήσεις’’ με εμπιστοσύνη στη σχέση σου. Στα οικογενειακά και περιουσιακά, κάποια ανατροπή θα έχει επίσης θετικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Φυλάξου από αλλεργίες και υπερκόπωση.

Υδροχόος

Στα επαγγελματικά σου θα πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου, επιδεικνύοντας σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, για να αντιμετωπίσεις πιθανά προβλήματα με συνεργάτες σου, που θα προσπαθήσουν να σε υποσκάψουν. Πάντως, οι πλανητικές συγκυρίες θα σε βοηθήσουν να βρεις αξιόλογους και αξιόπιστους συμμάχους, που θα υποστηρίξουν τις ιδέες και τα σχέδιά σου. Επίσης, επιτυχία μπορεί να έχεις και στα αισθηματικά σου, αν συμφωνήσεις σε νέους στόχους με το ταίρι σου. Προσοχή όμως, μην επενδύσεις σε μια νέα γνωριμία, πριν σιγουρευτείς για τα κίνητρά της. Προστάτεψε πορτοφόλια, κοσμήματα, περιουσιακά στοιχεία από κλοπές και παραπλανήσεις και απόφυγε τις περιττές σπατάλες.

Ιχθύς

Αν εμπιστευτείς τις ιδέες σου και αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου, θα καταφέρεις εύκολα να βρεις συμμάχους και υποστηρικτές, με αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματός σου, γλυκό μου ψαράκι. Εκεί όμως που πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου, είναι τα αισθηματικά σου. Θα πρέπει να οριοθετήσεις τα ‘‘πρέπει’’ και τα ‘‘θέλω’’ σου και να διεκδικήσεις από το ταίρι σου την κάλυψη των αισθηματικών σου αναγκών. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και στην περίπτωση μιας νέας γνωριμίας. Φρόντισε να σιγουρευτείς ότι έχεις απέναντί σου το σωστό άτομο και δείξε του με ποιο τρόπο θα σε κάνει ευτυχισμένο/η. Τώρα, σε περίπτωση διαφωνιών, είτε με το ταίρι σου είτε με άτομο της οικογένειάς σου, μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και να καταδικάσεις κάποιον. Ο καιρός θα σε οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις.