ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτά είναι τα πιο έξυπνα ζώδια, σύμφωνα με τους αστρολόγους

Όλα τα ζώδια έχουν τη γοητεία τους και τα ελκυστικά και ακαταμάχητα χαρακτηριστικά τους, αλλά - πώς να το κάνουμε - για ορισμένου του ζωδιακού, οι πλανήτες φάνηκαν πιο γενναιόδωροι σε ό,τι αφορά στις εγκεφαλικές τους δυνατότητες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους αστρολόγους, οι πιο ευνοημένοι σε ζητήματα μυαλού, είναι οι Υδροχόοι και οι Σκορπιοί, αλλά για δύο αρκετά διαφορετικούς λόγους. Οι Υδροχόοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αναλυτικής νοημοσύνης, τα οποία μετριούνται από τη γνωστική ικανότητα και το IQ. Ο Σκορπιός, από την άλλη, το ‘χει περισσότερο με την αντιληπτική νοημοσύνη, μπορεί να εκτιμήσει καταστάσεις και να κατανοήσει ευκολότερα τον κόσμο.

Τα 3 ζώδια που είναι ιδανικά για σχέση (και μάλλον δεν τα φαντάζεσαι)

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και τα άλλα ζώδια δεν είναι ευφυή με τον τρόπο τους το καθένα. Οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί για παράδειγμα, έχουν επίσης πολλές νοητικές ικανότητες. Οι Καρκίνοι και οι Ιχθείς έχουν περισσότερη συναισθηματική νοημοσύνη σε σχέση με τα άλλα ζώδια και υπερέχουν δηλαδή στο να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα συναισθήματα – και τα δικά τους και των άλλων.

Από την άλλη, τα ζώδια της Γης, ο Ταύρος, ο Παρθένος και ο Αιγόκερως, δείχνουν περισσότερο πρακτική νοημοσύνη. Εκείνα της Φωτιάς (Κριός, Λέων και Τοξότης), τείνουν να είναι αυτά με το δυνατότερο ένστικτο, γεγονός που τους καθιστά πιο διατεθειμένους να παίρνουν ρίσκα και να αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις.