ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιος χαρακτήρας του Game of Thrones είσαι με βάση το ζώδιό σου;

Διανύουμε τις μαύρες μέρες εκείνες που άλλος ένας κύκλος Game of Thrones ρίχνει αυλαία, το οποίο σημαίνει πως υπομονή έναν χρόνο μέχρι να δούμε πάλι άσπρη μέρα. Και ο επόμενος κύκλος, θα είναι και ο τελευταίος, δυστυχώς. Λίγα τα ψωμιά του Γουέστερος. Ήδη μας λούζει κρύος ιδρώτας. Μέχρι τότε όμως, ας ασχοληθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και με κάθε τρόπο με το σύμπαν της πολυαγαπημένης μας σειράς. Το ερώτημα έχει τεθεί από τον τίτλο. Δείξε μου ζώδιο, να σου πω με ποιο χαρακτήρα του Game of Thrones έχεις τη μεγαλύτερη ταύτιση, αν πιστεύεις έστω και τυπικά στην επιρροή των άστρων στην προσωπικότητά σου.

Κριός

Ηγετικές φυσιογνωμίες τα Κριάρια μας, γνωστά για τις δεξιότητες και τα χάρισματά τους στο ρόλο του μπροστάρη, αλλά και την παρορμητικότητά τους. Ταμπεραμέντο φλογερό που δεν το παραμερίζεις και μετουσιώνεται σε ανεξέλεγκτη επιθετικότητα αν μυρίσει προδοσία. Στη δύσκολη κατάσταση, ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα. Η γλυκιά μας Khaleesi είναι ακριβώς αυτά.

Ταύρος

Ηδονιστές και υλιστές οι Ταύροι ξέρουν να γλεντάνε τη ζωή και να χαίρονται τις απολαύσεις της. Ρομαντικοί, με class που λένε, αρκετά αξιόπιστοι και συνάμα πεισματάρηδες, δύσκολα τους αντιστέκεσαι. Κλασικό παράδειγμα, ο Oberyn Martell. Ποια αντιστέκεται βρε παιδιά στον Oberyn Martell;

Δίδυμος

Ααα, τα νεύρα τους. ‘Η και όχι. Με έναν Δίδυμο δεν μπορείς να προδικάσεις αντίδραση. Τα τρυφερά κοινωνικά διασκεδαστικά Διδυμάκια κατά τ’ άλλα δεν χαρίζονται. Αν τους πατήσεις τον κάλο (βλέπε Arya Stark), δεν σε βλέπω καλά. Παγώνουν από την κορφή μέχρι τα νύχια και στην καλύτερη δεν σε βλέπουν, στην χειρότερη σ’ εκδικούνται. Γενικά ο Βορράς και οι Δίδυμοι θυμούνται. Να φυλάγεσαι.

Καρκίνος

Θα έλεγα “μαμ, κακά και νάνι” και θα έβαζα μια τελεία για να περάσουμε στο επόμενο ζώδιο αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Θα υπερθεματίσω. Οι Καρκίνοι, οι μέγιστοι παραγωγοί δράματος στον αστρικό κύκλο, παρασύρονται μονάχα από τα συναισθήματά τους και αγαπούν παθολογικά τη μαμά τους. Ο Robin Arryn είναι σίγουρα γεννημένος στον αστερισμό του Καρκίνου. Παράλληλα είναι αφοσιωμένοι αλλά πάρα μα πάρα πολύ ξεροκέφαλοι και κάνουν σαν μικρά παιδιά όταν δεν γίνεται το δικό τους. Επίμονα πλάσματα, αλλά ok, αξιαγάπητα, ώρες ώρες.

 

Λέων

 

Όταν ένα Λιοντάρι μιλάει, να το ακούς, σίγουρα έχει κάτι να σου μάθει. Εύστροφα πλάσματα, δυναμικά, προικισμένα, γενναιόδωρα με αξιοζήλευτη αυτοπεποίθηση. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, ο Tyrion Lannister. Επιβιώνουν και στις πιο σκληρές συνθήκες, γνωρίζουν τη δύναμή τους κι αυτό τα κάνει αρκετά αλαζονικά άτομα.

Παρθένος

Κλασικός Παρθένος ο Jon Snow. Ανεξάρτητος, συγκρατημένος, ευγενής και καμιά φορά δύσκολος, υπό την έννοια του παράξενου. Αρκετά ταπεινός, πρακτικός και οργανωμένος άνθρωπος, μια ήρεμη δύναμη με ισχυρό ένστικτο που νιώθει καλύτερα στο παρασκήνιο, παρά στην πρώτη γραμμή. Α, και αρκετά ψυχαναγκαστικός ο Παρθένος. Κάνει αυτό που πρέπει και μερικές φορές ξεχνάει να αντλήσει ευχαρίστηση.

Ζυγός

 

Εδώ όλα ελέγχονται από τον πλανήτη της Αφροδίτης. Πράγματι η ύπαρξη του Ζυγού καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον έρωτα και την ομορφιά. Καλόπιστα πλάσματα τα Ζυγουδάκια, την πατάνε καμιά (2,3,5,10) φορές, όπως η Sansa Stark. Έχουν την τάση να θυματοποιούνται και να νιώθουν ανασφάλεια χωρίς συντροφιά γιατί λειτουργούν καλύτερα όταν είναι με παρέα. ΑΛΛΑ, προσοχή. Αν ο Ζυγός πληγωθεί βαθιά, θα σε πονέσει. Γενικώς συγχωρεί, αλλά δεν ξεχνάει ποτέ.

Σκορπιός

 

Α, πολύ πάθος εδώ. Μυστήριο, δύναμη. Τον Khal Drogo ας πούμε, αρχικά τον περνάς για έναν άνθρωπο άνιωθο που δεν καταλαβαίνει τίποτα και που θέλει να πετύχει τον σκοπό του πάση θυσία. Ε, αυτό είναι ο Σκορπιός, συν ότι όταν αγαπήσει, γίνεται γατί. Δεν ανοίγονται εύκολα οι Σκορπιοί, διστάζουν να δείξουν ποιοι είναι, αλλά αν τους κερδίσεις, τους παίρνεις σπίτι για υιοθεσία.

Τοξότης

 

Της περιπέτειας ζώδιο ο Τοξότης, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί τα εύκολα, τρελαίνεται να του βάζεις εμπόδια. Το θέλει το φτυσιματάκι και την απόρριψη ο Τοξότης, σαν τον Jorah Mormont που όσο τον πληγώνει η Khaleesi τόσο τον πωρώνει. Παιδιά της ανεξαρτησίας, ευπροσάρμοστα, κι ας κάνουν ότι δεν είναι όταν δεν θέλουν, οι Τοξότες είναι ιδεαλιστές, φιλόδοξοι και λιγάκι ξερόλες. Τον Τοξότη δεν τον περιορίζεις εσύ, θα το κάνει μόνος του όταν και όποτε θέλει.

Αιγόκερως

 

Καλησπέρα Littlefinger. Έλα παραδέξου το, σ’ αρέσει η ίντριγκα καλέ μου Αιγόκερε, ζεις για να κινείς τα νήματα και να σπρώχνεις αθώους και ανυποψίαστους στο χάος για να πετύχεις τον σκοπό σου. Και γιατί να μην το κάνεις δηλαδή, τόσο πειθαρχημένος, υπεύθυνος και σιγανό ποταμάκι που είσαι; Αν δεν έχεις κάποια επιχείρηση ήδη- γιατί για τέτοια έχεις γεννηθεί- άνοιξε μία, και φώναξέ μας, θα ‘ρθουμε.

Υδροχόος

 

Καλώς την αντισυμβατική, την λίγο παράξενη, τη συναισθηματική, ψυχή. Τι ένστικτό είναι αυτό που έχεις βρε Υδροχόε; Μπορεί μερικοί μερικοί να σε κοιτάνε περίεργα μ’ αυτά που λες και πιστεύεις, όπως την Melisandre καλή ώρα, αλλά εσύ ξέρεις τι σου γίνεται και αργά ή γρήγορα επιβεβαιώνεσαι. Είσαι πολύ αφοσιωμένη και παλεύεις πραγματικά γι’ αυτούς που αγαπάς. Ε, είσαι και λιγάκι κρυψίνους.

Ιχθύς

Σ’ έχει φάει το “πρέπει” εσένα καλέ μου Ιχθύ. Έχεις κι εσύ έντονη διαίσθηση, δεν λες και πολλά, παρόλο που έχεις να πεις. Είσαι έξυπνο μούτρο, προσεκτικό, σαν τον Ser Davos, και βγάζεις μία σκληρότητα στους ανθρώπους. Βασικά ορισμένοι σε περνούν για εντελώς αναίσθητο, αλλά εσύ είσαι ψυχούλα ταλαιπωρημένη. Ένα άτομο με φιλική υπόσταση που εμπιστεύεσαι λίγους και καλούς.