ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Κατερίνα Ζαρίφη κι ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης προσφέρουν γέλιο σε δίσκο πρωινού

Τους ανθρώπους που κάνουν κάτι που εσύ δεν είσαι ικανή να κάνεις, τους θαυμάζεις. Για παράδειγμα, οι παρουσιαστές της πρώτης βάρδιας σ' ένα ραδιόφωνο, όπως η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, οι οποίοι βγαίνουν στον αέρα κάθε πρωί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στις 6:00 και κρατούν το κέφι αμείωτο για τέσσερις ολόκληρες ώρες, είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αν δεν έχεις μάθει να ξυπνάς με την αυγή, όλο αυτό σου ακούγεται σαν κατόρθωμα. Να ξυπνάς κάθε πρωί όταν έξω είναι ακόμα νύχτα για να βρίσκεσαι στις 6 μπροστά σ' ένα μικρόφωνο, όχι για να χασμουρηθείς, αλλά για να τα πεις, να ξυπνήσεις τον ακροατή με κέφι, να κάνεις ενημέρωση και σχόλια με σπιρτόζικο τρόπο. Το λες και απαιτητικό πρωινό, τι κι αν εκείνοι λέγονται "Easy Breakfast".

– Τι ώρα ξυπνούν οι άνθρωποι που κάνουν εκπομπή στις 6 τα χαράματα και κυρίως τι ώρα κοιμούνται το βράδυ;

Κατερίνα Ζαρίφη: To βασανιστήριο που λέγεται «πρωινό ξύπνημα» απλά δεν συνηθίζεται. Όχι, το λέω για να αγαπάτε λίγο παραπάνω τους ανθρώπους που σηκώνονται αχάραγο. Εγώ βάζω πόδι στη γη εκεί κατά τις 05.30 αλλά το κακό είναι ότι μου είναι αδύνατο να κοιμηθώ νωρίς το βράδυ! Οπότε κάθε μέρα νυστάζω…

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: Αναγκάζομαι να ξυπνάω κάθε πρωί στις 5 γιατί πρέπει να ανοίξει το μάτι, να ενημερωθούμε από τα sites, να μπούμε σε happy mood και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που κάνεις όταν ξυπνάς τόσο νωρίς.

– “Easy Breakfast”. Πόσο εύκολη είναι μία τετράωρη πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή;

Κατερίνα Ζαρίφη: Είναι «εύκολο» αν το κάνεις επειδή πραγματικά το αγαπάς και το γουστάρεις. Και είναι ακόμα πιο εύκολο και όμορφο όταν λαμβάνεις καθημερινά μηνύματα ότι βοηθάς κόσμο εκεί έξω να ξυπνάει με χαμόγελο. Εμείς δουλεύουμε πολύ γι’ αυτό το πρωινό αλλά η ανταπόκριση μας ανταμείβει.

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: Είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται. Χρειάζεται απόλυτη οργάνωση και προετοιμασία ώστε όλα τα «απλά» που λες στον αέρα να βγαίνουν αβίαστα και ταυτόχρονα να είσαι απλός, άμεσος, χαρούμενος, ενημερωμένος, αστείος και κυρίως σύντομος και περιεκτικός γιατί πρέπει σε λίγο χρόνο να πεις σωστά αυτό που έχεις να πεις, χωρίς ο ακροατής να σε βαρεθεί και να σε αλλάξει! Θέλει δουλειά και δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται.

– Κατερίνα πόσο δύσκολη σου κάνει τη ζωή ο συμπαρουσιαστής σου;

Κατερίνα Ζαρίφη: Α μιλάμε για τρέλα!Φαντάσου δυο διαφορετικές εξωγήινες προσωπικότητες που συγκατοικούν. Όμως αυτό το διαφορετικό κάνει και την καθημερινότητα ενδιαφέρουσα. Να σου πω τι με τρελαίνει; Όταν παθαίνει κοκομπλόκο σκέψης. Τον εκτιμώ για τον ενθουσιασμό του, την θετική του διάθεση και την αγάπη του για την μουσική!

 

-Κωνσταντίνε, τι έχεις να πεις;

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: Μια πρωινή εκπομπή είναι σαν συγκατοίκηση. Πρέπει να μάθεις να ακούς τον συνεργάτη σου, να μάθεις να επικοινωνείς μαζί του «με τα μάτια» και να τηρείς τις ισορροπίες, έτσι ώστε να υπάρχει καλό κλίμα, γιατί κακά τα ψέματα, αυτό «βγαίνει προς τα έξω», κλισεδιά αλλά είναι αλήθεια. Έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με την Κατερίνα που φροντίζει ώστε όλα αυτά να φαίνονται εύκολα και ταυτόχρονα να σε κάνει να γελάς μέχρι δακρύων.

Στην Κατερίνα εκτιμώ την ντομπροσύνη της, την απλότητά της, το χιούμορ της, το χιούμορ της, ααααα και το πηγαίο χιούμορ της. Δεν υπάρχει άλλη σαν την Ζαρίφη και κάθε πρωί 6-10 είναι δική μου!
 

– Η ατάκα που ακούστηκε στον αέρα της εκπομπής σας και δεν θα την ξεπεράσετε ποτέ;

Κατερίνα Ζαρίφη: Όταν αισθανόμαστε ότι καταγόμαστε από το Μπρονξ και φωνάζουμε “STOP IT!” καθώς επίσης οι ατάκες για τα νέα του πρωτοκόλλου για την βασιλική οικογένεια. Για μας η βασίλισσα είναι η φίλη μας η Βέτα.

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: Το «Παναγία μουυυυυυυ» κάθε φορά που ανοίγει η μπάνκα των μηνυμάτων για το παιχνίδι μας που στέλνει στο Μιλάνο για 24 ώρες με 1.000 ευρώ στο χέρι, έναν/μία τυχερό ακροατή/άτρια.

 

– Η είδηση που επίσης έχει ειπωθεί στην εκπομπή και σας σόκαρε;

Κατερίνα Ζαρίφη: Για μένα ήταν οι πρώτες πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής με τους τόσους νεκρούς. Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές. Θυμάμαι να μας στέλνουν βίντεο ακροατές απ την περιοχή κι εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: Το πιο πρόσφατο είναι τα 12 παιδιά που αποκλείστηκαν στη σπηλιά στην Ταΐλάνδη, αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με κακοποίηση κατοικίδιων κ όχι μόνο. Όταν λέμε κάτι σχετικό στον αέρα, βουρκώνω και δυσκολεύομαι να το κρύψω…

– Και τώρα, κάτι που έχει συμβεί και δεν έχουμε ακούσει εμείς.

Κατερίνα Ζαρίφη: Α είχε πολλή πλάκα μια μέρα που πριν βγούμε αέρα δούλευε έξω από το στούντιο κομπρεσέρ και προσπαθούσαμε να μιλάμε στα διαλείμματα της εργασίας.

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: Υπάρχει λόγος που δεν το έχετε ακούσει. Μην είσαι αδιάκριτη!

 

– Ποια είναι τα καλοκαιρινά σας σχέδια; πόσο ακόμα Easy Breakfast υπάρχει στο πρόγραμμα;

Κατερίνα Ζαρίφη: Καλοκαίρι για μένα σημαίνει σαπίλα σε μια παραλία με τσίπουρα και καλή παρέα. Γιατί ο χειμώνας προβλέπεται καυτός με Easy Breakfast Season 2.

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: Από 27 Ιουλίου ως 24 Αυγούστου θα λείπουμε διακοπές αλλά από τέλη καλοκαιριού επιστρέφουμε δριμύτεροι με νέες ενότητες, νέα παιχνίδια, νέα ξεκούραστα μυαλά και -ίσως- μαλλιά και πάντα την καλύτερη μουσική!

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!