ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ohhhmydog: Μία εγκληματολόγος φτιάχνει αξεσουάρ για σκύλους

Δεν έχουμε μονοπώλιο στα αξεσουάρ. Τα αγαπημένα μας κατοικίδια δεν έχουν ψυχή; Η Κρίστη Κωσταράκου, εμπεύστρια του Ohhhmydog, είναι κατηγορηματική και μάλιστα το έκανε και επάγγελμα. Μιλά στο Ladylike.gr για το project, τα αξεσουάρ σκύλων που δημιουργεί, την αγάπη της για τα ζώα, τις ανατρεπτικές σπουδές της, την πηγή έμπνευσής της και μας συστήνει τις Missy, Tiffany, Τζέλα και Εστρέλλα.

Εξήγησέ μας τι είναι το Ohhhmydog;

Το Ohhhmydog είναι ένα project που αρχικά ξεκίνησε σα χόμπι αποκλειστικά και μόνο για τα κατοικίδιά μας. Συνήθως ξεκινάς να φτιάξεις κάτι όταν δεν το βρίσκεις πουθενά αλλού έτσι ακριβώς όπως το θες, ή αν είσαι τύπος που αρέσκεται στο να απασχολείται δημιουργικά με χειροτεχνίες.

mesa2.jpg 

Εμένα μπορείς με μεγάλη άνεση να με τοποθετήσεις και στις δύο κατηγορίες. Φτιάχνω πάντα τα δικά μου ρούχα, σχεδιάζω των φίλων μου, δημιουργώ κοσμήματα, έπιπλα, πειραματίζομαι με οτιδήποτε DIY μπορείς να φανταστείς και μου αρέσει να υπάρχει μία αισθητική αρμονία ακόμα και στα αξεσουάρ των σκύλων μου. Η Τζέλα και η Εστρέλλα, είναι οι δύο μούσες μας, γούνινες, λευκές και αξιολάτρευτες σε σημείο παραζάλης.

collage1.jpg 

Πολύ σημαντικό είναι πως ένα κομμάτι των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατίθεται στο ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων) προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε ζωάκια που μας έχουν ανάγκη με κάθε δυνατό τρόπο.

Πριν το Ohhhmydog ποιο ήταν το επάγγελμά σου;

Η πραγματική πραγματικότητα είναι πως είμαι εγκληματολόγος, δηλαδή η τελευταία ίσως ιδιότητα που περνάει από το μυαλό κάποιου που με πρωτογνωρίζει (ακόμα και κάποιοι κολλητοί μου το ξεχνούν). Εγκλήματα, φόνοι, ληστείες, συνωμοσίες και άλλα τέτοια ευχάριστα θα απασχολούσαν την καθημερινότητά μου εάν δεν είχα μερικές ακόμα σπουδές γύρω από την κοινωνιολογία, το marketing, το management και αρκετή προϋπηρεσία σε ένα κάρο αντικείμενα.

mesa3.jpg 

Κατά τα άλλα τα τελευταία δέκα χρόνια κάνω fashion buying, product development και branding σε μεγάλες εταιρείες, αρθρογραφώ σε περιοδικά, επιμελούμαι το copy writing οίκων μόδας, τρέχω social media και marketing καμπάνιες και στήνω pop up καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Δεν είμαι fashion blogger και αρνούμαι επίμονα να βγάλω selfies λανσάροντας τη γκαρνταρόμπα μου όσο ζηλευτή και να είναι (μουτζώστε ελεύθερα).

Αγαπούσες πάντα τα ζώα;

Τα ζωάκια είναι μεγάλη λατρεία από τα γεννοφάσκια μου μέχρι και σήμερα. Όσο η μαμά μου δεν τα ήθελε τόσο ο μπαμπάς μου αγόραζε κουνέλια, καναρίνια, χάμστερ και άλλα ζωντανά μέχρι που κατέληξα με ένα μίνι Αττικό Πάρκο όλο δικό μου γεμάτο φασιανούς, φραγκόκοτες, πέρδικες και άλλα πουλερικά σε ό,τι απόχρωση μπορείς να φανταστείς. 

mesa1.jpg 

Πώς προέκυψε η ιδέα; Κάποιο πουλάκι μας είπε πως ήσουν γατομάνα. Πώς έγινε η αλλαγή;

Ήμουν, είμαι και θα είμαι γατομάνα, αυτή είναι η αλήθεια και ψέματα δε μπορώ να πω. Η Missy, η πρώτη μου γάτα και ουσιαστικά το πρώτο μου κατοικίδιο μου έμαθε πως η αγάπη του ζώου με το οποίο συγκατοικείς δε θα πρέπει να είναι αστείρευτη και άνευ ορίων, αντίθετα θα κερδίζεται αργά και βασανιστικά, φασούλι το φασούλι δηλαδή χωρίς να είναι ποτέ δεδομένη. Έχω κέφια, σου κάνω παρέα, δεν έχω όρεξη να δω τα μούτρα σου αράζω μόνη στον καναπέ και τέτοιες ιστορίες. Έχει μία γοητεία η αγάπη της γάτας καθώς είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του σκύλου.

collage2.jpg 

Από την άλλη οι σκύλοι είναι το ακριβώς αντίθετο και όσο τους γνωρίζω τόσο πιο πολύ με ενθουσιάζουν. Η Τζέλα, το καλύτερο δώρο που μου έχουν κάνει ποτέ και αποτέλεσμα θυελλώδους έρωτα μίας λαμπραντορίνας και ενός λύκου άλλαξε τα φετινά μου Χριστούγεννα και τη ζωή μου ολάκερη, εξού και η έμπνευση για το Ohhhmydog. Όσο πονήρω, ψωροπερήφανη και δύστροπη είναι η Missy, τόσο αθώα, παιχνιδιάρα και αγαπούλα είναι η Τζέλα. Η δε Εστρέλλα, ήρθε λίγους μήνες μετά μετατρέποντάς με σε μάνα- κουκοβάγια καθώς πλέον εξυπακούεται πως τα ζωντανά μου είναι τα πιο όμορφα, έξυπνα και αξιαγάπητα πάνω στη γη και όποιος τα πειράξει καλύτερα να εύχεται να ανοίξει η γη να τον καταπιεί.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαι σχεδιάστρια μόδας, δεν πιάνει καν το χέρι μου να ζωγραφίσω ήλιο-σπιτάκι- ανθρωπάκι από αυτά που κάνουν τα παιδάκια στα νηπιαγωγεία. Οτιδήποτε δημιουργούμε στο Ohhhmydog έχει να κάνει με την ανάγκη του ζώου σε συνδυασμό με την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη του, ενταγμένο μέσα σε ένα συγκεκριμένο αισθητικό πλαίσιο. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να σεβαστείς την προσωπικότητα του ζώου, να καταφέρεις να εστιάσεις στην άνεση που οφείλεις να του παρέχεις ξεπερνώντας εγωιστικά ανθρώπινα κατάλοιπα (βλέπε ρούχα για κατοικίδια). Όσο για έμπνευση άλλο τίποτα. Παρατηρώ πάρα πολύ τους ανθρώπους, χαζεύω όταν περπατάω στο δρόμο και χρησιμοποιώ τα ταξίδια μου και την ημέρα μου ως αστείρευτη πηγή δημιουργίας, μπλέκοντας σε αυτά βιώματα, αγαπημένα χρώματα, υφάσματα και ιστορίες καθημερινής τρέλας.

1111.jpg 

Ποια υλικά χρησιμοποιείς;

Η πρώτη συλλογή του Ohhhmydog λέγεται Gelateria και είναι τόσο λαχταριστή όσο ένα παγωτό γρανίτα, ή ένα χωνάκι σπιτικό παγωτό μηχανής. Η παστέλ χρωματική παλέτα υποστηρίζει τον τίτλο της συλλογής και αποτελεί διαχρονική προσωπική αδυναμία, ενώ συμπληρώνεται τέλεια από μία κλασική γκάμα γήινων αποχρώσεων και ολιστικών υλικών (σχοινί, ξύλο) που δένουν άριστα μεταξύ τους. Βεραμάν, λεβάντα, lime υφάσματα ακούν σε ονόματα όπως pistachio, cotton candy, banoffee και bella nutella προκαλώντας ακόμα και τον πιο απαιτητικό τετράποδο πελάτη. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων προσέχουν το στιλ των αγαπημένων φίλων τους;

Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ανήκουν σε διάφορες φυλές. Εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο εκείνοι που αγαπούν τα ζωάκια τους χωρίς όρους και προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μία άνετη και παιχνιδιάρικη καθημερινότητα. Στιλ στο τέλος της μέρας είναι αυτό που κάνει τον ιδιοκτήτη να χαμογελάει και το κατοικίδιο να κουνάει την ουρά του από χαρά. Το Pet Lifestyle σα φιλοσοφία είναι κάτι αρκετά καινούργιο, ο κόσμος το αγκαλιάζει με πολύ θετική διάθεση και εμείς εδώ στο Ohhhmydog οφείλουμε να ενημερώνουμε, να ενισχύουμε δράσεις και να προσφέρουμε με τη σειρά μας τη γνώση και τη βοήθειά μας όπου και όταν χρειάζεται.

nai1.jpg 

Το project με τις φωτογραφίσεις πώς ξεκίνησε;

Κάθε brand χρειάζεται μία καμπάνια, κάποιες εικόνες που να συνδέουν το προϊόν με το αντικείμενο και το αγοραστικό κοινό. Έχοντας δουλέψει για άλλες εταιρείες αρκετά στο κομμάτι του branding ήξερα πολύ καλά τι ήθελα και αυτό ήταν να αποτυπωθεί στη φωτογραφία η τρυφερότητα και η αγάπη που αφορά στη σχέση μεταξύ ανθρώπου και κατοικιδίου. Οι φίλοι μου ήταν οι καλύτεροι ambassadors για κάτι τέτοιο και τα τετράποδα ζωάκια τους τα πιο όμορφα και καλόβολα μοντέλα του κόσμου. Είμαστε πολύ τυχεροί που η συνεργασία αυτή επιστεγάστηκε από το ταλέντο των Πέτρο και Κωνσταντίνο Σοφικίτη από το Sofikitis Photography που αγκάλιασαν το project με ενθουσιασμό και έδωσαν στην πρώτη μας καμπάνια την αξία που της ταιριάζει.

nai2.jpg 

Πού αφιερώνεις το Ohhhmydog; Πού μπορούμε να βρούμε τα αξεσουάρ Ohhhmydog;

Η συλλογή Ohhhmydog υπάρχει σε επιλεγμένα καταστήματα στη Νέα Υόρκη (Coco Mat Soho), Mύκονος (Rocabella Hotel, Showroom by Al Giga), Σαντορίνη (Rocabella Hotel), Ιθάκη (Homer&Co), Κολωνάκι (Tshop), Σύνταγμα (Ippolito), Αντίπαρος (Zali), Ozon-Boutique κτλ.

 

facebook:Ohhhmydog

instagram:Ohhhmydog

www.ohhhmydog.com coming soon