ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Άννα Βενέτη θα σου σχεδιάσει το νυφικό των ονείρων σου

24MEDIA

Οι πιο μεγάλοι σχεδιαστές μόδας έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Αντιλαμβάνονται την αγορά και προσαρμόζονται στις τάσεις χωρίς να χάνουν τον προσωπικό χαρακτήρα τους. Η Άννα Βενέτη ξεκίνησε να σχεδιάζει το 2013, πέντε χρόνια μετά αποτελεί παράδειγμα προς νέους και εμπειρότερους σχεδιαστές.

Με έναν τρόπο ιδιαίτερο κατάφερε να εξελιχθεί, βαδίζοντας παράλληλα με τις επιταγές της αγοράς και διατηρώντας τα στοιχεία που την ξεχώρισαν. Σε μία κορεσμένη αγορά η Άννα βάζει τη σφραγίδα της και δημιουργεί ρούχα που καταλαβαίνεις πως είναι δικά της χωρίς να συμβουλευτείς το μαύρο ταμπελάκι στην πίσω εσωτερική τους πλευρά.

24MEDIA

Φωτογραφίες: Θεοφύλακτος Μιχαήλ

24MEDIA

Το brand της γνωρίζει επιτυχία όμως αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να επαναπαυθεί και να απολαύσει την κερδισμένη παρτίδα. Δοκιμάζει και δοκιμάζεται μπαίνοντας στα βαθιά. Όπου βαθιά βάλε custom νυφικά τα οποία και σχεδιάζει τα τελευταία τρία χρόνια. Η ομάδα της μεγαλώνει, οι ώρες δουλειάς αυξάνονται και η πολύτιμη έμπνευση βρίσκει καταφύγιο στο γραφείο της. Ο επαγγελματικός χρόνος διαιρείται στα τρία. Custom Νυφικά, Custom βραδινό ρούχο και συλλογές pret a porter.

24MEDIA

 

Το νυφικό έχει μόδα,νέες τάσεις δείχνουν το δρόμο του στυλ

Νέες τάσεις είναι οι λάμψεις στα νυφικά σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και τα τρισδιάστατα λουλούδια. Πέτρες, στρας τοποθετούνται είτε εξωτερικά στα νυφικά είτε μέσα από φόδρες

Δεν έχει σημασία ο σωματότυπος και το ύψος. Αυτό που μετρά είναι η προσωπικότητα κάθε γυναίκας που έρχεται να φτιάξει το νυφικό της.

24MEDIA

 

Στις περισσότερες γυναίκες αρέσουν τα νυφικά που ακολουθούν τις γραμμές του σώματος όπως  το «γοργονέ» νυφικό.

Οι πιο ρομαντικές νύφες θα επιλεξουν νυφικό «τούρτα» ή  Α γραμμή

Το νυφικό πρέπει να είναι τέλειο. Ασχολείσαι με μία σημαντική στιγμή της ζωής της κάθε γυναίκας και έχεις ευθύνη και στο τεχνικό κομμάτι και στην εφαρμογή. Θεωρώ πως αξιολογείται  περισσότερο σαν ευθύνη, παρά σαν δουλειά. Για αυτό και το αποτέλεσμα  είναι πιο ακριβό σε σχέση με οτιδήποτε  άλλο.

24MEDIA

 

Τουλάχιστον 3 μήνες θα χρειαστείς για να παραδώσεις  σωστή δουλειά, να μην αγχώσεις τη νύφη και να μπορέσει το εργαστήριό σου να δουλέψει με ηρεμία.

Όλα αλλάζουν, στη μόδα τίποτα δεν ισχύει. Δε σημαίνει πως εσύ πρέπει να φορέσεις κάτι συγκεκριμένο και πώς κάτι άλλο είναι απαγορευτικό.

24MEDIA

 

24MEDIA

 

Στο custom δεν υπάρχουν κανόνες. Καθε προσωπικότητα έχει τη δική της μεταχείριση και οι κανόνες παύουν να ισχύουν. Στις συλλογές χρειάζεται να τους κρατάμε περισσότερο.

Η αισθητική είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Επηρεάζω όσο μπορώ στο κομμάτι της εφαρμογής και της υλοποίησης του ρούχου.

Οι συλλογές είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς γιατί πρέπει να φτιάξεις ρούχα που να έχουν συνοχή, είτε στα υφάσματα, είτε στις ραφές, είτε στην αισθητική.

Ένα ύφασμα μπορεί να σου αλλάξει τελείως το σχέδιο. Καταλήγεις στη γραμμή και τα υλικά σε βοηθούν.

24MEDIA

 

Η ελληνική αγορά έχει πια αλλάξει. Οι γυναίκες πλέον δίνουν περισσότερα χρήματα για να πάνε σε μία ειδικότερη περίσταση και όχι στο καθημερινό.

Οι γραμμές του BRAND ANNA VENETI είναι chic-sexy. Δυναμικά sexy ρούχα που διατηρούν την ισορροπία και δεν είναι προκλητικά και αποκαλυπτικά. Απλές γραμμές με ιδιαίτερα υλικά και λεπτομέρειες, όπως τα φερμουάρ και τα κουμπιά που αγαπώ πολύ.

Mου αρέσουν τα πιο απλά ρούχα με ωραία γραμμή που να κολακεύουν το σώμα κάθε γυναίκας και όχι τα πολύ έντονα και φορτωμένα. Θέλω να έχουν ένα στοιχείο έντονο. Ενα φορτωμένο ρούχο αν μία γυναίκα δεν μπορεί να το φορέσει και να το υποστηρίξει το αποτέλεσμα δε θα είναι ωραίο, αυτό είναι αλήθεια.

Να έχει σωστή εφαρμογή και να είναι καλοραμμένο. Σε αυτό δεν κανουμε ποτέ εκπτώση.

24MEDIA

 

Ένας σχεδιαστής δεν είναι ζωγράφος. Το σκίτσο ,το οποίο απαιτεί γνωσεις πατρον , είναι ένα μέσον αποτύπωσης  της ιδέα του και κατανόησης πριν εκτελεστεί από την υποψήφια κάθε φορά νύφη. Αλλάζουν πολλά πράγματα στις πρόβες. Ένας σχεδιαστής πρέπει να ξέρει απαραιτητως πατρόν, ανεξαρτήτως με το τι φτιάχνει. Για να δημιουργήσεις κάτι πρέπει να ξέρεις πως γίνεται, κι αν γίνεται , για να υλοποιηθεί αυτό σωστά από την ομάδα σου.

Τα ρούχα μου ταιριάζουν σε στιλάτες γυναίκες που έχουν προσωπικότητα. Αυτές είναι που μπορούν να φορέσουν τα πάντα. Δεν μπορώ να βάλω ηλικία στο ρούχο.

24MEDIA

 

Anna Veneti

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 451, Ηλιούπολη

Τηλέφωνο: 210 9680136