ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Όσα δεν ξέρεις για τους Black Lips βγαλμένα κατευθείαν από το στόμα του Jared Swiley

Εκτός από το ότι δεν χάνεται, μια ζωντανή εμφάνιση της περίφημης- για να μην πω περιβόητης- πανκ μπάντας από την Ατλάντα είναι εντελώς απρόβλεπτη. Γιατί μπορεί με τα χρόνια, ο Cole Alexander, o Jared Swiley και το παρεάκι τους να εξελίχθηκαν μουσικά και να ελέγχουν κάπως εκείνο το υπέρτατα ατίθασο teenage attitude που τους διέκρινε επί σκηνής- θυμίζω κάπου εδώ ότι έχουν εμφανιστεί γυμνοί, ο Cole έχει κάνει εμετό live, έχουν κάψει και σπάσει πάμπολλες κιθάρες, κάποια στιγμή εμφανίστηκε κι ένα κοτόπουλο εκεί πάνω, και πόσα ακόμα- αλλά γκέμια σε καθαρόαιμους garage ροκάδες δεν βάζεις και γιατί να το κάνεις άλλωστε; Υπάρχει κάποιος λόγος; ΌΧΙ.

Τα κακά παιδιά από την Atlanta λοιπόν επιστρέφουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Gagarin 205 την Πέμπτη 24 Αυγούστου με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους, το “Satan’s Graffity Or God’s Art”, πάντα άμεσοι, πάντα λίγο “βρώμικοι” και με τη Zumi Rosow, το νέο μέλος της μπάντας, στο σαξόφωνο. Η Zumi είναι μία ιδιαίτερη περσόνα, με την οποία αξίζει ν’ ασχοληθούμε λίγο παραπάνω.

It's already #zumituesday here in Europe. Here pictured, the high priestess and her familiar, 'Fang'.

A post shared by The Black Lips (@theblacklips_) on

Αλλά το έκανε για εμάς ο Jared Swiley. Μιλήσαμε μαζί του τηλεφωνικά λίγες μέρες πριν το live. Η ερώτηση ήταν μια: “Πες μας ό,τι θέλεις να ξέρει όποιος έρθει να σας ακούσει την Πέμπτη στο Gagarin βρε Jared”.

> “Αρχικά, ότι δεν θυμάμαι καθόλου πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας. ‘Black Lips’; Έλα μου ντε. Πάνε και 18 χρόνια από τότε. Sorry ε!. Πάντως αν δεν μας έλεγαν έτσι, θα μας έλεγαν Labios Negros, δηλαδή Black Lips στα ισπανικά”.

>  “Η παραγωγή του νέου μας άλμπουμ ανήκει στον γιο του John Lennon, τον Sean. Τα ουρλιαχτά που ακούτε στο Occidental Front είναι της Yoko Ono. Πώς είναι να συνεργάζεσαι με 2 ανθρώπους τόσο βαθιά δεμένους με τους Beatles; Ήταν μοναδική εμπειρία. Ανέκαθεν θαυμάζαμε τους Beatles, εννοείται. Η Yoko είναι τόσο ‘ζεν’ “.

 

> “Όχι όχι, ο Cole δεν κάνει πια εμετό επί σκηνής”.

> “Κοίτα δεν νιώθω ότι μεγαλώσαμε εμείς, αλλά ότι ωρίμασε ο κόσμος που έρχεται να μας ακούσει. Πάνω απ’ όλα είμαστε μουσικοί. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθόρμητες αντιδράσεις. Αλλά να ξέρεις ότι είμαστε πολύ ωραίοι τύποι κι έχουμε και τρόπους”.

Kάποια πράγματα τ’ αφήνουμε στην τύχη. Το στιλ μας όμως όχι, μην ξεχνάς, είμαστε Flower Punk μπάντα. Έχουμε κυκλοφορήσει και τη δική μας σειρά jackets. Μας το ζήτησε ένα γαλλικό brand, το APRIL77. Είναι ωραίο να σχεδιάζεις ρούχα, δεν το είχα ξανακάνει ποτέ

> “Η καλύτερή μας είναι να παίζουμε live το Halloween φορώντας λευκά σεντόνια.

> “Μάλλον θέλετε να σας πω και δυο λόγια για το tour στη Μέση Ανατολή. Ειλικρινά δεν περίμενα τι θα συναντήσω εκεί. Έχουμε παίξει στο Ιράκ, στην Ιορδανία, στο Λίβανο, στην Αίγυπτο. Λίγες μέρες πριν πάμε στο Κάιρο, κάτι τύποι βομβάρδισαν την αμερικανική πρεσβεία και οι μανάδες όλων μας φρίκαραν άσχημα. Προφανώς δεν συνέβη τίποτα όσο ήμασταν εκεί. Α, και για την έκρηξη δεν έφταιγε η Αλ Κάιντα, αλλά κάτι χούλιγκανς είχαν στήσει μάχη με την αστυνομία”.

> “Η Zumi είναι σαν να ανήκει στους Blacks Lips από τότε που γεννήθηκε. Τόσο μα τόσο ταλαντούχα. Παίζει σαξόφωνο, σχεδιάζει κοσμήματα, είναι ηθοποιός. Έχει φοβερή αύρα. Και ναι, ο Cole την αγαπάει πολύ. Όλοι μας βασικά. Δεν είναι σαν ξωτικό;”.

Reach out and grab issue 23 of @jocksandnerdsmagazine ! Solid photos by the legendary Janette Beckmann @janettephoto

A post shared by The Black Lips (@theblacklips_) on

 

> “Ναι ok, ξέρω ότι μόλις θα έχετε γυρίσει από τις διακοπές σας όταν θα έρθουμε στην Αθήνα και θα θέλετε να εκτονωθείτε κάπου. Νομίζετε τυχαία ερχόμαστε 24 Αυγούστου; Τα λέμε από κοντά!”