ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O υπέροχος κόσμος της Violette

Όταν είχε ανακοινωθεί η φανταστική αυτή συνεργασία της Γαλλίδας youtuber με τον κολοσσό Estée Lauder, οι beauty junkies αυτού του μπιουτόκοσμου τρέξαμε να τσεκάρουμε αν όντως δεν μας ξεφεύγει κάτι από το instagram, το κανάλι της και γενικά από την καθημερινότητά της. Σήμερα, η υπέροχη Violette δημιουργεί την πρώτη συλλογή μακιγιάζ Poppy Sauvage by Estée Lauder κι όλες εμείς που την ακολουθούμε με κομμένη την ανάσα ορκιζόμαστε ότι θα κάνει κάποιο ομορφοχαμό.

Για την ιστορία, από το “nice to meet you” της Violette, οι αρμοδιότητές της περιλάμβαναν την εξέλιξη του τομέα του product development της Estee Lauder, το digital content, την εκπαίδευση, αλλά και τις δημόσιες σχέσεις του πιο γνωστού beauty brand σ’ ολόκληρο τπν πλανήτη. Τότε λοιπόν η Violette είχε μοιραστεί το εξής απλό, βάζοντας την υπογραφή της σ’ αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία: «Η Estée αντιλαμβάνεται ότι η ομορφιά είναι ένας τρόπος να εκφράζεσαι, ένα μέσο να γιορτάζεις την θηλυκότητα. Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία».

Σήμερα, η Violette, απολαμβάνοντας την αγάπη του κόσμου και τον ενθουσιασμό κάθε beauty addict για την επόμενη συμβουλή ομορφιάς της κινείται σ΄ένα άλλο πλαίσιο δημιουργικότητας, μπαίνει στα εργαστήρια και εναρμονίζοντας το δικό της -αναγνωρίσιμο πια παγκοσμίως- στυλ μ’ αυτό της Estée δημιουργεί μια πραγματικά must-have συλλογή, που περιέχει κάτι σε μαγεία και τέχνη.

Welcome!

Ποια είναι η έμπνευσή σου για τη συλλογή;

Η συλλογή αυτή, εμπνεύστηκε από μια αγαπημένη μου ανοιξιάτικη ανάμνηση καθώς απολάμβανα την ανατολή του ηλίου στα γεμάτα με παπαρούνες λιβάδια της Νότιας Γαλλίας.  Υπάρχει μια ιδανική στιγμή που, καθώς το φως του ήλιου αγκαλιάζει τα λιβάδια, εκείνα αποκτούν ένα χρώμα χρυσό, ροζ και χάλκινο, σαν να τυλίγονται  σε φλόγες. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία που σε γεμίζει ενέργεια. Συνδύασα λοιπόν, όλες εκείνες τις αποχρώσεις σε μια συλλογή, προκειμένου να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου για τη νέα εποχή που έρχεται,  μετά την παγωνιά του χειμώνα που απομακρύνεται.

 

Τι σημαίνει για εσένα “Poppy Sauvage”;

Sauvage σημαίνει «ατίθασος», και οι Γαλλίδες διακρίνονται για την κομψή, ατίθαση συμπεριφορά τους. Η συλλογή Poppy Sauvage συνδυάζει τις τρεις αγαπημένες μου ανοιξιάτικες στιγμές: τη διάθεση της εποχής, την ιδανική εμφάνιση μακιγιάζ και  το αγαπημένο μου χρώμα: το μοναδικό στο είδος του, κόκκινο της φωτιάς,  που συναντάμε μόνο στις παπαρούνες της Γαλλίας.

 

Τι look μπορείς να δημιουργήσεις με αυτή τη συλλογή;

Η συλλογή αποτελεί την ιδανική επιλογή είτε για ένα ολοκληρωμένο look, είτε για ένα touch up που θα μεταμορφώσει μια πρωινή εμφάνιση σε βραδινή. Το αγαπημένο μου look που δημιουργώ με τη συλλογή είναι αυτό που αποκαλώ Poppy Look:  Κόκκινο κραγιόν με μια σκιά από την παλέτα Les Nudes de Soleil που αλλάζει από ροζ σε χρυσό ανάλογα με το φως.

 

Ποιό είναι το ένα προϊόν από αυτή τη συλλογή που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ;

Το Poppy Sauvage Paint On Liquid LipColor είναι για εμένα το απόλυτο κόκκινο. Μεγαλώνοντας, έβλεπα τις Γαλλίδες, να φοράνε κόκκινο κραγιόν, ακόμα και στο μανάβικο. Οπότε, για εμένα είναι αυτονόητο ότι πρέπει πάντα να έχεις ένα κόκκινο κραγιόν στην τσάντα σου. Και αυτό είναι το κόκκινο της άνοιξης.

A post shared by Violette (@violette_fr) on

 

Τι συμβολίζουν για εσένα τα κόκκινα χείλη;

Το Poppy Sauvage Paint On Liquid LipColor έχει το κόκκινο χρώμα μιας παπαρούνας. Αφήνει στα χείλη την βελούδινη αίσθηση του πέταλου μιας παπαρούνας. Η ιδέα των φλογερών κόκκινων χειλιών είναι πάντα μια πρόκληση: Θέλει να σε φιλήσει κάποιος, επειδή τα χείλη σου είναι εκπληκτικά. Το χρώμα σε γεμίζει αυτοπεποίθηση. Οι άνθρωποι αντιδρούν θετικά σε αυτό το χρώμα και αυτό κάνει κάθε γυναίκα να αισθάνεσαι υπέροχα.

 

Τι μπορείς να μας πεις για το nude κραγιόν;

Λατρεύω το χρώμα του Poésie Sculpting Lipstick γιατί είναι nude με μια πινελιά ροζ. Αποπνέει μια αίσθηση ανοιξιάτικης φρεσκάδας και ταυτόχρονα είναι λίγο μποέμ. Προσωπικά το χρησιμοποιώ και ως ρουζ.

Πώς αποφάσισες να συμπεριλάβεις και ένα σκούρο χρώμα κραγιόν;

Ήθελα να συμπεριλάβω ένα χρώμα που να θυμίζει την Βουργουνδία, γιατί αναφέρεται και σε απόχρωση, αλλά και στην αγαπημένη μου περιοχή οίνου στην Γαλλία. Επίσης, συναντάς την Βουργουνδία πηγαίνοντας στην Προβηγκία, την περιοχή που αποτέλεσε βασική έμπνευση για τη συλλογή. Οπότε έπρεπε να φτιάξω μια απόχρωση οίνου και Vin Noir σημαίνει μαύρο κρασί. Ήθελα να πετύχω ένα κόκκινο, τόσο βαθύ και σκούρο, αλλά ταυτόχρονα χυμώδες. Μπορεί να το φορέσει κανείς ταμποναριστά σαν να έχει μόλις φιληθεί ή να το φορέσει σε στρώσεις για ένα πολύ έντονο αποτέλεσμα.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου προϊόν για χρήση όλη τη μέρα;

To Terra d’Or Eye Crayon είναι ιδανικό για ένα αποτέλεσμα ‘Smoky-on-the-go’. Έχει μια δόση λάμψης. Και έχει ένα smoky αποτέλεσμα που ταυτόχρονα έχει μια απόχρωση ανοιξιάτικης φρεσκάδας. Δίνει την αίσθηση του smoky χωρίς να είναι βαρύ και έντονο makeup.

Ποια είναι η έμπνευση πίσω από την παλέτα σκιών;

Δημιούργησα την the Sculpting EyeShadow 5-Color Palette αντλώντας έμπνευση από τους χρωματικούς τόνους που κυριαρχούν στην Νότια Γαλλία.  Η αγαπημένη μου σκιά ματιών σε αυτή την παλέτα είναι η ροζ – είναι καταπληκτική γιατί είναι πραγματικά χρυσαφένια. Ανάλογα με το που στρέφει κανείς το βλέμμα, τα χρώματα αλλάζουν. Είναι τόσο όμορφη εικόνα και ήθελα να δημιουργήσω μια σκιά ματιών που έχει την ίδια ψευδαίσθηση του ηλιοβασιλέματος. Μία από τις σκιές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως highlighter.

 

Ποιο προϊόν από τη συλλογή θεωρείς must-have;

Ένα προϊόν που είναι πολύ σημαντικό για μένα στη συλλογή είναι το La Rosée, που προσθέτει πινελιές λάμψης σε χείλη και ζυγωματικά. Έχει ένα μοναδικό ματ φινίρισμα για το δέρμα κι όταν ταμπονάρεις με τα δάχτυλα μετατρέπεται σε highlighter. Αυτή είναι κι η τέχνη της απαλής λάμψης, για να αποδοθεί το effect της πρωινής φρεσκάδας στο πρόσωπο.

 

Μπορούμε να έχουμε μερικά tips για την εφαρμογή του blush duo;

Οι δύο αποχρώσεις ρουζ που θυμίζουν την δύση και την ανατολή. Η nude απόχρωση εφαρμόζεται στο περίγραμμα του προσώπου και η ροζ απόχρωση ακριβώς πάνω στα μήλα. Τα χρώματα του ουρανού στο ηλιοβασίλεμα συναντώνται αρμονικά.

A post shared by Violette (@violette_fr) on

 

πι.ες: Η νέα φανταστική συλλογή Violette Poppy Sauvage της Estée Lauder διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και στο www.esteelauder.gr.