ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αυτές είναι οι πιο εκκεντρικές δίδυμες της Αθήνας

"Πείτε μου αν ισχύει αυτό το μεταφυσικό που λένε για τους δίδυμους: Όντως νιώθετε η μία ό,τι νιώθει η άλλη ακόμα κι όταν είστε μακριά;", αναρωτήθηκα κοιτάζοντας πότε την Ακριβή και πότε την Αργυρώ (χωρίς να είμαι ακόμα πολύ σίγουρη για το ποια είναι ποια). "ΝΑΙ! Εννοείται!", απάντησαν κι οι δύο μ' ένα στόμα, μια φωνή. "Είναι πολλές οι φορές που χωρίς να της έχω πει κάτι, η Αργυρώ θα με πάρει τηλέφωνο και θα μου πει "Ακριβή, ίσιωνε!", επειδή θα νιώθει ότι δεν είμαι καλά".

Η επικοινωνία ήταν τηλεφωνική και είχε γίνει με την Ακριβή, προκειμένου να κανονίσουμε το ραντεβού της συνέντευξης. Φτάνοντας στο Θηρίο Tattoo όμως, τα πράγματα ήταν λίγο πιο περίπλοκα απ’ όσο φανταζόμουν.

Ήταν μεσημέρι και δεν είχα καταναλώσει ακόμα κάποια ποσότητα αλκοόλ που να δικαιολογεί το γεγονός ότι τα έβλεπα διπλά. Συν τοις άλλοις είχα μαζί μου και μάρτυρα, τη Φραντζέσκα (aka τη φωτογράφο). Το αποτέλεσμα; Μια φωτογράφιση με πολλά “όχι εσύ, η άλλη λίγο πιο μπροστά” και μια κουβέντα γεμάτη τρέλα, επί δύο.

 

Η Ακριβή και η Αργυρώ είναι δίδυμες, αλλά το ιδιαίτερο της περίπτωσής τους δεν σταματά εδώ. Εκτός από το ότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, κάνουν και την ίδια δουλειά, ενώ για τη συνάντησή μας φρόντισαν να φορέσουν και τα ίδια ρούχα.

Αν δεν είσαι λοιπόν καλή στα μαθηματικά και το δυαδικό σύστημα, αυτές οι γυναίκες είναι το καλύτερο δίδυμο (#διπλής) για να σε μυηθείς στη διττή φύση των πραγμάτων. (σ.σ.: Όπως καταλαβαίνεις θα συνεχίσω σε όλη την έκταση του κειμένου να παίζω με τις λέξεις και το “δύο” – ακόμα κι αν δε βγάζει πάντα νόημα.)

Όταν το μυαλό μου υπερφορτώθηκε και ρώτησα ποια είναι μεγαλύτερη, η Αργυρώ φρόντισε να μην αφήσει να φανώ τόσο ηλίθια: “Η Ακριβή βγήκε πρώτη, εγώ την λέω πάντα μεγαλύτερη και ακολουθώ τα βήματά της. Έτσι έγινε και με τη δουλειά, εκείνη με έμαθε να κάνω piercings”.

 

Αυτή είναι μια βασική λεπτομέρεια που δεν έχω αναφέρει ακόμα. Αν τυχόν πας για tattoo στο Θηρίο στο Αιγάλεω και μετά για μια τρύπα στο Θηρίο στο Mοναστηράκι, θα νομίζεις πως δουλεύει η ίδια κοπέλα και στα δύο. Όμως όχι, η εξήγηση είναι λίγο πιο σύνθετη και δεν περιέχει το μεταφυσικό στοιχείο της τηλεμεταφοράς. Η Ακριβή κάνει tattoo και piercings στο Θηρίο στο Αιγάλεω, ενώ η Αργυρώ “τρυπάει κόσμο” στο Μοναστηράκι.

“Ο δάσκαλός μου, ο Σάββας, ήταν ένας από τους πρώτους tattoo artists στην Ελλάδα. Έκανε ένα από τα όνειρά μου πραγματικότητα όταν θέλησε να μου μάθει την τέχνη του, επειδή ήξερε πως ζωγραφίζω από παιδί”, εξηγεί η Ακριβή.

Υπήρξαν ακόμα και φίλοι μου που έλεγαν “Τι κάνεις; Θα μάθεις στα τριάντα σου να κάνεις τατού;”. Ακόμα και στα πενήντα θα το έκανα. Όποτε σου δοθεί η ευκαιρία, πρέπει να την αρπάξεις.

Η Ακριβή δουλεύει εδώ και επτά χρόνια στο χώρο του tattoo και του piercing, έχοντας περάσει από πολλά μαγαζιά. Η αδερφή της την ακούει να μιλάει με θαυμασμό και φροντίζει να συμπληρώνει τα σημεία εκείνα του βιογραφικού της που η ίδια η Ακριβή έχει παραλείψει: “Βγάζω το καπέλο στην αδερφή μου γιατί για τρία χρόνια το πάλευε χωρίς να βγάζει λεφτά και ό,τι έχει καταφέρει το έχει κάνει μόνη της. Της έκανα δώρο το πρώτο της μοτεράκι μαζί με τον μπαμπά μας”.

 

Η Αργυρώ με τη σειρά της, έχοντας περάσει και από το τατουάζ, αλλά και το piercing, δηλώνει ξεκάθαρα πως το δεύτερο είναι το αντικείμενό της “Δοκίμασα και το τατουάζ, αλλά δε με γεμίζει όσο όταν τρυπάω. Πλέον κάνω και free hand piercing. Το έχω εξελίξει και δε χρειάζομαι λαβίδες και σημάδια. Τα βάζω μόνο για να δει ο πελάτης πού περίπου θα του κάνω την τρύπα. Μου αρέσει επίσης πολύ να κάνω tattoo permanent make up σε φρύδι, μάτια και χείλη”. Μαθήτευσε δίπλα στην αδερφή της, αλλά στους πολύ σημαντικούς ανθρώπους που της έμαθαν το piercing, είναι και ο σύζυγός της, καθώς και ο Βασίλης Σταυρακούδης από το Dirty Roses της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά και οι δυο τους ξέρουν ότι η εμφάνισή τους τραβάει τα βλέμματα, ειδικά όταν κυκλοφορούν μαζί: “Νομίζουν πως είμαστε αλήτες και θα τους κάνουμε κακό, όταν όμως βλέπουν τους ποδοσφαιριστές γεμάτους τατουάζ τους αρέσουν επειδή είναι διάσημοι”. Η Αργυρώ έχει ένα παιδάκι κι όταν έμεινε έγκυος, δοκίμασε να ανοίξει ένα δικό της μαγαζί στον Πύργο: “Μας έβλεπαν στο δρόμο με την αδερφή μου και έκαναν το σταυρό τους. Κι εδώ στην Αθήνα είναι τα ίδια και χειρότερα. Όταν είμαι στο δρόμο και ακούω “Πώς είσαι έτσι;”, νευριάζω και αμέσως ρωτάω τι τους ενοχλεί”.

 

Το βασικότερο στη δουλειά τους είναι να κάνουν τους πελάτες να νιώθουν άνετα και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι όταν εκείνοι φεύγουν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και επιστρέφουν για να “ξαναγευτούν” τις υπηρεσίες τους: “Το βράδυ που πάω σπίτι μου είμαι χαρούμενη που έχω δώσει χαρά στους ανθρώπους με κάτι που θα έχουν πάνω τους για πάντα. Αυτό είναι ένα ανεκτίμητο συναίσθημα”, λέει η Ακριβή, ενώ η Αργυρώ βρίσκει την ικανοποίηση όταν αντιμετωπίζει τους πιο “δύσκολους” πελάτες: “Έχει έρθει πολύς κόσμος με κακές εμπειρίες από τρυπήματα, φοβούνται ότι θα πονέσουν και φεύγουν με ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά και μου λένε “είσαι θεά”. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, όταν νιώθω ότι με σέβονται και με εκτιμούν”.

Η Ακριβή και η Αργυρώ, η Αργυρώ και η Ακριβή – όχι ότι τις νοιάζει η μαρκίζα – είναι το αχτύπητο δίδυμο που θα σε σημαδέψει για πάντα. Οι βελόνες τους υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα, αφού, σκέψου πως όταν δουλεύει η μία, κουβαλάει μεταφυσικά και το ταλέντο της άλλης. Δύο σε ένα.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

*Eυχαριστούμε το studio “Θηρίο tattoo”, Κερασούντος 1, Αιγάλεω