STYLE

Πώς να κάνεις το ωραιότερο βίντεο για τον γάμο σου

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σας δίνουν tips και συμβουλές για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας.

Μπορεί να σου τον πρότειναν ως τον καλύτερο. Μπορεί πάλι να τον βρήκες μετά από δική σου έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, πριν αναθέσεις σε έναν κινηματογραφιστή το πιο σημαντικό project της ζωής σου πρέπει να δεις αν έχει τη δυνατότητα να το φέρει εις πέρας.

Πρώτο έρχεται το θέμα της εμπειρίας. Ρώτησε τον αν έχει εμπειρία στην κινηματογράφηση γάμων. Αν σου τον πρότεινε η φίλη σου γιατί έκανε πολύ καλή δουλειά στο δικό της γάμο μα για εκείνον ήταν ο πρώτος, ίσως να μη θέλεις να πάρεις το ρίσκο.

Δεύτερον ρώτησέ τον τι εξοπλισμό σκοπεύει να χρησιμοποιήσει. Αν ο γάμος σου πρόκειται να γίνει σε εξωτερικό χώρο τότε ο εξοπλισμός θα διαφέρει από εκείνον που θα χρησιμοποιούσε μέσα στην εκκλησία. Έχει λοιπόν τα σωστά μικρόφωνα ώστε να ακούγεται καλά το μυστήριο; Ωραία η εικόνα αλλά και ο ήχος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και για τη δεξίωση, έχει τα κατάλληλα φώτα ώστε να μη χαλάσει την ατμόσφαιρα αλλά και να μη χάσει τις χαρούμενες στιγμές; Αν έχεις σπαταλήσει χρήμα και χρόνο για τη δημιουργία του τέλειου ρομαντικού setting δε θα ήθελες να σου το χαλάσουν.

Όσον αφορά την προετοιμασία, ρώτησε τον αν η εκκλησία και ο χώρος της δεξίωσης του είναι γνώριμα. Αν όχι ίσως θα πρέπει να του ζητήσεις να επισκεφθεί και τα δυο πριν τη μεγάλη μέρα για να ξέρει πως να κινηθεί χωρίς να χρειάζεται να σου κάνει ερωτήσεις. Επίσης, ρώτησέ τον αν πρόκειται να φέρει μαζί του κάποιο βοηθό και αν αυτό θα σου κοστίσει παραπάνω. Και μας και μιλάμε για κόστος, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως χρεώνουν τις υπηρεσίες τους, με την ώρα; Με το μέγεθος του τελικού προϊόντος; Ζήτα αναλυτικό τιμοκατάλογο για το πόσο θα κοστίσει το κάθε τι για να αποφύγεις «απρόοπτα».

Τέλος, πρέπει να ξέρεις τα πάντα για το τελικό βίντεο. Ζήτησε του να δεις ένα δείγμα της δουλειάς του και ρώτα αν είναι διατεθειμένος να δουλέψετε μαζί στο μοντάζ και τα εφέ που θα χρησιμοποιήσει. Αν μέχρι τώρα τα έχετε συμφωνήσει όλα θα είναι κρίμα να έχεις συμφωνήσει και την τελευταία τεχνική λεπτομέρεια γα ένα κακόγουστο βίντεο. Πες του από την αρχή τι φαντάζεσαι και ρώτησέ τον αν θα μπορείς να δεις ένα προσχέδιο ώστε να κάνεις αλλαγές πριν το τελικό βίντεο. Και το σημαντικότερο, άφησε τον να σε γνωρίσει, να δει τι σου αρέσει και να σε κάνει να νιώσεις άνετα μαζί του. Εκτός κι αν είσαι celebrity ή τέρας ηρεμίας ο συνδυασμός του άγχους της ημέρας και ενός αγνώστου με μια κάμερα στο πρόσωπό σου είναι η τέλεια συνταγή καταστροφής.

Διάλεξε λοιπόν τον άνθρωπο που θα κερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη σου, γιατί όπως είπαμε θα κρατά τις αναμνήσεις σου στα χέρια του.

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr:

” I dreamt of a Butterfly ” by Katia Delatola

Πως να επιλέξετε τον φωτογράφου του γάμου σας

To τέλειο μακιγιάζ με 6 απλά βήματα