STYLING TIPS

Πως “μετενσαρκώθηκα” στη Frida Kahlo

Στη γυναίκα που έμοιαζε "σαν κορδέλα τυλιγμένη γύρω από μία βόμβα"σύμφωνα με τον Αντρέ Μπρετόν είναι αφιερωμένη η μεταμφίεση μου, στα πλαίσια μίας εργασίας για το μάθημα του TV Styling της σχολής Pansik Scuola di Moda, όπου και φοιτώ.

Της Ξένιας Βανικιώτη

Δεν μου πήρε πολύ ώρα να σκεφτώ σε ποια μεγάλη προσωπικότητα θα μεταμορφωθώ καθώς η Frida Kahlo υπήρχε πάντα στο μυαλό μου ως μια γυναίκα μυστήριο, μια γυναίκα εκρηκτική, ταλαντούχα αλλά και πολύ ιδιαίτερη. Mια γυναίκα που μπορούσε να κάνει τα πάντα χάρη στον πηγαίο ερωτισμό της και το πάθος της για τη ζωή.

Η ίδια, εκτός από σπουδαία ζωγράφος, έγινε σύμβολο θάρρους και πρότυπο για το γυναικείο κίνημα, υπήρξε τολμηρή και γενναία στην προσωπική της ζωή αλλά κυρίως ήταν μια γνήσια Μεξικανή.

 

Τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας έχουν κατά καιρούς ντύσει τα μοντέλα τους αλά Frida. Είχε το δικό της στυλ, προτιμούσε εκρηκτικά μεξικάνικα χρώματα, στόλιζε τον λαιμό της με κοσμήματα και τύλιγε στους ώμους της τα περίφημα rebozo (μακριά μαντήλια, παραδοσιακά στο Μεξικό.)

Στα μαλλιά της φορούσε φρέσκα λουλούδια και κάλυπτε τα σωματικά της ελαττώματα με μακριές φούστες.

Παρακάτω, σου δείχνω με πόσο απλά βήματα “μετενσαρκώθηκα” στην αγαπημένη Frida Kahlo. Γιατί μπορεί και εσύ να θες να γίνεις έτσι ή να διαλέξεις μερικές λεπτομέρειες για καθημερινές σου εμφανίσεις.

 

Βήμα 1- Ρούχα

Όπως είπαμε η Frida φορούσε μακριές μεξικάνικες φούστες γι’ αυτό κι εγώ πήγα στο κατάλληλο μαγαζί που μπορείς να βρείς vintage ρούχα όλων των δεκαετιών και σε οικονομική τιμή. Στο Κilo Shop, Ερμού 112.

Από πάνω φόρεσα ένα πολύ παλιό, λευκό πουκάμισο που ξετρύπωσα από την ντουλάπα της μαμάς. Κορίτσια πριν ξεχυθείτε στα μαγαζιά, ψάξτε τις ντουλάπες της μαμάς σας, κρύβουν διαμάντια!

Τέλος χρειάζεστε κάποιο μεγάλο μαντήλι σε έντονο χρώμα. Είμαι σίγουρη όλες θα έχετε έστω και για παρεό!

Βήμα 2- Αξεσουάρ

Κοσμήματα, είμαι τυχερή γιατί η φίλη μου Ιουλία επηρεασμένη από την Frida δημιούργησε μία συλλογή κοσμημάτων, τα οποία και δανείστηκα για την φωτογράφιση. Γενικώς , χρειάζεστε μεταλλικά μεγάλα βραχιόλια, δαχτυλίδια με πέτρες στα χέρια, και κοκάλινα ή μεταλλικά κολιέ.

Για το στεφάνι στα μαλλιά, θα χρειαστείτε μία απλή στέκα σε ουδέτερο χρώμα, και λουλούδια φρέσκα ή σέρτικα για να τα κολλήσετε πάνω της.

Βήμα 3- Μαλλιά

Χώρισα τα μαλλιά μου στη μέση και τα έπιασα 2 χαμηλές κοτσίδες. Στην συνέχεια, άρχισα να τις πλέκω μία μία, περνώντας ενδιάμεσα μια λεπτή κορδέλα (προεραιτικό). Στερέωσα τις πλεξίδες στο πάνω μέρος του κεφαλιού με μπόλικα τσιμπιδάκια και στο τέλος τοποθέτησα την στέκα με τα λουλούδια.

Βήμα 4- Μακιγιάζ

 

Χαρακτηριστικά της Frida ήταν τα έντονα φρύδια ελαφρώς ενωμένα μεταξύ τους, χνούδι στο μουστάκι και φυσικά κατακόκκινα χείλη!

Καλή επιτυχία!

*Make up: Μαρίνα Σταθοπούλου, Styling: Βανικιώτη Ξένια, Photography: Δημήτρης Φραγκογιάννης, Κοσμήματα-Λουλούδια: Ιουλία Γερασκλή