VOGUE

Το εξώφυλλο Μαΐου της βρετανικής Vogue γράφει ιστορία

Ο κόσμος αλλάζει με βήματα γοργά και η μόδα είναι ένας από τους χώρους που καλείται να προσαρμοστεί και να επιδείξει αποφασιστικότητα και συνέπεια. Η βρετανική Vogue χαράζει δρόμο και με τον Edward Enninful στην κεφαλή γράφει ιστορία.

#NewVogue. Με αυτό το hashtag εγκαινιάζει τη νέα εποχή του περιοδικού και της μόδας εν γένει. Για πρώτη φορά, στα 102 χρόνια κυκλοφορίας του, μοντέλο με χιτζάμπ κοσμεί το εξώφυλλό του. Πρόκειται για την Halima Aden η οποία έγραψε στο Instagram: «Είναι απίστευτο, δεν έχω λόγια να περιγράψω πώς αισθάνομαι».

 

Ο Enninful γράφει χαρακτηριστικά: «Ένα από τα θετικά των τελευταίων μηνών είναι ότι η βιομηχανία της μόδας υιοθετεί επιτέλους μια έννοια που έχει καθορίσει όλη μου την επαγγελματική ζωή: την ποικιλομορφία. Όταν λέω ποικιλομορφία-και θέλω να είμαι ξεκάθαρος- δεν αναφέρομαι μόνο στο άσπρο και το μαύρο. Αναφέρομαι σε όλο το φάσμα της διαφορετικότητας, είτε αυτό αφορά τη φυλή, είτε το μέγεθος, είτε το κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο, είτε τη θρησκεία, είτε την σεξουαλικότητα. Αυτό θέλω τιμήσω με αυτό το εξώφυλλο».

Το εξώφυλλο του Μαΐου φιλοξενεί 9 μοντέλα που «αλλάζουν το πρόσωπο της μόδας». Halima Aden και Adut Akech – οι οποίες γεννήθηκαν στο ίδιο προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα – και οι Radhika Nair, Yoon Young Bae, Faretta, Fran Summers, Vittoria Ceretti, Paloma Elsesser και Selena Forrest.