VIRAL

Αυτές οι μαθήτριες δημοτικού αντιμετωπίζουν τον σεξισμό καλύτερα απ’ τον καθένα μας

Στο Urbana Middle School στο Maryland, οι μαθήτριες που παραβιάζουν τον κώδικα ντυσίματος, υποχρεώνονται να φορέσουν μεγάλες κίτρινες μπλούζες, σύμφωνα με το Frederick News-Post. Πλέον, ένα group μαθητριών αντιστέκονται στον κανόνα φορώντας T-shirts με αντι-σεξιστικό μήνυμα και γίνονται viral.

Είναι μεγάλα και κίτρινα, όπως φαίνεται να απαιτεί ο διευθυντής Peter Daddone, αλλά με μεγάλα γράμματα στο μπροστινό μέρος που γράφουν: “ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ”.

Όταν οι μαθήτριες μπήκαν στην σχολική τραπεζαρία έχοντας παραβιάσει το dress code και φορώντας τα Τ-shirts, οι συμμαθητές τους ξεσηκώθηκαν από ενθουσιασμό. “Μας λένε πως είναι δική μας ευθύνη να μην αποσπάμε την προσοχή, ενώ θα έπρεπε να είναι δική τους ευθύνη” είπε η μαθήτρια Abby Carioti. Οι μαθήτριες εναντιώνονται στον κανόνα που δεν επιτρέπει τιραντάκια και mini φούστες όπως και στο ότι τις υποχρεώνουν να φορούν τις μπλούζες αντί να τους μιλήσουν προσωπικά.

Αντιπρόσωπος του σχολείου είπε πως οι κίτρινες μπλούζες δεν είναι τιμωρία αλλά ένας τρόπος να καλύψουν τα ouftits που παραβιάζουν τον κανόνα.

Μαθήτριες στο Linganore High School της ίδιας περιοχής επίσης διαμαρτύρονται για τo dress code τους. Η τελειόφοιτη Rachel Zuniga μαζεύει υπογραφές για να τον αλλάξει.

“Μαθαίνουν στα αγόρια πως είναι εντάξει να φέρονται λάθος στις γυναίκες εξαιτίας των δικών μας πράξεων,” είπε. “Δεν φταίμε εμείς αν τα αγόρια συμπεριφέρονται άσχημα.”