INSTAGRAM

Τα fashion brands με ασιατική υπογραφή που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα

Το πεδίο της μόδας έχει πια διευρυνθεί τόσο που τα όρια δεν είναι καν ορατά. Μέσα από όμορφες εικόνες που πλέον χαζεύεις στο Instagram, κατά κύριο λόγο, μπορείς να ταξιδέψεις σε μέρη εξωτικά, να ανακαλύψεις κουλτούρες και συνήθειες που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν και να μάθεις νέα fashion brands που θα σε ενθουσιάσουν.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία διαδικτυακής κοινωνικοποίησης και διεύρυνσης των γνώσεών σου, αναφορικά με τα ενδιαφέροντά σου, είναι πολύ πιθανό να έχεις πέσει πάνω σε πολλά ασιατικά brands τόσο στην ομορφιά όσο και στη μόδα. Κι ενώ τα beauty brands που στηρίζονται στην ασιατική και συγκεκριμένα στην κορεάτικη κουλτούρα πιθανότατα τα έχεις γνωρίσει, δοκιμάσει ή και εκτιμήσει, στη μόδα έχεις μείνει με τα βασικά. Σίγουρα ξέρεις τους Ασιάτες σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Αμερική, όπως η Vera Wang, ο Yohji Yamamoto και ο Alexander Wang. Μήπως όμως να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να προσθέσεις μερικά ακόμα brands από την Ασία που αξίζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον σου;

MOON J

A post shared by MOON J (@moonjofficial) on

 

Ένα brand που μετρά μόλις 3 χρόνια ζωής, με την σχεδιάστρια Jay Jinhee Moon να είναι απόφοιτος του London College of Fashion. Τα ρούχα της είναι προσεγμένα σε υλικά και υφές, οι γραμμές τους απλές και μοντέρνες και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητες όσες αγαπούν την εκλεκτή κομψότητα.

A Momento

A post shared by mk (@a_moment_o) on

 

Με έδρα τη Σεούλ, το brand A Momento εκφράζει την μινιμαλιστική πλευρά της ασιατικής αισθητικής με διαχρονικές συλλογές που έχουν ρούχα με ανεπιτήδευτη κομψότητα κι απλές γραμμές. Ίσως σου θυμίσει λίγο την σκανδιναβική αισθητική στο στιλ, αφού τόσο τα χρώματα όσο και τα σχέδια ακολουθούν τη λογική του «less is more».

Sretsis

 

Ένα κοριτσίστικο fashion brand με ιστορία που ξεκινά από το 2002 και εκφράζει την πιο ελεύθερη και επαναστατική εκδοχή της νέας, sophisticated γενιάς. Μοντέρνες γραμμές πασπαλισμένες με αρκετές δόσεις ρομαντισμού έχουν ως αποτέλεσμα συλλογές από girly ρούχα που εκφράζουν την αισθητική του feminine από το πρίσμα της νέας εποχής.

Style Nanda

 

Η γιαπωνέζικη εκδοχή της pop αισθητικής με έντονα χρώματα. Fresh αισθητική και πολύ θηλυκές στιλιστικές προσεγγίσεις στο styling είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των συλλογών του που θα λατρέψεις από την πρώτη ματιά.

Αναζήτησε τα brands στο Instagram, ακολούθησε αυτά που σου αρέσουν και θα δεις ότι δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα σταματήσεις σε ένα post τους για να το δεις λίγο καλύτερα.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/sretsisofficial