ΜΟΔΑ

H τσάντα που θα κρατήσεις στο φετινό TEDxAthens, έχει “όρια”

Η φετινή τσάντα του TEDxAthens, έχει γεωμετρία, ισορροπία και "όρια". Κρύβει συμβολισμούς κι ένα μύθο, αφού φέτος τη σχεδίασαν οι γονείς της θεάς του έρωτα και της αρμονίας, οι Zeus+Διοne.

“Στη Zeus+Διοne αντλούμε την έμπνευσή μας από τη γεωμετρία, την αφαίρεση και την αρμονία. Το EDGE ήταν μια πρόκληση που έγινε έμπνευση και μεταφέρθηκε στο σχέδιο της τσάντας που κληθήκαμε φέτος να δημιουργήσουμε για το TEDxAthens, κάνοντας μαζί της ένα διάλογο των αντιθέτων, στα όρια…” μας λέει η Λύδια Βουσβούνη, Head of Design ενός brand 100% ελληνικού, που κατάφερε να επικαιροποιήσει την παράδοση και να τη μεταφέρει με επιτυχία -αναγωρισμένη πλέον διεθνώς-, σε μια νέα εποχή.

 

Σχεδιασμένη σε άσπρο – μαύρο, με δύο όψεις και δύο πτυχώσεις, η τσάντα που κρατάς έχει διπλή ανάγνωση. Σε καλεί να εξερευνήσεις  τη γεωμετρία της, μια γεωμετρία που οριοθετείται  από ένα μαύρο ρέλι το οποίο κάνει αυτό ακριβώς. Θέτει τα όρια, που οδηγούν με μία ενιαία γραμμή, σε δύο αντίθετες αναδιπλώσεις, σε δύο εσωτερικούς χώρους που κρύβουν μικρούς θησαυρούς. 

Οι συμβολισμοί δε σταματάνε εδώ. Ανάμεσα στις συλλογές του ελληνικού brand, δημιουργημένες από μετάξι Σουφλίου και βαμβάκι που έχει υφανθεί σε παραδοσιακούς αργαλειούς,  κεντήματα που φτιάχνονται από νησιώτισσες που αγαπούν το βελονάκι , κουμπώματα που έχουν καλλιτεχνηθεί από αργυροχρυσοχόους της Αθήνας,  βρίσκεται πλέον και η τσάντα που κρατάς. Φτιαγμένη με ελληνικό ακατέργαστο βαμβάκι διατηρημένο στη φυσική του απόχρωση, ραμμένη στο κέντρο της πόλης φέρει κι αυτή  το σήμα της Zeus+Διοne, ένα ισοσκελές τρίγωνο που συμβολίζει το πέρασμα από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον. Ένα σχήμα που μας μεταφέρει πέρα από τα όρια, μπροστά από την άκρη.

 

Σε μια εποχή που μας απομακρύνει όλο και πιο πολύ από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως μέση οδός και μας ωθεί αναπόφευκτα προς τα άκρα, είναι στο χέρι μας να ορίσουμε ποιό θα είναι το επόμενο βήμα μας. Θα μείνεις στάσιμος ή θα τολμήσεις ένα βήμα ελπίδας μπροστά; Η τσάντα που κρατάς, σχεδιάστηκε για να σου θυμίζει ότι τα άκρα δεν είναι μόνο τέλος αλλά και αρχή. Αρκεί να τα εξερευνήσεις.