SHOPPING

Στο Asos απαγορεύτηκε η πώληση προϊόντων από συγκεκριμένα υλικά

Μία πολιτική προστασίας των ζώων δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το διάσημο online shop Asos, δηλώνοντας την απαγόρευση πώλησης προϊόντων με αληθινά παράγωγα από το δέρμα ή το τρίχωμα ζώων. Η γούνα, τα φτερά, το μοχέρ, το κασμίρ και το μετάξι θα μείνουν εκτός, ενώ οι αληθινές πέρλες και τα κοχύλια θα έχουν την ίδια τύχη στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τα asos αναφέρει: «Δεν θα πρέπει να σφάζονται ζώα, ειδικά για την παραγωγή προϊόντων που πωλούνται μέσω των site του Asos». Το δέρμα όμως θα επιτρέπεται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα προέρχεται από ζώα της βιομηχανίας κρέατος.

Φαίνεται ότι η βρετανική εταιρία asos υπέκυψε στις πιέσεις της PETA, ενός οργανισμού που μάχεται υπέρ της ηθικής μεταχείρισης των ζώων και αν ψάξεις στο asos.com για μοχέρ ή μετάξι θα καταλάβεις ότι η ποικιλία είναι σαφώς πολύ μικρή αναλογικά με όλα τα υπόλοιπα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ήδη αρχίσει να αποφεύγουν τα συγκεκριμένα υλικά.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, το asos έχει δεσμευτεί να μην έχει καθόλου προϊόντα από τα παραπάνω υλικά κι αυτό έχει κάνει προφανώς πολύ χαρούμενους τους ανθρώπους της PETA, η οποία έχει ήδη πετύχει την απαγόρευση του μοχέρ και σε άλλες εταιρίας ένδυσης όπως η Topshop, η H&M, τα Marks & Spencer και τα Zara.

Το γεγονός αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο μία μεγάλη κουβέντα, σχετικά με την κακομεταχείριση των ζώων από μεγάλα brands παγκοσμίως προκειμένου να φτιάξουν ρούχα. Πολλοί διάσημοι οίκοι έχουν ήδη πάρει θέση και έχουν ξεκινήσει τη χρήση συνθετικής γούνας και «φιλικών» στα ζώα υλικών, όπως η Stella McCartney.

Η αλήθεια είναι ότι το asos δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει δήλωση, η οποία θέτει τις βάσεις για μία στροφή της μόδας. Η οικολογική συνείδηση με την οποία κινείται πλέον είναι απλά η συνέχεια μιας σειράς ενεργειών που το έχουν καταστήσει ένα από τα αγαπημένα e-shops πολλών γυναικών παγκοσμίως. Λίγους μήνες πριν, το asos ξεκίνησε να δείχνει τα φορέματα σε διαφορετικούς σωμαότυπους για να διευκολύνει τις αγορές σου, ενώ τα μοντέλα που χρησιμοποιεί για τα ρούχα καλύπτουν όλη την γκάμα των γυναικών που κυκλοφορών εκεί έξω, όσον αφορά στο σωματότυπο αλλά και το χρώμα.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/asos