ΓΑΜΟΣ

Κεφάλαιο γάμος – βάφτιση: Πώς θα βρεις το ιδανικό παπούτσι

Βρισκόμαστε επίσημα στην περίοδο που ενδείκνυται για γάμους και βαφτίσεις. Οι πρώτες προσκλήσεις έχουν ήδη μοιραστεί και είτε είσαι η κουμπάρα, είτε η νονά ή απλά καλεσμένη, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το outfit που θα φορέσεις. Πώς θα είναι το φόρεμά σου, πώς θα φτιάξεις τα μαλλιά σου και κυρίως τι παπούτσια θα φορέσεις για να είσαι άνετη και μέσα στο κλίμα.

Αρχικά, υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες που θα ορίσουν τα παπούτσια σου κατά κύριο λόγο και σχετίζονται με την τοποθεσία. Γάμος και βαφτίσια στην πόλη ή στο νησί; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα σου δώσει και τη σωστή κατεύθυνση της κατηγορίας παπουτσιού που θα στραφείς. Φυσικά, ο ρόλος σου στο μυστήριο θα είναι καθοριστικός.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις επιλογές που έχεις σε κάθε περίπτωση. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ, αφού η καλοκαιρινή συλλογή της Dexim έχει το ιδανικό παπούτσι για σένα.

Γάμος & Βάφτιση στην πόλη

Συνήθως, ο γάμος ή η βάφτιση στην πόλη έχουν έναν πιο επίσημο χαρακτήρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς πολύ εύκολα να φορέσεις ένα ζευγάρι κομψές γόβες ή ψηλοτάκουνα πέδιλα με το μακρύ σου φόρεμα.

Αν είσαι κουμπάρα, τότε καλό είναι να δοκιμάσεις ένα πιο formal ζευγάρι παπούτσια. Συνήθως, ένας γάμος απαιτεί πιο επίσημο ένδυμα κι αυτό μεταφράζεται και με τα παπούτσια. Εξάλλου και το φόρεμα που θα επιλέξεις, κατά πάσα πιθανότητα θα ταιριάζει καλύτερα με ένα ζευγάρι κομψές κι εντυπωσιακές γόβες ή ένα ζευγάρι metallic πέδιλα.

 Κίτρινες γόβες με διαφάνεια, Dexim

Αν όμως είσαι νονά, τότε ένα ζευγάρι pumps με χοντρό τακούνι θα είναι η πιο σοφή επιλογή. Πρώτον, γιατί θα είναι άνετο με τις κινήσεις σου σαν νονά και δεύτερον γιατί σε αυτό το ρόλο ταιριάζει άψογα ένα cocktail φόρεμα που ολοκληρώνεται άψογα με τα συγκεκριμένα παπούτσια.

 Καστόρινη, nude γόβα Dexim που ταιριάζει σχεδόν με κάθε outfit και θα είναι συχνά η λύση για να ολοκληρώσεις τα outfits σου, όταν σου λείπουν τα παπούτσια.

Στην περίπτωση που είσαι καλεσμένη ισχύει πάλι ο διαχωρισμός του γάμου και της βάφτισης. Στον γάμο καλό είναι να διατηρήσεις μία επισημότητα, η οποία όμως μπορεί να εκφραστεί με ένα ζευγάρι mules.

Λευκά mules με kitten heels από την Dexim για να δώσεις στο ντύσιμό σου μία στιλάτη και κομψή πινελιά.

Από την άλλη, ως καλεσμένη σε βάφτιση που συνήθως η πρόσκληση είναι για πρωινές ή απογευματινές ώρες έχεις την επιλογή να φορέσεις ένα πιο αέρινο φόρεμα ή ακόμα και μία παντελόνα με ένα ζευγάρι πλατφόρμες.

Μπλε πλατφόρμες, Dexim που θα αναδείξουν τα flroal prints του outfit ή θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό color-blocking look.

Γάμος & Βάφτιση σε νησί

Στην εκδοχή του νησιού, συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της τελετής σε ξωκλήσι που μπορεί να είναι σε χωριό ή ακόμα και στην πόλη.

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού ακόμα και οι τελετές του γάμου και της βάφτισης θα οργανωθούν με μία πιο χαλαρή και ανάλαφρη διάθεση. Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα επισημότητας δεν φτάνουν εκείνα της πόλης και υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψη, ειδικά στην επιλογή του παπουτσιού. Αρχικά, το πιθανότερο είναι η εκκλησία να βρίσκεται σε δύσβατο μέρος ή να είναι πλακόστρωτο το προαύλιο. Άρα, χρειάζεται να σκεφτείς λίγο πιο πρακτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνεις εκπτώσεις στο στιλ σου και σε αυτό θα σε βοηθήσει η καλοκαιρινή συλλογή της Dexim.

Ως κουμπάρα σε νησί χρειάζεται να συνδυάσεις το στιλ σου με το ύφος που θα έχει ο γάμος, συνυπολογίζοντας ότι θα πρέπει να είσαι άνετη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φορέσεις ψηλοτάκουνα πέδιλα με χοντρό τακούνι ή ένα ζευγάρι slingback shoes, με ένα εφεδρικό ζευγάρι σανδάλια για τις προχωρημένες ώρες.

Slingback παπούτσια με μεταλλικό τακούνι που θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο ακόμα και το πιο minimal look, κάνοντάς το εντυπωσιακό.

Αν γίνεις νονά σε νησί, τότε μπορείς ακόμα και να εμφανιστείς με ένα όμορφο ζευγάρι σανδάλια. Ωστόσο, αν το outfit σου απαιτεί ψηλά τακούνια, τότε καλύτερα να επιλέξεις πέδιλα με χοντρό τακούνι ή ακόμα πλατφόρμες. Και τα δύο παπούτσια είναι άνετα, ενώ μπορείς να τα βρεις σε εκδοχές που εύκολα στέκονται σε πιο formal περιστάσεις.

Μπεζ πέδιλο που θα αποτελέσει το passepartout ζευγάρι της καλοκαιρινής σου γκαρνταρόμπας.  

Σαν καλεσμένη σε γάμο ή βάπτιση σε νησί τα mules και τα σανδάλια είναι safe λύσεις. Ταιριάζουν με τα μακριά σου φορέματα αλλά και με τις midi φούστες μαζί με τα crop tops που αποτελούν κατάλληλα outfits για τέτοιες περιπτώσεις.

Λευκά mules με χαμηλό τακούνι για να είσαι κομψή αλλά και άνετη. Μπορούν κάλλιστα να σταθούν μαζί με ένα αέρινο, midi φόρεμα και φυσικά δύσκολα θα τα αποχωριστείς όλο το καλοκαίρι, ειδικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Εναλλακτικά και κυρίως αν το επιτρέπει το μέρος αλλά και το outfit που θα φορέσεις, ένα ζευγάρι εντυπωσιακά flat πέδιλα είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Flat slides για να δώσεις μία πιο elegant νότα ακόμα και στο πιο αέρινο, καλοκαιρινό σου ντύσιμο.

The extras

Υπάρχουν μερικά παπούτσια, τα οποία είναι χρήσιμα σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις. Είτε τα φορέσεις στο νησί με το μακρύ σου φόρεμα, είτε τα έχεις μαζί σου για παν ενδεχόμενο – έστω ότι σε κούρασαν τα τακούνια σου – ένα ζευγάρι σανδάλια είναι πάντα χρήσιμο.

Σανδάλια σε ουδέτερες αποχρώσεις για όλες τις ώρες από την συλλογή της Dexim για το καλοκαίρι.

Φυσικά, ένα ζευγάρι pumps όπως αυτό με το V κόψιμο στο coup de pied μπορεί να σε συνοδεύσει με άνεση σε γάμο ή σε βάφτιση στην πόλη αλλά και στο νησί, αν το επιτρέπει η τοποθεσία. Εξάλλου δεν έχει πολύ ύψος το τακούνι, έχει ουδέτερο χρώμα και κολακεύει το πόδι, είτε διαλέξεις να φορέσεις παντελόνι, είτε φούστα.

My tip: Ανεξάρτητα με το ρόλο που θα έχεις φέτος σε γάμο ή σε βάφτιση, κάνε έξυπνες επιλογές όσον αφορά στα παπούτσια. Διάλεξε ζευγάρια σε χρώματα και σχέδια που λείπουν από τη συλλογή σου και που θα φορέσεις εύκολα και σε άλλες περιστάσεις. Δεν έχεις σοβαρούς περιορισμούς από τις τάσεις στη μόδα φέτος, επομένως, κάνε τη σωστή αγορά και δεν θα το μετανιώσεις.

 

Όπου κι αν είσαι καλεσμένη αυτό το καλοκαίρι, σε γάμους και βαφτίσια, σε πόλεις, χωριά αλλά και νησιά με ένα κλικ στο dexim.gr ή σε ένα κατάστημα Dexim θα βρεις το ζευγάρι που θα σε αντιπροσωπεύει και θα ολοκληρώσει άψογα το look της βραδιάς, χωρίς όμως να το κλείσεις μετά στο κουτί του.