ΜΟΔΑ

O παράδεισος του travel shopping

Όταν τέσσερις φίλες αποφασίζουν να ταξιδέψουν για το weekend στο Παρίσι καταλαβαίνετε ότι υπάρχει και ένα «κομπόδεμα» για τους έκτακτους ή και αναμενόμενους πειρασμούς που θα προκύψουν στην πρωτεύουσα της κομψότητας και της μόδας. Μιλώ ξεκάθαρα για μένα και τις τρεις κολλητές μου που σε ό,τι  αφορά στο «ψαγμένο» shopping είμαστε ειδήμονες και έτοιμες για όλα.

Μπαίνουμε λοιπόν αργοπορημένες μέσα στο χώρο του αεροδρομίου, κάνουμε ηλεκτρονικό check in στα γρήγορα με σκοπό να πάμε στην πύλη μας για την αναχώρηση όμως μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και πριν φτάσουμε στο Gate, μένουμε με ανοιχτό το στόμα. Τί να δούμε;

Το απόλυτο playground, η πιο εντυπωσιακή… «παιδική χαρά» για μας τα κορίτσια – εντάξει και τα αγόρια- ξεδιπλωνόταν ανανεωμένη μπροστά μας συνειδητοποιώντας, στη στιγμή, ότι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα παραδοσιακό mall, από άλλα Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια ή γνωστούς εμπορικούς δρόμους του εξωτερικού… αλλά και ότι αν δεν βιαστούμε θα χάσουμε την πτήση μας.

 

Τι να κάνουμε όμως που τα, κυριολεκτικά, συγκλονιστικά καταστήματα και boutiques στις αναχωρήσεις Intra Schengen ήταν σαν τις Σειρήνες του Οδυσσέα. Τόσο γοητευτικά που δε θα μας άφηναν να φύγουμε αν δεν τα επισκεπτόμασταν. Σαν τις μελισσούλες πηγαίναμε από μπουτίκ σε μπουτίκ και από κατάστημα σε κατάστημα. Πόσο φωτεινά, υπέροχα διακοσμημένα και walk through για να περνάς μέσα από αυτά όσο κάνεις τη βόλτα σου!

Πρώτα επισκεφτήκαμε το τεράστιο  κατάστημα με τα Αρώματα και τα Καλλυντικά, με ό,τι καινούριο κυκλοφορεί, με όλα τα νέα brands και με travel exclusives, αρωματιστήκαμε με τα νέα αρώματα και δοκιμάσαμε τα τελευταία προϊόντα καλλυντικής περιποίησης από τους μεγαλύτερους οίκους, αγοράσαμε φυσικά το μισό κατάστημα και αμέσως μετά πήγαμε στον Michael Kors που μας καλούσε επίμονα.  Όχι ο ίδιος αλλά τα υπέρκομψα πολυτελή αξεσουάρ του και  η ready-to wear συλλογή του που δεν μας άφησε ασυγκίνητες όπως καταλαβαίνετε. Την ίδια συγκίνηση νιώσαμε όταν επισκεφτήκαμε το ελληνικό brand Zeus + Dion που έχει εντυπωσιάσει Έλληνες και ξένους , την boutique Weekend Max Mara και  Emporio Armani με μοναδικά αντρικά και γυναικεία κομμάτια από την ready-to-wear συλλογή τους.  Είπαμε να ασχοληθούμε και λίγο με τους συντρόφους μας γι’ αυτό και η επίσκεψη μας στο BOSS Hugo BOSS θεωρήθηκε… επιτακτική.

 

Φυσικά δεν παραλείψαμε να ανακαλύψουμε… τον κομψό εσωτερικό μας κόσμο με τη βοήθεια  της Victoria’s Secret. Εκεί βρήκαμε τα πιο sexy chic εσώρουχα αλλά και best selling προϊόντα ομορφιάς και αξεσουάρ.

Η επόμενη στάση μας ήταν γεμάτη λάμψη. Μια βόλτα στην boutique της Folli Follie με τα ωραιότερα κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ μόδας μας άφησε άναυδες και το ίδιο συνέβη και στο  κατάστημα της Links of London ένα από τα πιο πολυπόθητα brands κοσμημάτων που  αιχμαλωτίζει το πνεύμα και την καρδιά του Λονδίνου και αποτελεί τον ευσεβή πόθο τον δικό μου και των κολλητών.

Last but not least, «κατασκηνώσαμε» στην Cava με την απίστευτη ποικιλία σε ποτά, ετικέτες κρασιών και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ελληνικής γαστρονομίας Hellenic gourmet –για κάποια από τα οποία είχαμε την τύχη να κάνουμε γευστικές δοκιμές- αλλά και καπνικών, παιχνιδιών και εξαιρετικών σουβενίρ.

Η έρευνά μας ως «ειδήμονες» σε ό,τι αφορά στο shopping  έδειξε πάρα πολλά με τη βόλτα μας και τις αγορές που αναπόφευκτα κάναμε στα καταστήματα των Αναχωρήσεων Intra Schengen. Έχουμε και λέμε: Βρήκαμε είδη κατ’ αποκλειστικότητα που πρωτολανσάρονται σε προνομιακές τιμές,  επωφεληθήκαμε από τις απίστευτες προσφορές, το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό μάς αντιμετώπισε με υψηλό επαγγελματισμό και φιλικότητα και μας εξυπηρέτησε άμεσα διευκολύνοντας μας να βρούμε αυτό που θέλουμε ακριβώς.

Ποιο άλλο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της «έρευνας»;

Σκεφτήκαμε ότι ίσως δεν χρειάζεται να πάμε στο Παρίσι… και έτσι χάσαμε την πτήση. Κερδίσαμε όμως χρόνο, χρήμα και υπέρκομψα αντικείμενα πόθου, αφού το παριζιάνικο  shopping το κάναμε λίγο πριν την αναχώρηση!