NIKE

Η προσωπική ιστορία της Νικόλ Κυριακοπούλου είναι η έμπνευση για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Η Νικόλ Κυριακόπουλου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, με αφορμή το opening party του καταστήματος της Nike στην Ερμού στις 6 Ιουνίου, αποκαλύπτει τη δική της ιστορία προς την κορυφή μέσα από ένα έργο τέχνης που επιμελήθηκαν οι Tind. Η αγαπημένη αθλήτρια μας μιλάει γι’ αυτή την εμπειρία, τη ζωή της και τους στόχους της.

 

Πώς ένιωσες με τη συνεργασία σου με τους μεταξοτύπες Tind για την Nike; Πόσο σε εκφράζει το αποτέλεσμα και πώς θα ήθελες να επηρεάσει τους νέους που κάνουν τα δύσκολα βήματά τους στον αθλητισμό;

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα! Ήταν απίστευτο να βλέπεις πώς η δική σου ιστορία ζωής μπορεί να μεταφραστεί σε κάτι άλλο, σε κάτι εντελώς καινούργιο, με δικά σου στοιχεία αλλά με δική του ζωή πια. Οι Τind είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι δημιουργοί και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό, ικανό να εμπνεύσει κάθε νέο παιδί που ονειρεύεται να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Αυτό είναι εξάλλου και το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να πετάμε πάνω από τα εμπόδια και τις δυσκολίες και το θαύμα θα γίνει. Χαίρομαι που αυτό το έργο θα αποκαλυφθεί στο κοινό την Τετάρτη στις 6 Ιουνίου, στις 18.00 στα εγκαίνια του καταστήματος της Nike στην Ερμού σε ένα μεγάλο party και με αυτό το δημιουργικό τρόπο θα μοιραστώ την ιστορία μου με όλους.

 

Πώς μπήκε ο αθλητισμός στη ζωή σου και πώς σε επηρέασε;

Από μικρό παιδί είχα μία ανεξάντλητη ενέργεια μέσα μου που δε μ’ άφηνε να κάτσω ήσυχη ούτε λεπτό – ήταν μάλλον γιατί ήξερα ότι έπρεπε με κάποιον τρόπο να μάθω να πετάω! Θυμάμαι ότι μια μέρα ήρθε ένας κύριος στο φούρνο μας και είπε στη μαμά μου να με γράψει σε κάποιο άθλημα και κάπως έτσι έγινε η αρχή. Ηρέμησε η μαμά μου, ηρέμησα κι εγώ! Όταν μπήκε στη ζωή μου το επί κοντώ, στα 16 μου, ήξερα ότι αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθούσα. Πλέον δεν μπορώ να διαχωρίσω τον αθλητισμό από τη ζωή μου – πορεύονται χέρι-χέρι και είναι κάτι που έχει επηρεάσει τόσο τον χαρακτήρα μου, όσο και τον τρόπο ζωής μου. Ο αθλητισμός έβγαλε στην επιφάνεια τα καλά μου στοιχεία και τιθάσευσε τα ελαττώματά μου, αλλά το πιο σημαντικό: μου έμαθε να αγωνίζομαι.

Τι είναι αυτό που σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τυχόν συναντάς;

Αυτό που μου δίνει ώθηση είναι το πάθος που έχω γι’ αυτό που κάνω. Πάντα παθιάζομαι το ίδιο σε κάθε προπόνηση και με κάθε αγώνα. Νιώθω λες και είμαι πάλι 16 χρονών και τα κάνω όλα από την αρχή! Έτσι οι δυσκολίες για μένα είναι απλώς το κίνητρο για να πηδήξω ψηλότερα.

 

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου, το κίνητρό σου να θες να γίνεσαι όλο και καλύτερη;

Παλιά θα σου μιλούσα για τα αθλητικά μου πρότυπα, όπως η Βούλα Πατουλίδου. Τώρα πια όμως, όταν μιλάω για πηγή έμπνευσης μπορώ να μιλήσω μόνο για την κόρη μου. Είναι το κίνητρό μου για να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη, τόσο ως αθλήτρια, όσο κι ως μαμά. Πιστεύω ότι αν γίνομαι εγώ καλύτερη, συνεισφέρω στο να φτιάξω έναν κόσμο καλύτερο για εκείνη.

Ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες και προφανώς τις έχεις κάνει για να φτάσεις εκεί που είσαι. Από που αντλείς αυτή τη δύναμη;

Η δύναμή μου είναι αυτή η φλόγα που σιγοκαίει μέσα μου από παιδί. Η φλόγα που για χάρη της στα 18 μου θυσίασα την 5μερη σχολική εκδρομή για να μπορέσω να πετύχω το όριο που χρειαζόταν για να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, όπου τελικά βγήκα 6η. Η ίδια φλόγα που με ώθησε και το 2016 μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, να συνεχίσω. Κι η ίδια που με κάνει να πιστεύω ότι τα καλύτερα έχουν πάρει τον δρόμο τους για να με βρουν. 

 

Πώς αντιλαμβάνεσαι την επιβράβευση και τι είναι αυτό που αποζητάς μετά από κάθε επίτευξη στόχου;

Θα μπορούσα να μιλήσω για μετάλλια και ρεκόρ, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι κάθε φορά να ξεπερνάω τον εαυτό μου. Αυτό είναι για μένα άξιο επιβράβευσης, ανεξάρτητα από την κατάταξη στον πίνακα. Κι όταν μιλάω για επιβράβευση έχω πάντα στο μυαλό μου τον κόσμο, την αγάπη του κόσμου και να φανώ αντάξια των προσδοκιών του. Δε σου κρύβω βέβαια ότι όταν καταφέρνω να φέρω ψηλά τη γαλανόλευκη η συγκίνησή μου είναι πάντα μεγάλη.

Body shaming, κιλά, δίαιτες και γυμναστική. Όλα αυτά απασχολούν τα νέα κορίτσια. Ποια είναι η δική σου συμβουλή;

Πιστεύω ότι η απάντηση σε όλα αυτά είναι ο αθλητισμός. Και δεν θεωρώ ότι είναι η λύση λόγω της καλής φυσικής κατάστασης που σου προσφέρει, αλλά λόγω των αξιών και της παιδείας που καλλιεργεί. Η δύναμη, η πίστη στον εαυτό σου είναι δύο σημαντικά στοιχεία που ο αθλητισμός είναι ικανός να εμφυσήσει σε κάθε νέο κορίτσι.

 

Μαζί με την προσωπική εμπειρία της Νικόλ Κυριακοπούλου, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και τις ιστορίες των Θανάση Αντετοκούνμπο, Μιχάλη Σεΐτη,  Βασίλη Σπανούλη και της Κατερίνας Στεφανίδη στο party της Nike για το opening του ανανεωμένου καταστήματος της Ερμού. Ο Διονύσης Ατζαράκης θα είναι εκεί για να παρουσιάσει με τον δικό του τρόπο το party, ενώ live  DJ Sets και διαδραστικές εμπειρίες θα απογειώσουν το event, δίνοντας έναν ξεχωριστό παλμό στο κέντρο της Αθήνας.