ΜΟΔΑ

Αυτά τα μοντέλα καταρρίπτουν κάθε πρότυπο ομορφιάς

Η μόδα ανοίγει τα σύνορά της, ρίχνει τα τείχη και υποδέχεται στην πασαρέλα και στις σελίδες των περιοδικών της, μοντέλα με ασυνήθιστα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εμείς σας παρουσιάζουμε 8 γυναίκες και έναν άντρα για να δείτε την ιδιαίτερη –όχι πάντα αυταπόδεικτη- ομορφιά τους. Υπάρχει άραγε ένα μέτρο, κάποιο καλούπι, κάποια παράμετρος που να μας υπαγορεύει  ποιος είναι όμορφος και ποιος όχι;

Ευτυχώς όχι, αν και έχουμε την τάση να κρίνουμε την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων με βάση κάποια ”φορεμένα”  επιτηδευμένα  πρότυπα τέλειας ομορφιάς που μας επιβάλλει η μόδα.  Το τέλειο σώμα, το τέλειο χρώμα, το τέλειο πρόσωπο, τα τέλεια χαρακτηριστικά, το ιδανικό ύψος ώστε τα ρούχα στις σελίδες μόδας των περιοδικών να αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Και όμως, η ίδια η μόδα πολλές φορές προκαλεί τον εαυτό της, στέλνει μηνύματα, εμπνέεται από νέα πρότυπα και δίνει τροφή για σκέψη.

Εμείς, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε 8 κορίτσια και 1 αγόρι που εκπροσωπούν την ”άλλη” ομορφιά, επαναπροσδιορίζοντάς την  πάνω από κοινωνικές νόρμες.  Εννέα όμορφα μοντέλα που μετέτρεψαν τις ανασφάλειες τους, σε ιδιαιτερότητα εμπνέοντας και άλλους ανθρώπους να αισθάνονται υπέροχα με τον εαυτό τους.

Brunette Moffy – η δική της ματιά

 

 Η Brunette Moffy  είναι μοντέλο με στραβισμό που εργάζεται σαν μοντέλο και την εκπροσωπεί το ίδιο πρακτορείο, το  Storm Models, που έκανε γνωστές τις   Kate Moss, Cindy Crawford και Cara Delevingne. Η Brunette μετέτρεψε το ελάττωμά της σε σήμα κατατεθέν και όπως λέει ”αγαπάω τα μάτια μου όπως ακριβώς είναι”.

Jacalyn (Jacky) O’Shaughnessy – η γιαγιά

 

Η Jacalyn (Jacky) O’Shaughnessy είναι βραβευμένη ηθοποιός και μοντέλο, ιδιότητα την οποία της έδωσε αρχικά  στα 62 της χρόνια η εταιρεία American Apparel. Το θαρραλέο editorial  για τη σειρά εσωρούχων  της εταιρείας απέδειξε ότι δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια στην ομορφιά.  Μετά από αυτή τη φωτογράφιση η Jacalyn ανέπτυξε το project  What’s Undeneath όπου υποστηρίζει δυναμικά την άποψη ότι το στιλ δεν έχει να κάνει με τις τάσεις της μόδας αλλά με το πνεύμα,  το να ξέρουμε ποιες είμαστε, με αυτό που βρίσκεται… μέσα μας. 

Melanie Gaydos – η ιδιαίτερη

 

Η Melanie ζει στην Νέα Υόρκη σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε τυπικό μοντέλο. Ωστόσο βρήκε την δύναμη και την αυτοπεποίθηση να ακολουθήσει το μόντελινγκ ακόμα και αν ολόκληρος ο κόσμος τη σχολιάσει.  Η Gaydos πάσχει από μία γενετική διαταραχή γνωστή ως εκτοδερμική δυσπλασία.  Μετά από πολλές δυσκολίες στη ζωή της, όπως λέει η ίδια κατάφερε επιτέλους να νιώθει άνετα μέσα στο σώμα της.  ”Πάντοτε θεωρούσα τον εαυτό μου πέρα από τα πρότυπα ομορφιάς. Ποτέ δεν πίστεψα ότι είμαι όμορφη. Όμως  δεν πίστεψα ότι είμαι και άσχημη. Για μένα η ομορφιά ήταν πάντα ένα συναίσθημα παρά μια πραγματική εικόνα”.

Diandra Forrest – η ομορφιά της αλμπίνας

 

Παρόλο ότι είναι αφροαμερικάνα η Diandra έχει λευκό δέρμα, πράσινα μάτια και φυσικά ξανθά μαλλιά.  Όπως πολλοί άνθρωποι με ασυνήθιστα χαρακτηριστικά έτσι και εκείνη έγινε αντικείμενο κοροϊδίας και bullying όταν ήταν μικρή.  Έπειτα από μερικά χρόνια, έγινε το πρώτο μοντέλο αλμπίνος που υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλο πρακτορείο.  Δουλεύει συχνά με την MAC, τον  Jean Paul Gaultier και την  Vivienne Westwood και αγωνίζεται ενάντια στον ρατσισμό που υφίστανται οι αλμπίνοι στην χώρα της και σε όλο τον κόσμο. 

Chantelle Brown -Young- η πολύχρωμη

 

Η Chantelle Brown-Young η αλλιώς  Winnie Harlow, διαγνώστηκε με λεύκη όταν είναι 4 ετών.  Η λεύκη είναι μία δερματική πάθηση που προκαλεί λευκές κηλίδες στο δέρμα με ένα πολύχρωμο αποτέλεσμα. Η Chantelle παραδέχεται ότι στο σχολείο αντιμετώπισε bullying καθώς οι συμμαθητές της τις έβγαζαν κοροϊδευτικά παρατσούκλια όπως  ”ζέβρα” ή ”αγελάδα”, όμως όλο αυτό την βοήθησε να αγαπήσει την διαφορετικότητα της και να στραφεί προς την μόδα. Σήμερα λέει, ότι οι άνθρωποι της μόδας την «κλείνουν»  συνεχώς για φωτογραφίσεις επειδή θαυμάζουν την ομορφιά της και την αυτοπεποίθησή της. 

Jilian Mercado – μοντέλο σε καρότσι

 

Δε θα τη δεις να περπατάει ποτέ σε πασαρέλα αφού δυστυχώς η σπαστική μυική δυστροφία από την οποία πάσχει την έχει καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό όμως δεν της στέρησε ούτε για μία στιγμή το θάρρος της, την δύναμη και την αγάπη της μόδα. Η Jilian  αποφοίτησε από το Fashion Institute of Technology στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε στο περιοδικό Allure,  συνεργάστηκε με την Diesel, πόζαρε ως μοντέλο αλλά απέκτησε και υψηλές θέσεις σε μεγάλα brands που παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο NYFW.

Andreja Pejic – Boy meet Girl model

 

Είτε το πιστεύεις είτε όχι η Andreja γεννήθηκε στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη ως Andrej. Δηλαδή αγόρι.  Για πολλά χρόνια θεωρείτo  σαν  ανδρόγυνο αρσενικό μοντέλο που έκανε πασαρέλες τόσο για αντρικά όσο και για γυναικεία σόου για κάποιους από τους  μεγαλύτερους οίκους μόδας   και αντίστοιχες μεγάλες καμπάνιες. Τον Ιανουάριο του 2014 έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου και η καριέρα της απογειώθηκε καθώς όχι μόνον έγινε περιζήτητη αλλά και… το πρώτο τρανσέξουαλ εξώφυλλο της Αμερικάνικης Vogue. Aυτόν τον καιρό περιμένουμε και το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή της.

Viktoria Modesta Moskalova –  μοντέλο με ένα πόδι

 

Η Λετονή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μοντέλο, κατά τη γέννησή της είχε πρόβλημα  στο αριστερό πόδι της από ένα ατύχημα στο νοσοκομείο και στα 19 της αποφάσισε να το ακρωτηριάσει.  Παρόλ’ αυτά η δύσκολη αυτή απόφαση δεν είχε κανέναν αντίκτυπο στην καριέρα της.  Για την ακρίβεια η ίδια αυτοσαρκάζεται και αυτοαποκαλείται βιονική γυναίκα  όμως  κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει σ’ αυτό καθώς είναι περιζήτητη τόσο στη μόδα όσο και στη μουσική.

KAI O ANΤΡΑΣ…

Zach Miko – XL γοητεία

 

Θα μπορούσαμε να γράψουμε για ένα ακόμα plus size μοντέλο- γυναίκα. Όμως τα larger than life κορίτσια φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να βρίσκουν το δρόμο τους στη μόδα.  Όμως τι γίνεται με τα εύσωμα αγόρια;  Την απάντηση δίνει αυτός ο 26χρονος κύριος που αποτελεί το πρώτο plus size μοντέλο άντρα για το διάσημο πρακτορείο μοντέλων IMG σε μία νέα κατηγορία που το πρακτορείο την ονομάζει ”Μυώδεις”.  Με ύψος 1,98 και 108 κιλά σίγουρα πρόκειται να ταράξει τα νερά γιατί όπως λέει και ο ίδιος  ”δεν είναι απλά η καριέρα μου, είναι και ότι σηματοδοτεί μία πραγματική αλλαγή στην βιομηχανία της μόδας”.