TIPS

5 tips για να πλένεις σωστά το μαγιό σου

Τα μαγιό είναι ένα από τα καλοκαιρινά essentials που ταλαιπωρούνται περισσότερο, αφού εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο και στο θαλασσινό νερό. Συνυπολόγισε το αντηλιακό, την άμμο ή ακόμα και το χλώριο της πισίνας και τότε δεν θα σου φανεί καθόλου περίεργο αν σου πω ότι πρέπει να το προσέχεις και να το φροντίζεις για να μην χάσει την ελαστικότητά του και ξεθωριάσει το χρώμα του.

Για να διατηρήσει το μαγιό σου τα χρώματα και την σωστή εφαρμογή του, χρειάζεται από μέρους σου ένα σωστό πλύσιμο. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιλέξεις ένα ποιοτικό μαγιό, αλλά πρέπει να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δεν θα βγεις χαμένη.

 

Tip #1

Μετά από κάθε χρήση, ξέπλυνε το μαγιό σου μόνο με νερό βρύσης. Λίγο κρύο νερό είναι αρκετό για να απομακρύνει υπολείμματα αντηλιακού, ιδρώτα, χλωρίου ή αλατιού.

Tip #2

Η χρήση απορρυπαντικού δεν είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση. Όταν περάσουν μερικές χρήσεις (5-6), τότε χρησιμοποίησε λίγο απορρυπαντικό. Γέμισε μία λεκάνη με νερό, βάλε το απορρυπαντικό και βούτα μέσα το μαγιό σου αφού το έχεις γυρίσει από την μέσα μεριά. Τρίψ’ το ελαφρά και ξέβγαλέ το καλά για να μην μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού και το ξεράνουν.

Tip #3

Μην υπερβάλλεις στο στύψιμο. Απλά φρόντισε να φύγουν τα πολλά νερά και άπλωσέ  για να στεγνώσει.

Tip #4

Μην το αφήνεις να στεγνώσει στον ήλιο. Καλοκαίρι είναι, επομένως η θερμοκρασία θα το στεγνώσει, ενώ αντίθετα ο ήλιος θα το ξεθωριάσει και θα σπάσει τις λεπτές ίνες του υφάσματός του.

Tip #5

Αν έχεις λεκέδες, τότε χρησιμοποίησε ξύδι ή μαγειρική σόδα για να τους απομακρύνεις. Μία με δύο ώρες πριν το πλύνεις, όπως είπαμε παραπάνω, άπλωσε πάνω στον λεκέ ξύδι ή μαγειρική σόδα και άφησέ τα να κάνουν τη δουλειά τους. Μετά συνέχισε με το πλύσιμο και λογικά ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.