KAIA GERBER

Τα υβριδικά ψηλοτάκουνα που φόρεσε η Kaia Gerber ή αλλιώς η καλοκαιρινή εκδοχή των sock boots

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πλέον για τη δημιουργία fashion items έχουν ξεπεράσει κατά πολύ όλα αυτά που ήξερες. Εκτός από τα είδη υφασμάτων που προφανώς εξελίσσονται και πληθαίνουν, στο παιχνίδι μπαίνουν κι άλλα υλικά που δύσκολα θα τα φανταζόσουν σε ρούχα και αξεσουάρ. Οι σχεδιαστές μόδας έχουν δώσει καλλιτεχνικές διαστάσεις στο σχεδιασμό και την παραγωγή fashion items και τα υβριδικά ρούχα, παπούτσια κι αξεσουάρ είναι η απόρροια αυτού.

Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε με αφορμή τα υβριδικά ψηλοτάκουνα παπούτσια του Alexander Wang που φόρεσε η Kaia Gerber στα CFDA Awards. Πρόκειται για ένα νέα είδος παπουτσιού που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί που συνδυάζει τον πάτο ενός ζευγαριού από ψηλοτάκουνα με το καλσόν. To 16χρονο μοντέλο φόρεσε αυτά τα παπούτσια μαζί με ένα σορτσάκι κι ένα oversized πουκάμισο, σχεδιασμένα από τον ίδιο, αλλά σε μία πιο glam εκδοχή.

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

 

Στο επίσημο site του Alexander Wang, αυτά τα παπούτσια κοστολογούνται στα $1.195, αλλά το τακούνι τους δεν είναι στολισμένο, όπως φαίνεται στην Kaia και δεν υπάρχει το όνομα του σχεδιαστή στο πλάι.

 

Μάλλον εγκαινιάζεται άτυπα μία νέα γενιά παπουτσιών που τα υλικά θα μπλέκονται μεταξύ τους και η δημιουργικότητα -ευελπιστούμε- θα δίνει άψογα αποτελέσματα.

Όσο για τα συγκεκριμένα υβριδικά παπούτσια, που εκθειάστηκαν από τη Vogue, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τα εντάξεις σε ένα σου outfit αν δεν είσαι η Kaia Gerber ή κάτι παρόμοιο, αλλά όπως το αποτέλεσμα που βλέπω δεν είναι καθόλου κακό.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/alexanderwangny