STYLING TIPS

Βρες το ιδανικό τζιν για τον σωματότυπό σου

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει στην ντουλάπα σου. Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου ψάχνεις το ιδανικό και όταν κατά περιόδους το βρίσκεις, γίνεται αυτόματα ''το Παντελόνι''. Φυσικά, μιλάω για το τζιν, ένα αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ και πάντα είναι αυτό που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Είναι η απάντηση στο κλασσικό ερώτημα ''και τώρα τι φοράνε'' και ως δια μαγείας μοιάζει να είναι η πιο σωστή, η κατάλληλη επιλογή.

 

Ένα τζιν έχει την ικανότητα να σταθεί αντάξιο ακόμα και σε ένα επίσημο outfit με την ίδια ευκολία που συνδυάζεται στο everyday style. Ταιριάζει με τα sneakers αλλά και τα ψηλοτάκουνα pumps και είναι βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου ανεξάρτητα από το προσωπικό σου στιλ. Μία ματιά στην τεράστια γκάμα που σου προσφέρεται από τα American Eagle Outfitters θα σε πείσει ότι υπάρχει το ιδανικό τζιν για κάθε περίσταση, για κάθε στιλ, για κάθε σώμα και για κάθε ανάγκη.

Για να δείχνει πάντα άψογο όμως πρέπει να βρεις το σωστό τζιν. Αυτό που θα κολακεύει τη σιλουέτα σου και θα αναδεικνύει τα δυνατά σου σημεία. Ποιο είναι όμως το ιδανικό; Παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό με tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις το τζιν που σου ταιριάζει και θα δείχνει άψογο πάνω σου.

To passepartout τζιν

Προφανώς, εννοώ αυτό το τζιν που κολακεύει σχεδόν όλους τους σωματότυπους. αυτό που έχει το σωστό fitting στο σώμα σου. Ο καβάλος είναι ένα βασικό σημείο που πρέπει προσέξεις για να καταλήξεις στο ιδανικό.

 

Αν έχεις γεμάτους γλουτούς τότε καλύτερα να αποφύγεις το χαμηλοκάβαλο ή το υπερβολικά ψηλόμεσο ενώ σε περίπτωση που τα πόδια σου είναι ψηλότερα σε σχέση με τον κορμό σου, τότε μπορείς να στραφείς σε ένα cropped τζιν (δοκίμασε το Vintage Hi-Rise).

Go skinny girls!

 

Τα skinny τζιν είναι τάση τελευταία και σίγουρα έχεις μπει στον πειρασμό να δοκιμάσεις ένα. Τότε θα έχεις αντιληφθεί ότι αυτού τους είδους το τζιν κολακεύει ιδιαίτερα τα αδύνατα πόδια. Εδώ θέλει προσοχή και πάλι στον καβάλο γιατί αν είναι πολύ ψηλός τότε μπορεί οπτικά να προσθέτει όγκο στην περιφέρεια που καμία δεν χρειάζεται.

Like ‘70s

Τα flare τζιν, αυτά δηλαδή που ανοίγουν αρκετά προς τα κάτω (θυμάσαι τα τζιν καμπάνα!) είναι ό,τι χρειάζονται τα πόδια σου για να δείχνουν πιο ψηλά. Ωστόσο, αν τα πόδια σου δεν είναι τόσο μακριά, τότε καλύτερα να φοράς αυτό το είδος με ψηλά τακούνια, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι κολακευτικό.

 

Επιπλέον, τα flared είναι τα κατάλληλα παντελόνια για σένα που είσαι μικροκαμωμένη αλλά έχεις καμπύλες γιατί φέρνουν ισορροπία οπτικά. Δοκίμασε το Vintage Hi-Rise Flare από την American Eagle Outfitters αν θες να εκτός από μήκος στα πόδια να τονίσεις και τη μέση σου.

Το high-waisted

 

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, αν βρεις το σωστό ψηλόμεσο τζιν, δύσκολα θα το βγάλεις από πάνω σου. Δίνει την αίσθηση των πιο ψηλών ποδιών ενώ ταυτόχρονα τα κάνει να φαίνονται πιο αδύνατα. Κολακεύει τις καμπύλες σου αν είναι εφαρμοστό στον καβάλο και τονίζει τη μέση σου, που είναι αναμφίβολα στοιχείο θηλυκότητας στο γυναικείο κορμί.

Το low-waisted

 

Μία κατηγορία που λάτρεψες την πρώτη δεκαετία του 2000. Τα χαμηλοκάβαλα τζιν φορέθηκαν τόσο που συχνά το αποτέλεσμα ήταν λάθος. Αν όμως έχεις όμως πολύ μακριά πόδια και κοντό κορμό, τότε αυτό το τζιν είναι αυτό που θες για να έχεις ένα αρμονικό κι όχι δυσανάλογο αποτέλεσμα.

Τo cropped τζιν

Μία κατηγορία που σε βοηθάει πολύ έτσι ώστε να υιοθετήσεις τα trends. Τα cropped τζιν είναι απαραίτητο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας πια κι ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόπο να το φορέσεις και να ταιριάξει στο σωματότυπό σου. Αν τα πόδια σου είναι ψηλά κι αδύνατα, τότε μπορείς να φορέσεις ένα σε στενή γραμμή. Αν πάλι έχεις ζουμερές καμπύλες τότε καλό είναι να στραφείς σε ένα cropped σε ίσια γραμμή που να μη σταματάει στο τέλος της γάμπας, αλλά να φτάνει ως τον αστράγαλο.

 

Σε περίπτωση που θες να δώσεις λίγο παραπάνω ύψος στα πόδια σου, δοκίμασε ένα με ψηλό καβάλο και σε ίσια γραμμή, ενώ μπορείς να διαλέξεις ένα που φτάνει ως το τέλος της γάμπας σου αν τα πόδια σου είναι αδύνατα. Όποιος κι αν είναι ο σωματότυπός σου ένα από τα cropped τζιν της American Eagle Outfitters θα σου ταιριάξει.

Αγαπημένο boyfriend

Είναι άνετο και μπορεί να σου δώσει στιλ. Είναι ευκολοφόρετο, απλά χρειάζεται προσοχή καθώς η εφαρμογή του είναι λίγο πιο φαρδιά. Από το όνομά του, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι η πιο κολακευτική γραμμή για τη γυναικεία σιλουέτα. Ωστόσο, ένα boyfriend τζιν με γυναικείο fitting μπορεί να κάνει καλύψει γεμάτους γλουτούς ή γάμπες, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα έχει σωστό ύψος στον καβάλο.

 

Όποιος τύπος κι αν σου αρέσει, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι δοκιμές, πολλές δοκιμές. Το ύψος του καβάλου, το μήκος αλλά και η εφαρμογή αλληλοεπηρεάζονται και εσύ καλείσαι να βρεις τη σωστή αναλογία όλων αυτών σε ένα και μόνο ρούχο. Η αλήθεια είναι όμως, ότι όρεξη σου χρειάζεται πια γιατί επιλογές έχεις αμέτρητες . Εξάλλου στα καταστήματα των American Eagle Outfitters θα συναντήσεις denim experts που θα σου δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές και θα σου προτείνουν το ιδανικό τζιν που ταιριάζει στο σωματότυπο και στις στιλιστικές σου ανάγκες. Μπορείς να βρεις ό,τι θες γιατί όπως λέει και το σύνθημα της AmeriCAN Eagle Outfitters ‘’WE ALL CAN’’. Εκφράσου ελεύθερα και νιώσε άνετα με το ΑΕΟ τζιν σου, όποιο κι αν είναι αυτό.

 

Διευθύνσεις καταστημάτων:

– Ερμού 22, Αθήνα 10563

– Πολυκατάστημα Notos, Αθήνα Σταδίου& Αιόλου 10551

– The Mall Athens, Ανδρεα Παπανδρεου 35, 15122 Μαρούσι 2ο επίπεδο

– Πολυκατάστημα Notos, Θεσσαλονίκη Τσιμισκή 24&Μητροπόλεως 31, 54624 (opening 23/3 στις 6 το απόγευμα)