STYLING TIPS

Το κατάλληλο νυφικό για κάθε σωματότυπο

shutterstock

Έχεις πει το ναι, έχεις ορίσει ημερομηνία γάμου και έρχεται η ώρα που πρέπει να βρεις το νυφικό σου. Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι στην προετοιμασία μίας νύφης, αφού από την πρώτη κιόλας δοκιμή είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που είχες πάντα στο μυαλό σου ή που έχεις σκεφτεί, το πιθανότερο είναι να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Φυσικά, υπάρχουν και οι συνειδητοποιημένες νύφες, που ξέρουν τι θέλουν, που και πώς να το βρουν. Και σε αυτή την περίπτωση όμως μία καθοδήγηση σχετικά με τη γραμμή του νυφικού είναι πάντα χρήσιμη. Γι’ αυτό συγκέντρωσα τα πιο βασικά tips, έτσι ώστε να ξεκινήσεις να ψάχνεις το νυφικό σου. Πριν απ’ όλα θέλω να σου πω πως πρέπει να είσαι ανοιχτή και καθόλου προκατειλημμένη σε προτάσεις και δοκιμές.

Σωματότυπος Αχλάδι

Ίσως ο πιο κοινός σωματότυπος στην Ελλάδα και γενικότερα στις μεσογειακές χώρες. Η μέση και το στήθος είναι αρκετά στενά, ενώ οι γοφοί ανοίγουν περισσότερο. Σε αυτού τους είδους τα σώματα, αυτό που πρέπει να καταφέρεις είναι να πετύχεις μία ισορροπία οπτικά που θα κολακεύει τα δυνατά σημεία του σώματός σου. Η ιδανική γραμμή που θα αναδεικνύει το σώμα σου στην προκειμένη περίπτωση είναι η Α-γραμμή ή η αμπίρ.

 

Το φόρεμα πρέπει να πέφτει ανάλαφρα στο σώμα σου, ανοίγοντας σταδιακά από πάνω προς τα κάτω. Έτσι θα καταφέρεις να δώσεις έμφαση στο στήθος και τη μέση και να καλύψεις με τον πιο κομψό τρόπο τους γοφούς, έχοντας ένα πολύ κολακευτικό αποτέλεσμα που θα σε κάνει να φαίνεσαι και ψηλότερη.

Σωματότυπος Κλεψύδρα

Ο σωματότυπος κλεψύδρα είναι αυτός όπου οι γοφοί και το στήθος είναι σε κοντινές αναλογίες, μεταξύ τους, ενώ η μέση είναι αρκετά στενή.

 

Σε αυτή την περίπτωση ένα νυφικό φόρεμα τύπου mermaid είναι ιδανικό καθώς αγκαλιάζει τις γυναικείες καμπύλες, αναδεικνύει και κολακεύει τη θηλυκότητα του σώματος. Ωστόσο, αν θες ένα πιο κλασικό στιλ για τη νυφική σου εμφάνιση, ένα πριγκιπικό φόρεμα θα δείχνει άψογο επάνω σου.

Αθλητικός σωματότυπος

Ένα αθλητικός σωματότυπος, συνήθως είναι μυώδης. Το σώμα είναι ίσιο με πολύ κοντινές αναλογίες από πάνω ως κάτω.

 

Σε αυτή την περίπτωση, τα νυφικά αμπίρ ή σε Α-γραμμή είναι ιδανικά, ίσως με έμφαση στη μέση που μπορεί να δώσει μία ζώνη ή μία στενή μέση στο νυφικό φόρεμα.

Σωματότυπος μήλο

Αυτός ο σωματότυπος μοιάζει με τον αθλητικό αλλά είναι πιο φαρδύς και όχι τόσο μυώδης.

 

Τα φορέματα σε Α-γραμμή αλλά και τα πριγκιπικά θα δείξουν άψογα σε ένα τέτοιο σώμα, καθώς θα δημιουργήσουν οπτικά καμπύλες.

Σωματότυπος ανάποδο τρίγωνο

Εδώ μιλάμε για όσες γυναίκες έχουν αρκετά πλούσιο μπούστο και στενή μέση.

 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθούν όμορφες αναλογίες οπτικά και ένα φόρεμα πριγκιπικό με φουντωτή φούστα ή ένα mermaid που θα τονίσει τη μέση είναι οι κατάλληλες επιλογές.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία βάση που θα σε διευκολύνει στην εύρεση του σωστού νυφικού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απαράβατοι κανόνες. Το κόψιμο του μπούστου, το ύφασμα, οι δαντέλα, τα αξεσουάρ παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και τα two-piece νυφικά που είναι πολύ εύκολο να τα προσαρμόσεις στο σώμα σου αλλά και στο στιλ σου.

Stay tuned γιατί ακολουθούν αρκετές ακόμα συμβουλές και ιδέες που θα σε διευκολύνουν και θα σε καθοδηγήσουν, ώστε να φτάσεις στο νυφικό σου.