ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK

22η AXDW: 7 τάσεις κατευθείαν από την πασαρέλα

H Athens Xclusive Designers Week είναι πια θεσμός. Η μόδα και πάλι στην καρδιά της πόλης με τον παλμό να χτυπά στο Ζάππειο Μέγαρο. Οι Έλληνες σχεδιαστές κάνουν τις δικές τους προτάσεις για την επόμενη σεζόν.

Αυτή τη σεζόν, η Εβδομάδα Μόδας είχε επίτιμη προσκεκλημένη, την ιδρύτρια και Creative Director του διεθνούς οίκου μόδας Blumarine, Anna Molinari, η οποία συμπλήρωσε 40 χρόνια προσφοράς στον κλάδο της μόδας. Την προηγούμενη σεζόν τιμήθηκε από το Milan Fashion Week.

Πριν δούμε τις τάσεις πρέπει να κάνουμε μία πολύ σημαντική στάση. Η 22η Εβδομάδα Μόδας εντάσσει στο έργο της, την Εκστρατεία Bring Them Back, με στόχο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την Επανένωση του Μνημείου. Προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες σχεδιαστές και επισκέπτες να πουν το δικό τους ‘Bring them Back” μέσω των ενεργειών που πλαισίωσαν αυτόν τον μεγάλο σκοπό. Η μόδα βοηθά με τον δικό της τρόπο στη διάδοση του μηνύματος.

Και επιστρέφουμε σε όσα είδαμε, σε όσα μας εντυπωσίασαν αλλά και σε όσα θα πρωταγωνιστήσουν. Για εσάς για εσάς. Παρακολουθήσαμε τα shows, ήμασταν και backstage οπότε όπως καταλαβαίνεις τα ξέρουμε όλα από πρώτο χέρι.

Vassilis Zoulias

NDP Photo Agency

Ο πολυαγαπημένος μας Βασίλης Ζούλιας έβγαλε τα μοντέλα στον κήπο του Ζαππείου. Women in the Garden “the Summer Edition”. Ρομαντισμός και δυναμισμός παντρεύτηκαν αρμονικά σε μία συλλογή που θα μπορούσε να σταθεί σε κάθε Εβδομάδα Μόδας ανά τον κόσμο. Ξεχωρίζουμε το έντονο floral σε συνδυασμό με polka dot pattern. Οι συνδυασμοί χρωμάτων σε μία απόλυτη ελευθερία. Τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου για ακόμα μία φορά έξοχα σχεδιασμένα και ενταγμένα στο θέμα.

Folli Follie

NDP Photo Agency

Metal Chic. Λάμψη, μίνιμαλ γραμμές και γεωμετρικά σχήματα, σε μεταλλικές αποχρώσεις του γκρι, του χρυσού και του ροζ. Το πιο βασικό στοιχείο των κοσμημάτων Folli Follie είναι πως μπορούν να φορεθούν από γυναίκες διαφορετικών στιλ αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας. Αrm party, η τάση στα αξεσουάρ για τον φετινό χειμώνα. Κομμάτια διακριτικά και συνάμα εντυπωσιακά. Τι άλλο να ζητήσεις;

Kathy Heyndels & Giannetos Handmade

NDP Photo Agency

Διαφάνεια και παγιέτα. Αυτή είναι η πρόταση του οίκου Kathy Heyndels. Αυτό που κρατάμε είναι πως ακόμα κι ένα πολύ εντυπωσιακό φόρεμα μπορεί με το κατάλληλο styling να αποτελέσει μία casual chic επιλογή. Οι κόκκινες πινελιές αποδεικνύουν πως το χρώμα αυτό θα μας απασχολήσει πάρα πολύ φέτος. Αν δεν το αγαπάς ιδιαίτερα μπορείς να το εντάξεις ως λεπτομέρεια όπως ακριβώς είδαμε στο catwalk της Kathy Heyndels & Giannetos Handmade.

Panos Apergis & Point Room

NDP Photo Agency

Καθαρές γραμμές με λεπτομέρειες. Κρόσσια και πλεκτό. Το λευκό είναι πάντα τάση και πάντα αγαπημένο. Η μίνιμαλ πρόταση από τους Panos Apergis & Point Room μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνες. Οι πιο φαρδιές γραμμές είναι ψηλά στη λίστα μας. Οι γιακάδες κάνουν το αποτέλεσμα κομψό και θηλυκό.

Τassos Mitropoulos

NDP Photo Agency

Κομψά σακάκια, δερμάτινα παντελόνια, μακριά φορέματα, κρόσσια, σκισίματα και διαφάνεια περιλάμβανε η συλλογή Tassos Mitropoulos. Κυρίαρχα χρώματα ήταν το μαύρο,  το κόκκινο που ανέδειξαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή.

Olga Karaververi

NDP Photo Agency

Η all time classic Olga Karaververi εντυπωσίασε με τις βραδινές δημιουργίες της, σε τόνους του χακί, του μπλε αλλά και του κόκκινου. Δαντέλα, βελούδο και διαφάνεια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας κολεξιόν ενώ εντυπωσίασαν οι νυφικές δημιουργίες του οίκου.

Celebrity Skin

 

”Tears in Scope”. Έντονη, αέρινη και σκοτεινή η νέα κολεξιόν με κυρίαρχα τα avant garde στοιχεία που χαρακτηρίζουν το brand αλλά και σε πιο minimal γραμμές ο σχεδιαστής Δημήτρης Στρέπκος καινοτομεί και γίνεται πιο προσιτός στο ευρύ κοινό.

Οι νικητές των New Designers Awards της 22ης AXDW

Best New Designer

 Tο 1ο  βραβείο απέσπασε η Ελευθερία Καρδάμη με το brand BLONDIE.E. Η AXDW έχει εξασφαλίσει αυτό το βραβείο το οποίο αντιστοιχεί σε μια συμμετοχή της νικήτριας σε fashion week του εξωτερικού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, κύριος Γιώργος Χρήστου απένειμε το βραβείο στη νικήτρια.

Best Trendsetter

To 2ο  βραβείο απέσπασε η Μαρία Νάκου. Το βραβείο αντιστοιχεί σε υποτροφία του Ομίλου AthensFashionClub, στην πρώτη θερμοκοιτίδα μόδας ”The Fashion Gate” η οποία παρέχει σχεδιαστική και επιχειρηματική επιτάχυνση σε νέους σχεδιαστές. Παράλληλα, παρέχει και υποτροφία φοίτησης στο μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fashion Business, δηλαδή επιχειρηματικότητα στην μόδα. Το βραβείο απένειμε ο διευθυντής της σχολής Athens Fashion Club, Ευάγγελος Δημητρακόπουλος.

Βest Catwalk

Νικήτρια του 3ου βραβείου, η Irene Angelopoulos. Το βραβείο αντιστοιχεί σε ένα αφιέρωμα του σχεδιαστή από το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ. Στη σκηνή κλήθηκε η Ορσαλία Παρθένη για να απονείμει το βραβείο στη νικήτρια.