ΜΟΔΑ

Η Λουκία γιόρτασε 40 χρόνια στη μόδα με ένα παραμυθένιο show

Μία φορά κι έναν καιρό, ένα ξωτικό σκάρωσε ένα παραμύθι μυστηριακού ερωτισμού. Θηλυκές μορφές με αέρινα φορέματα, αισθησιακό βλέμμα και περίτεχνα χτενίσματα εμφανίστηκαν ξαφνικά. Η φωνή της Nalyssa Green ''ντύνει'' τις εικόνες μας.

Η Λουκία έκλεισε φέτος 40 χρόνια στο χώρο της μόδας και το show που ετοίμασε ήταν αντάξιο της μαγείας που σκορπίζει κάθε φορά που δημιουργεί. Η αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου στην Σοφοκλέους γέμισε ασφυκτικά για να καταχειροκροτήσει τη σχεδιάστρια.

Omnium Gatherum FW2016-2017 #loukia40 #omniumgatherum #omniumgatherumbyapivita @atelierloukia

A video posted by Ladylikegr (@ladylike.gr) on

 

Κλείσε τα μάτια και νιώσε πως ταξιδεύεις σε μία πραγματικότητα που σε κάνεις νιώθεις ένα οικείο δέος. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί το συναίσθημα όσων βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας εκεί.

Omnium Gatherum #loukia40 #omniumgatherumbyapivita #fashionshow #fashion #frontrow

A photo posted by Despoina Dima (@despoinadima) on

 

”Ίσως μαζί με την επιμονή στο χαρακτήρα μου υπήρξαν και κάποια χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμα στα ρούχα που επέμειναν κι αυτά μέσα στα χρόνια, σιγά σιγά ίσως τα αγάπησαν οι γυναίκες. Ξέρετε βασικό σ’ ένα σχεδιαστή είναι να παρακολουθεί τις τάσεις να είναι μέσα σ’ αυτές αλλά να κρατάει συγχρόνως κι ένα προσωπικό στυλ, να έχει τη δική του γλώσσα” θα μας πει η σχεδιάστρια όταν τη ρωτάμε τι πιστεύει πως είναι το βασικό συστατικό της πολύχρονης καριέρας της.

Μία ευγενική φυσιογνωμία με έμφυτη συστολή. Για 40 χρόνια από τη μόνιμη βάση της στην Κανάρη 24 δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί ενδύματα που δεν υπάγονται αποκλειστικά στους αυστηρούς ”κανόνες” της Υψηλής Ραπτικής, αλλά συνδυάζουν με έναν ελεύθερο ευφάνταστο τρόπο επιρροές από όλες τις τέχνες.

 

 

 

Πηγή έμπνευσής της είναι το θέατρο, η ποίηση, ο κινηματογράφος, η μουσική, η ζωγραφική. Εγγενής πολυπρισματικότητα και υπαινικτική θεατρικότητα. Διαχρονικά κομμάτια που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα και το παρουσιάζουν ως ένα έργο τέχνης.

Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-2017 είχε στοιχεία πως την βάζουν στην τριάδα με τις καλύτερες της καριέρας της. Ώριμη αλλά όχι παλιακή, ερωτική αλλά όχι προκλητική, αισθησιακή αλλά όχι υπερβολική. Κομψές δημιουργίες με δαντέλα, διαφάνειες, κεντήματα, λάμψεις, τούλι. Οι μοναδικές πλάτες της Λουκίας είναι το σημείο που καμία από εμάς δεν μπορεί να μη θαυμάσει.

 

 

Ένα artistic video wall αποτελούμενο από επαγγελματικές οθόνες Samsung ενσωματώθηκε στο λιτό και ιδιαίτερο σκηνικό του catwalk, αναδεικνύοντας το ύφος του fashion show και τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες των ρομαντικών και φίνων ενδυμάτων.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει παίξει το ρόλο της στο έργο της σχεδιάστριας; ”Αλίμονο αν κάποιος δεν δεχτεί σήμερα ότι η τεχνολογία βοηθάει κυρίως επικοινωνιακά. Είσαι σε επαφή με το εν δυνάμει κοινό του ατελιέ, ακούς την γνώμη του για τα ρούχα σου. Ανοίγει διάλογος εύκολος, γρήγορος, απολαυστικός. Αυτό βέβαια έχει και τα αρνητικά που έχει πάντα ο ανώνυμος με την κακή του πρόθεση.”

 

Μετά το πέρας του fashion show, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης Omnium, στην οποία κλήθηκαν μεγάλα ονόματα Ελλήνων φωτογράφων μόδας να αποτυπώσουν σε μία εικόνα το πνεύμα του Οίκου. Οι Samsung SUHD TVs με τεχνολογία Quantum Dot και μίνιμαλ σχεδιασμό, πλαισίωσαν τεχνολογικά την έκθεση, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με την εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βλέμματα έκλεψε η πρωτοποριακή επαγγελματική οθόνη Mirror, που συνδυάζει τις ιδιότητες της κλασικής οθόνης με την λειτουργία του καθρέφτη και ενεργοποιείται με ανίχνευση κίνησης.

Παρατεταμένο χειροκρότημα.