ΜΟΔΑ

Το Asos στηρίζει τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα αποδεικνύοντας πως η μόδα δεν πρέπει να έχει όρια

Ένα ακόμα χειροκρότημα για το Αsos, το οποίο φαίνεται ότι έχει βάλει σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της μόδας και τα καταφέρνει μία χαρά μέχρι στιγμής. Η τελευταία του κίνηση προκάλεσε για ακόμα μία φορά θετικές αντιδράσεις και όχι άδικα. Μετά από τις αρετουσάριστες φωτογραφίες που δημοσίευσε και τους διαφορετικούς σωματότυπους να φορούν το ίδιο φόρεμα για να σε διευκολύνουν στην επιλογή, τώρα συνεργάζεται με την Chloe Ball-Hopkins, μία Παραολυμπιονίκη της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας και δημιουργεί μία αδιάβροχη φόρμα, ευκολοφόρετη και από όσες κάθονται σε αναπηρική καρέκλα, αφού έχει σχεδιαστεί με ρυθμιζόμενη κουκούλα και μακρύ στρίφωμα στο πίσω μέρος, καθώς επίσης διαθέτει και μαλακή εσωτερική επένδυση από jersey.

Η ίδια η Chloe με ένα tweet αποκάλυψε την είδηση, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για ένα jumpsuit που είναι στιλάτο και ιδανικό όχι μόνο για όσους είναι καθηλωμένοι σε αναπηρική καρέκλα αλλά για τον καθένα. Ένα βήμα για καθολική πρόσβαση στο χώρο της μόδας, που αυτόματα ανεβάζει κατά πολύ της μετοχές του Asos, τουλάχιστον σίγουρα στη συνείδηση του κοινού.

 

Αν και μέχρι στιγμής, αυτή η φόρμα είναι το μόνο item που έχει σχεδιαστεί και είναι διαθέσιμο online, η Ball-Hopkins άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλα κομμάτια γι’ αυτό το σκοπό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το twitter γέμισε με σχόλια ενθουσιασμού για μία κίνηση που κάνει πραγματικά τη μόδα προσβάσιμη σε όλους. Το δικό μας χειροκρότημα για το Asos και όποιον εμπνεύστηκε και δούλεψε για το project αλλά και για την Chloe Ball-Hopkins που περνάει το δικό της μήνυμα, χρησιμοποιώντας έναν από τους δημιουργικούς και ευχάριστους τρόπους, τη μόδα.

Φυσικά πολλοί ήταν αυτοί που χειροκρότησαν την πρωτοβουλία του Asos και το Twitter γέμισε με σχετικά tweets, ενώ υπήρχαν και σχετικά αιτήματα για αντίστοιχες κινήσεις στην αντρική μόδα.

Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και ξέρουν καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ντύσιμο, εξέφρασαν τον θαυμασμό γι’ αυτή την πρωτοβουλία και απλά ανυπομονούν για την επόμενη κίνηση.

Μία κίνηση κατά του κοινωνικού ρατσισμού, όπως αυτός μεταφράζεται στη μόδα που σίγουρα αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση, έτσι ώστε τα όρια της μόδας να διευρυνθούν και να είναι έτοιμη να δεχθεί όλους όσους θέλουν να τη βάλουν στη ζωή τους.

 

Κεντρική φωτογραφία: asos.com