ASHLEY GRAHAM

Η Danielle Brooks εγκαλεί το America’s Next Top Model για την απουσία plus size μοντέλων

Μπορεί η Ashley Graham να βρίσκεται στη θέση της κριτικής επιτροπής στον 23ο κύκλο του σόου "America's Next Top Model" που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, ωστόσο είναι αλήθεια πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, καθώς απουσιάζουν πλήρως τα plus size μοντέλα από τη σύνθεση των υποψηφίων. 

Αυτή η αντίθεση ήταν που έκανε την πρωταγωνίστρια της σειράς “Orange is the new black“, Danielle Brooks, να εγκαλέσει την παραγωγή για την απόφασή της να απουσιάζουν εντελώς από το σόου τα plus size μοντέλα, γιατί προφανώς περί συγκεκριμένης απόφασης πρόκειται και όχι περί σύμπτωσης.

Αφού παρακολούθησα το ANTM χθες το βράδυ, ένιωσα ενθουσιασμένη που είδα το κορίτσι μου, την Ashley Graham στη θέση του κριτή αλλά εξοργίστηκα που δεν είδα κανένα plus size μοντέλο στις συμμετοχές. Ναι στην κριτή με καμπύλες αλλά όχι στις διαγωνιζόμενες με καμπύλες;“, έγραψε σε σχετική ανάρτησή της στο instagram.

Θα ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να αναδειχθούν εξαιρετικοί σχεδιαστές που κάνουν μόδα και για plus size μοντέλα ή σχεδιαστές που δημιουργούν αποκλειστικά σε plus μεγέθη και σπάνια ασχολείται κάποιος μαζί τους. Θα μπορούσαν επίσης να αναδείξουν τις μάχες που δίνουμε επειδή είμαστε plus size άνθρωποι

 

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Danielle Brooks μιλά δημόσια για την έλλειψη plus size μοντέλων στη βιομηχανία της ομορφιάς. Νωρίτερα μέσα στο 2016, συνεργάστηκε με το γυναικείο site Refinery29 και το πρακτορείο φωτογραφιών Getty για το project “The 67%“. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να ενημερώσει το κοινό πως παρόλο που το 67% του πληθυσμού στην Αμερική είναι oversized, ωστόσο μόνο σε ποσοστό 2% εκπροσωπούνται αυτοί οι σωματότυποι στα media.

Και θέλει ακόμα πολύ για να ξημερώσει…