ΜΟΔΑ

10 ανοιξιάτικα trends που ανυπομονούμε να φορέσουμε

Τα απαραίτητα ανοιξιάτικα ρούχα δεν περιλαμβάνουν έτσι απλά παστέλ και λουλούδια. Δεν ξεμπερδεύεις τόσο εύκολα με λίγα λόγια.

Το μάτι μας έχει πέσει σε αρκετές τάσεις που είτε επιστρέφουν, είτε δοκιμάζονται για πρώτη φορά (τουλάχιστον σε τόσο ευρύ κοινό), αλλά όπως και να ‘χει πρέπει να τα δοκιμάσεις.

Το στοίχημα είναι φυσικά, να τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Πιστεύω σε σένα, μπορείς! Διάλεξε και πάρε.

Το πουκαμισοφόρεμα

Ξέρεις, λίγο πάνω από το γόνατο, και σε ό,τι χρώμα – πάτερν, μπορείς να φανταστείς. Με τα sneakers, με πλατφόρμα, με παντόφλα ή ό,τι άλλο παπούτσι θες. Το πουκαμισοφόρεμα μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ όλα θα πάνε καλά κι εσύ θα έχεις επενδύσει σε ένα ρούχο που θα μπορείς να φοράς για χρόνια.

Το κιμονό

 

Ξεκίνησε δειλά δειλά να εμφανίζεται πέρσι, αλλά φέτος τα κιμονό είναι παντού. Βάλτο πάνω από ένα τοπ κι ένα τζιν παντελόνι κι έχεις δώσει στιλ σε όλο σου το outfit. Ευκολοφόρετο και εντυπωσιακό, απορώ πως δεν έχεις ακόμα ένα στη ντουλάπα σου.

Πλατφόρμες από τα 70’s

 

Oι πλατφόρμες φυσικά και θα γίνουν δεύτερο δέρμα σου και φέτος το καλοκαίρι, απλά ετοιμάσου να επιλέξεις όλα εκείνα τα ζευγάρια που τις προηγούμενες χρονιές σνόμπαρες. Το 70’s ύφος με τις μπαρέτες έχει επιστρέψει και θα σε διευκολύνει και στο περπάτημα, αφού κρατάει το πόδι πιο σταθερό.

Και λίγο sporty chic

 

Το ανδρόγυνο συναντά το city chic και ακόμα και οι πιο πιστές στο girly look μπορούν να τελειοποιήσουν το outfit τους με μια αθλητική πινελιά. Ένα αθλητικό παπούτσι, μπλούζες με ρίγες και οτιδήποτε παραπέμπει σε γυμναστήριο, χωρίς να σε κουράζει τόσο βέβαια, είναι θεμιτό.

Μίνι τζιν φούστες

 

Όχι δεύτερες μίνι, αλλά κομψές μίνι. Δηλαδή να κρύβουν όσα πρέπει να κρυφτούν και λίγο περισσότερα. Είναι και πάλι στη μόδα για τα καλά. Τα είδαμε σε διάσημες πασαρέλες και τώρα πρέπει να τις δούμε και στις γυναίκες της πόλης. Ναι, κάθε μέρα, όλη μέρα.

Καμπάνα από τα 70’s

 

Ναι, καλώς ή κακώς, το παντελόνι καμπάνα επέστρεψε και θα το δεις παντού. Φόρα το με τακούνι για να σου μακρύνει το πόδι, αλλά πρόσεξε η καμπάνα να ξεκινά σταδιακά από το γόνατο και να ανοίγει στον αστράγαλο.

Παντού πουά

 

Ανέκαθεν τα αγαπούσαμε, αλλά φέτος έχουμε μια μεγαλύτερη αδυναμία στις πιο απλωμένες, μεγάλες και ίσως όχι τόσο στρατηγικά τοποθετημένες βούλες.

Μίνιμαλ πέδιλα

 

Φέτος δε χρειάζεται να επενδύσεις σε πολλά ζευγάρια παπούτσια. Θέλουμε να σε δούμε να φοράς μόνο εκείνα με τα απλά, λιτά και απέριττα λουράκια. Ούτε στολίδια, ούτε κορδόνια, ούτε τίποτα παραπάνω.

Έντονο και πολύ φλοράλ

 

Ξέχνα το ρομαντικό (και λίγο βαρετό) πυκνό λουλουδάκι του αγρού σε φορέματα, μπλουζάκια, παπούτσια και τσάντες. Δες την λίγο πιο σαφάρι και ρετρό και δώσε μια ευκαιρία στο νέο twist που έχουν τα λουλούδια φέτος.

Τσάντα ιππασίας

 

Ουσιαστικά πρόκειται για τα μικρά – αλλά θαυματουργά – τσαντάκια που μπορείς να φορέσεις χιαστή και να είσαι στιλάτη, χωρίς να σε περάσει κανείς για τον ταχυδρόμο της γειτονιάς. Διάλεξε μια σε φυσικούς τόνους για να πηγαίνει με τα πάντα, ή μια σε πιο έντονο χρώμα για να έχεις κι ένα pop of color στο σύνολό σου.