ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

Χρυσές Σφαίρες 2018: Ένα επιβλητικό κόκκινο χαλί

ap images

Η 75η τελετή του θεσμού των Χρυσών Σφαιρών είναι πλέον γεγονός. Λαμπεροί καλεσμένοι έφτασαν για ακόμα μία χρονιά στο πρώτο σημαντικό event για το 2018 που αφορά στον κινηματογράφο. Στο Beverly Hilton Hotel στρώθηκε το κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί ηθοποιούς, παραγωγούς και λοιπούς συντελεστές των κινηματογραφικών ταινιών, οι οποίοι αυτή τη φορά δεν έπαιξαν μόνο το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Αν και η μόδα είναι αυτή που κερδίζει στο κόκκινο χαλί, αυτή τη φορά το red carpet look είναι περισσότερο μία ένδειξη διαμαρτυρίες ένας τρόπος για να περαστεί το μήνυμα της ισότητας των δύο φύλων στον επαγγελματικό χώρο, πράγμα που το Hollywood φαίνεται είχε παραβλέψει εδώ και χρόνια.

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του Harvey Weinstein, o λαμπερός κόσμος του Hollywood θάμπωσε. Φέτος, λοιπόν, οι celebrities συμφώνησαν να ακολουθήσουν και να πάρουν ενεργά μέρος στην καμπάνια «Time’s Up» κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και ντύθηκαν στα μαύρα, ως μία ακόμα ένδειξη στήριξης των θυμάτων αλλά και διαμαρτυρίας. Μάλιστα 8 ηθοποιοί, ανάμεσά τους η Meryl Streep και η Emma Watson περπάτησαν στο κόκκινο χαλί συνοδευόμενες από ακτιβιστές, κάνοντας πιο έντονο το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν.

Angelina Jolie

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Βρίσκει ξανά τον καλό εαυτό της στο κόκκινο χαλί η Angelina Jolie, η οποία αυτή τη φορά επέλεγε ένα φόρεμα Atelier Versace, πραγματικά διαφορετικό από τα άλλα. Ανάλαφρο και ταυτόχρονα επιβλητικό λόγω του κλειστού λαιμού και τις μικρής ουράς, αλλά και με μία glam χροιά που έδιναν οι πουπουλένιες λεπτομέρειες, το φόρεμα αυτό έδωσε στην Angelina μία θέση στη λίστα των best dressed της βραδιάς.

Jessica Chastain

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Εκθαμβωτική με μία Armani Privé δημιουργία, η Jessica Chastain στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κέρδισε τις εντυπώσεις με την κλασική ομορφιά και κομψότητά της.

Margot Robbie

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Εξαιρετική μέσα στην δημιουργία του οίκου Gucci, η Margot Robbie έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και κέρδισε άξια μία θέση ανάμεσα στις πιο καλοντυμένες της βραδιάς. Εντυπωσιακό κόψιμο, περίτεχνα σκισίματα και ένα ντεκολτέ που ολοκληρωνόταν με τους έντονους ώμους του φορέματος.

Meryl Streep – Ai-jen Poo

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

H Meryl Streep πάντα φροντίζει να αφήνει το δικό της σημάδι με διαφορετικούς τρόπους και τα καταφέρνει. Αυτή τη φορά, φόρεσε ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα με ωραίο κόψιμο στο ντεκολτέ και εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με την ακτιβίστρια Ai-jen Poo, υπογραμμίζοντας το μήνυμα της βραδιάς.

Kendall Jenner

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Εκθαμβωτική για ακόμα μία φορά, η Kendall Jenner περπάτησε το κόκκινο χαλί τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω της με μία υπέροχη δημιουργία του οίκου Giambattista Valli που την έκανε να μοιάζει με μαύρο κύκνο. Υπερβολική ίσως να σκεφτείς αλλά αν όχι εκείνη ποια, αν όχι εκεί πού;

Alicia Vikander

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Η γλυκιά ηθοποιός με μία ρομαντική δημιουργία του οίκου Louis Vuitton που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούσε το συγκεκριμένο red carpet. Σοβαρότητα και glam μπορούν να πάνε μαζί και μάλιστα με ένα διακρατικά κομψό τρόπο και η Alicia ήταν η απόδειξη.

Jessica Biel

AP IMAGES

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Αριστοκρατική η Jessica Biel φόρεσε μία παραμυθένια δημιουργία Dior Couture και έκανε μία από τις πιο κομψές εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί. Το beauty look αλλά και τα σωστά επιλεγμένα κοσμήματα ολοκλήρωσαν την εμφάνισή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

America Ferrera – Natalie Portman

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Επιτέλους το βελούδο βρίσκει τη θέση που του αξίζει χάρη στην Natalie Portman και την επιλογή της Dior δημιουργίας που την έκανε να μοιάζει με ηρωίδα ενός σύγχρονου παραμυθιού.

Nicole Kidman

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Κομψή μέσα στο Givenchy φόρεμά της, η Nicole Kidman αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι ξέρει να στηρίζεται στις λεπτομέρειες. Κι αυτό το λέω γιατί, η ηθοποιός αν και μένει πιστή σε κλασικές επιλογές, δίνει έμφαση στα σημεία, όπως στο πολύ elegant κόψιμο που αναδείκνυε τους ώμους της.

Alison Brie

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Με δημιουργία του Έλληνα σχεδιαστή Vassilis Zoulias, η Alicon Brie έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση. Κομψή, εντυπωσιακή με κολακευτικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, η επιλογή της ήταν αυτή που έπρεπε για το red carpet των φετινών Golden Globes.

Michelle Pfeiffer

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Έκανε τη διαφορά και επέλεξε ένα σύνολο Dior που η αλήθεια είναι δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα περίτεχνα gowns. Η φούστα έδινε την απαραίτητη λάμψη που απαιτεί η βραδιά, ενώ το σακάκι έδινε μία σοβαρή χροιά, που συνόδευε το μήνυμα της βραδιάς. Η λεπτή ζώνη στη μέση είναι το στιλιστικό trick που έδωσε στο αποτέλεσμα μία ακόμα θηλυκή πινελιά.

Tarana Burke – Michelle Williams

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Louis Vuitton επέλεξε η Michelle Williams για την βραδιά, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει κανένα ενδιαφέρον στιλιστικά. Σίγουρα δεν μπορείς να βρεις λάθος αλλά και τίποτα που να σου τραβά την προσοχή. Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή της εμφάνιση, ειδικά για red carpet τέτοιου βεληνεκούς.

Emma Stone – Billie Jean KIng

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Custom Louis Vuitton φόρεμα για την Emma Stone, η οποία μας απογοήτευσε. Μπορεί να φταίει το beauty look ή τα λάθος αξεσουάρ, αλλά σίγουρα αυτή τη φορά δεν ήταν στις καλοντυμένες του κόκκινου χαλιού. Με αυτή τη δαντέλα θα μπορούσαν τα αποτελέσματα να είναι πολύ καλύτερα.

Marai Larasi – Emma Watson

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Η γλυκιά Emma Watson έδωσε μία νεανική πνοή με ένα μαύρο custom Ronald van der Kemp φόρεμα με ruffles στους ώμους και διαφάνεια που έκαναν τη διαφορά, αυτό δηλαδή που χρειάζεται στο red carpet look.

Kate Hudson

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Η δημιουργία του Valentino είναι σαφώς εντυπωσιακή και sexy και ταιριάζει στο στιλ που υιοθέτησε η Kate Hudson για το red carpet look. Ωστόσο, μπορούσε να την κρατήσει για μία άλλη εμφάνιση που η εκρηκτική της πλευρά θα ήταν πιο απελευθερωμένη. Πολλή διαφάνεια και πολύ ανοιχτό ντεκολτέ δεν είναι σίγουρα ο καλύτερος συνδυασμός που θα μπορούσε να διαλέξει για την περίσταση.

Dakota Johnson

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Η Dakota Johnson επέλεξε δημιουργία Gucci για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες και έκανε πολύ καλά, αφού ο ιταλικός οίκος ξέρει τον τρόπο να αποθεώνει ένα μαύρο φόρεμα, κάνοντας τις κατάλληλες προσθήκες όπως η εξαιρετικά κομψή ζώνη.

Diane Kruger

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Με δημιουργία του οίκου Prada, η Diane Kruger έδωσε έναν διαφορετικό αέρα στο πέρασμά της από το κόκκινο χαλί. Αρχαιοελληνικές σχεδιαστικές γραμμές με αέρινη διάθεση και λεπτομέρειες που στόλιζαν περίτεχνα το φόρεμα.

Heidi Klum

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Η Heidi Klum τελευταία δεν έχει την απόδοση που θα περιμέναμε στα red carpet looks της και ούτε αυτή τη φορά έδειξε κάτι διαφορετικό. Η δημιουργία Ashi Studio που διάλεξε για τη βραδιά ήταν σαφώς εντυπωσιακή και αναδείκνυε τα καλλίγραμμα πόδια της, αλλά σίγουρα μπορούσε και καλύτερα.

Sarah Jessica Parker

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Περιμένεις μία διαφορετική στιλιστική ματιά πάντα από την Sarah Jessica Parker, η οποία την έδωσε κι αυτή τη φορά, χωρίς όμως να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Το φόρεμα ταίριαζε στη προσωπικότητά της αλλά δεν ήταν σίγουρα αυτό που θες να δεις πάνω της, όχι; Ίσως το κομμάτι του υφάσματος που πέφτει στην τούλινη φούστα να είναι περιττό ή απλά η παραφωνία ενός ρομαντικού red carpet look.

Emilia Clarke

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Ένα φαινομενικά safe φόρεμα Miu Miu επέλεξε η Emilia Clarke, που τελικά αποδείχθηκε αδιάφορο έως και λάθος επιλογή. Το πιθανότερο είναι να φταίει το έντονο κόψιμο στο ντεκολτέ με το φιογκάκι από κάτω που τόνιζε τη μέση.

Reese Witherspoon

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Με μία κλασική δημιουργία του Zac Posen, η γλυκιά Reese Witherspoon έκανε μία chic & classy εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, χωρίς στιλιστικές φανφάρες αλλά με λεπτομέρειες που έκαναν το μαύρο φόρεμα να μοιάζει με πολυτελές gown.

Zoë Kravitz

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Με μία minimal δημιουργία που μόνο ο οίκος Saint Laurent μπορεί να δημιουργήσει με τόση μαεστρία, η όμορφη Zoë έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση, χωρίς υπερβολές στο κόκκινο χαλί των φετινών Golden Globes.

Catherine Zeta-Jones

ap images

Jordan Strauss/Invision/AP

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό το φόρεμα Zuhair Murad δεν ήταν για την Catherine Zeta-Jones. Κι όμως, εκείνη τόλμησε να το φορέσει και απέδειξε ότι όχι μόνο διαθέτει το σώμα για να το κάνει αλλά μπορεί και να το απογειώσει. Λίγο υπερβολικό ίσως να πεις και θα έχεις δίκιο, αλλά πραγματικά πόσο sexy μπορεί κανείς να δείξει με τόση διαφάνεια;

Penelope Cruz

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Με σπανιόλικη διάθεση που εκφράζεται μέσα από την υπερβολή, η Penelope Cruz εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί και έδωσε το glam που χρειάζεται με μία Ralph & Russo δημιουργία, χωρίς όμως να κάνει ουσιαστικά τη διαφορά. Αναμφίβολα το φόρεμα ήταν εντυπωσιακό αφού τα είχε όλα (και δαντέλα και ουρά), αλλά ίσως λίγο παρωχημένο για κόκκινο χαλί το 2018. Πάντως, η ίδια ήταν απαστράπτουσα και δεν μπορείς παρά να της το αναγνωρίσεις.

Isabelle Huppert

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Εκμεταλλευόμενη την έμφυτη γαλλική της φινέτσα, ισορρόπησε τη λάμψη και την κομψότητα με μία δημιουργία Chloé και λαμπερά κοσμήματα του οίκου Chopard.

Gal Gadot

AP IMAGES

Jordan Strauss/Invision/AP

Σαν retro star, η Gal Gadot θύμισε τις παλιές καλές εποχές του ατόφιου glam του Hollywood με την Calvin Klein δημιουργία της να ανταποκρίνεται πλήρως στο black tied dress code που απαιτούσε ένα τέτοιο κόκκινο χαλί. Sexy όσο πρέπει, αλλά και κομψή φάνηκε να έχει τη στόφα μιας αριστοκρατικής κυρίας και μας άρεσε πολύ.

Halle Berry

AP IMAGES

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Σίγουρα δεν είναι μία εμφάνιση που περίμενες να δεις στις Χρυσές Σφαίρες. Το Zuhair Murad φόρεμα είναι ωραίο, sexy και με πολύ όμορφη δαντέλα, αλλά χωρίς την αίγλη που έχει ανάγκη το κόκκινο χαλί μίας τέτοιας τελετής.

Mariah Carey

AP IMAGES

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Πληθωρική όπως πάντα με μία vintage Dolce & Gabbana δημιουργία έμοιαζε σαν να έχει κάνει βουτιά στη δεκαετία του ’80. Λάθος μπούστο και ίσως υπερβολικές αναλογίες για την εμφάνιση της Mariah Carey.

 

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP