ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

Γιατί η Julia Roberts εμφανίστηκε ξυπόλυτη στις Κάννες;

Η αγαπημένη Αμερικανίδα ηθοποιός, γελάει στα μούτρα όλων αυτών που ορίζουν συντηρητικούς και αυστηρούς κανόνες στη μόδα. Η Julia Roberts εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί στην πρεμιέρα της ταινίας Money Monster, τη νέα ταινία που συμπρωταγωνιστεί με τον George Clooney και είναι σκηνοθετημένη από τη Jodie Foster, σε μία κομψή, μαύρη τουαλέτα. Επίσης, το ανοιχτό μπούστο, έμοιαζε αρκετά με αυτό του διάσημου κόκκινου φορέματος από την ταινία Pretty Woman.

Όταν η Roberts σήκωσε τη φούστα της Armani Prive τουυαλέτας της στις Κάννες, όμως, είχε μια μεγάλη έκπληξη που περίμενε από κάτω. Η ηθοποιός ήταν ξυπόλυτη. Σωστά διάβασες: η Julia Roberts περπάτησε στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών εντελώς ξυπόλυτη.

Αυτή η κραυγαλέα στιλιστική κίνηση ήταν μια μορφή αντίδρασης που αναφέρεται σε ένα χρόνο πριν, όταν οι διοργανωτές του φεστιβάλ απαγόρευσαν την είσοδο σε μία ομάδα γυναικών ηλικίας 50 ετών στην πρεμιέρα της ταινίας Carol, επειδή δεν φορούσαν τακούνια. Κάποιες μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετώπιζαν μάλιστα προβλήματα υγείας και έτσι δεν κατάφεραν να μπουν στο φεστιβάλ επειδή φορούσαν χαμηλά τακούνια. Οι διοργανωτές ενώ δεν σχολίασαν το γεγονός, επιβεβαίωσαν πως είναι υποχρεωτικό για όλες τις γυναίκες να φοράνε ψηλά τακούνια στις πρεμιέρες και στο κόκκινο χαλί.

Φέτος, όλο και πιο πολλές ηθοποιοί αντιδρούν στους άνισους κανόνες ντυσίματος που πρεσβεύει το φεστιβάλ. “Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν αμέσως. Είναι πολύ εμφανές πως αν εγώ και ένας άντρας περπατούσαμε στο κόκκινο χαλί μαζί και κάποιος με σταματούσε και μου έλεγε ‘Με συγχωρείτε, κυρία μου, δεν φοράτε τακούνια. Δεν μπορείτε να εισέλθετε.’ Εγώ θα έπρεπε να πω ‘Ούτε ο φίλος μου. Θα πρέπει κι αυτός να φοράει τακούνια;’ Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τους δύο τρόπους. Απλά, δεν μπορείς να μου ζητάς να κάνω κάτι που δεν ζητάς να κάνει κι αυτός. Καταλαβαίνω το κομμάτι του black-tie αλλά θα έπρεπε να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις και τα δύο -φλατ ή τακούνια”, είπε η Kristen Stewart περί του θέματος.

Πώς τα κατάφερε όμως η Julia Roberts να σπάσει αυτόν τον αυστηρό κανόνα ο οποίος ακόμα δεν έχει αλλάξει; Έφτασε στο κόκκινο χαλί φορώντας τακούνια αλλά απ’ ο,τι φαίνεται τα έβγαλε όπως προχωρούσε προς την είσοδο της πρεμιέρας. Ακόμα κι αν δεν κατάφερε να περάσει από το security ξυπόλυτη, περπατώντας έστω και λίγο χωρίς παπούτσια στο κόκκινο χαλί, έκανε ένα μικρό βήμα προς την κατάρριψη του κανόνα ως προς τα γυναικεία και ανδρικά dress codes.

 

Κεντρική Φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image