ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

Όσκαρ 2017: Το ελληνικό blog που γνωρίζει τι θα φορέσουν οι celebrities

Το κόκκινο χαλί των Όσκαρ είναι ξεκάθαρα το highlight της χρονιάς- ποιο New York Fashion Week και ποιο Paris Couture Week, το γεγονός ότι βλέπουμε τις αγαπημένες μας ηθοποιούς να φοράνε συγκλονιστικά όμορφα (ή και άσχημα) ρούχα μας προκαλεί μια ασύγκριτη ευδαιμονία. Φαντάσου τώρα να είχες τη δυνατότητα πας στο ατελιέ του Valentino ή του Gucci και να δεις από κοντά τα συγκλονιστικά haute couture φορέματά τους και να διαλέξεις εσύ τι θα φορέσει η Emma Stone, τη βραδιά που θα σηκώσει το χρυσό αγαλματίδιο.

(Φαντάζομαι κάπως έτσι θα αντιδρούσαμε μπροστά στις κρεμάστρες!)

Δύο κορίτσια λοιπόν, η Ναταλία και η Ειρήνη, έχοντας σπαταλήσει πολλές εργατοώρες χαζεύοντας όλες (αλλά ΟΛΕΣ) τις συλλογές αποφάσισαν να κάνουν ένα blog, στο οποίο θα παρουσιάζαν τις δικές τους στυλιστικές επιλογές για το κόκκινο χαλί. Σε περίπτωση λοιπόν που ενθουσιάζεσαι το ίδιο με τις εμφανίσεις των celebrities και σχολιάζεις παρέα με τις φίλες σου κάθε χρονιά το πόσο λάθος φόρεμα έχει διαλέξει η χ, ψ ηθοποιός το playingdressup.tumblr.com θα γίνει το αγαπημένο σου blog.

Για αυτό και αποφάσισα να τις ανακρίνω και ζήτησα να μου σχολιάσουν 3 από τις εντυπωσιακές επιλογές τους- οι οποίες είμαι σίγουρη ότι καλύτερες από αυτές που θα δούμε τελικά στο χαλί.

Αλλά ας μιλήσουν καλύτερα εκείνες για το playingdressup.tumblr.com .

”Aν και εσύ, σαν εμάς, φαντάζεσαι τι θα μπορούσαν να βάλουν τα αγαπημένα σου κορίτσια σε ένα κόκκινο χαλί, και μετά δημιουργείς με τις φίλες σου ένα πολύπλοκο excel με σύστημα βαθμολογίας (όχι τίποτα περίπλοκο, 1 βαθμός αν πετύχεις χρώμα, 2 αν πετύχεις σχεδιαστή, 5 αν πετύχεις το actual φόρεμα- δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά έχουμε φτάσει πολύ κοντά) για να συγκρίνεις τις τελικές τους επιλογες με τις δικιές σας και να δείτε ποια πλησίασε περισσότερο, γεια, έλα να γίνουμε πάρα πολύ φίλες. Αν όχι, τότε ούτε εμείς το κάνουμε αυτό, ποιος το κάνει αυτό, είμαστε πάρα πολύ φυσιολογικές, αλοίμονο. Απλά μας αρέσει να κοιτάμε όλες τις κολεξιόν και να διαλέγουμε τα αγαπημένα μας φορέματα. Βασικά, όντως μας αρέσει αυτό. Πολύ. Και απλά ελπίζουμε ότι το σύμπαν με κάποιο μαγικό τρόπο θα μεταφέρει τις επιλογές μας στο μυαλό των στυλιστών για ένα πιο όμορφο, πιο πολύχρωμο, κόκκινο χαλι”.

Η Ναταλία θα έντυνε την Natalie Portman με Valentino

Kοίτα, όταν είσα 800 μηνών έγκυος, δεν έχεις και πάρα πολλές επιλογές. Κάπου πρέπει να βολευτεί η κοιλιά, αλλά να ζήσεις και το glam σου, ακόμα και αν είσαι η πρώτη έγκυος στην ιστορία που *μάλλον* δεν θα βραβευτεί. Οπότε τι κάνεις, ανοίγεις τα ανοιξιάτικα couture του Valentino και πάρα πολύ γρήγορα και κοφτά-γιατί σου πιέζει και η κοιλιά το διάφραγμα- λες στον στυλίστα ‘δεν ξέρω, φέρε όποιο πιάσει το χέρι σου’. Έχει πολλές επιλογές αυτή η συλλογή, όποιο και να διαλέξει ευχαριστημένη θα είμαι, αλλά αυτό στραφταλίζει, και εγώ και το στραφταλιζέ να, έτσι είμαστε *δείχνει κοντινή απόσταση με δαχτυλάκια* οπότε πίκατσου, διαλέγω εσενα.

Την Ruth Negga με Marchesa

Όσο σίγουρη είναι η Ειρήνη οτι η Viola θα βάλει χρυσό (hint: πολύ), άλλο τόσο είμαι εγώ ότι η Ruth Negga θα ζήσει την flapper 20s χορεύτρια στιγμή της- γιατί ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ. (Αν με ρωτάς, η Viola θα βάλει κουφετί, αλλά δεν θα σας τα πούμε και όλα εδώ για να μπείτε στο blog). Που λέτε, γενικά τα  Μarchesa τα βαριέμαι, είναι εντελώς πριγκίπισσα της νύχτας όλα, και από την κακιά τη στολή, εκείνη που σε τσιμπούσε λίγο αν δεν φορούσες φανελάκι από μέσα ΑΛΛΑ αυτό το συγκεκριμένο είναι ένα όνειρο. Με τα κρόσια του, τις πετρούλες του, το χρυσό που κάνει αντίθεση με το δέρμα της, όλα τα έχει και συμφέρει. Δεν μπορώ να φανταστώ να διαλέγει κάτι άλλο όταν έξω υπάρχει ΑΥΤΟ το φόρεμα.

Την Scarlett Johansson με Ralph & Russo

Οι πιθανότητες στο τέλος η Scarlett να βγει με κοστούμι αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα, και είμαι γενικά πολύ υπέρ της φάσης ‘παντελόνι σε κόκκινο χαλί’ αλλά αν μου λέγανε ‘διάλεξε Ναταλία μια συλλογή και θα βγουν όλες με φορέματα απ’ αυτή’ τα Ralph & Russo Spring 2017 Couture θα διάλεγα, έχουν μιλήσει στην καρδιά μου, στην ψυχή μου, ευτυχώς δεν έχουν μιλήσει στο πορτοφόλι μου. Και επειδή όταν πας να παρουσιάσεις απλά ένα βραβείο ντύνεσαι λίγο πιο απλά (από τις υποψήφιες) (εκτός αν είσαι η JLo, αλλά τα Oscar δεν έχουν JLo επειδή ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ), θα ήθελα ένα σωληνάτο φόρεμα να’ ρθει να δείξει το εσουναμπομπα της Scarlett.

Η Ειρήνη θα έντυνε την Emma Stone με Valentino

Οι περιπτώσεις πρώτο-Όσκαρ-νεαρής-στάρλετ είναι πάντοτε σημαντικό να συνοδεύονται από κλασσικά και κάπως ασφαλή φορέματα που θα δείχνουν εξίσου όμορφα εκείνη την ώρα στη σκηνή όσο και σε 60 χρόνια στις φωτογραφίες που θα κοιτάνε οι επόμενες γενιές. Έτσι, αυτό το sweetheart Valentino είναι το τ έ λ ε ι ο φόρεμα για την Emma μας καθώς είναι ρομαντικό και timeless και ταυτόχρονα ζωηρό και μοντέρνο χάρη στις sparkly sparkly πούλιες; πιέτες; του (τί είναι αυτά). Επίσης είναι ο ακριβώς σωστός τόνος του κόκκινου για να ταιριάξει και να κλειδώσει με το κόκκινο μαλλί της, που θα το ήθελα σε ένα 40s vamp styling, ευχαριστώ πολύ.

Την Viola Davis με Andrew Gn

Καθώς πρόκειται ίσως για το πιο σίγουρο Όσκαρ της βραδιάς, η Viola το οφείλει στον εαυτο της και στην ιστορία να διαλέξει ένα χρυσό φόρεμα για το crowing moment της. Χωρίς να χρειάζονται υπερβολές, σε απλή γραμμή και με μια λαιμοκοψή που θα τονίσει τα σπουδαία χέρια της, θεωρώ πως αυτό το Andrew Gn είναι ιδανικό για εκείνη αλλά κυρίως θα επιμείνω στο χρώμα που πρέπει να είναι χρυσό. Πρέπει. Να. Είναι. Χρυσό.

Την Amy Adams με Atelier Versace

Τα πράγματα είναι απλά. Η Amy Adams στο Arrival έδωσε της σπουδαιότερη ερμηνεία της χρονιάς και δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω τι στο καλό έγινε και έμεινε έξω από τη λίστα των υποψηφιοτήτων φέτος. Άσχετοι οι της Ακαδημίας, δεν ξέρουν να διαλέγουν. Σαν να μην έφτανε τώρα αυτό, είχαν το θράσος να την καλέσουν να παρουσιάσει βραβείο σε άλλους κατώτερούς της και εκείνη είχε το μεγαλείο ψυχής να το δεχθεί (εγώ προσωπικά θα τους έφτυνα). Έτσι, λοιπόν, *απαιτώ* να κάνει τουλάχιστον την πιο μεγαλειώδη εμφάνιση της βραδιάς, να δουν τι χάνουν οι αλήτες. Από την πρώτη στιγμή που είδα αυτό το Atelier Versace το κρατούσα στο μυαλό μου για να φορεθεί σε κάποια πρεμιέρα των Καννών καθώς μου φαίνεται υπερβολικά υπερβολικό για το χαλί των Όσκαρ αλλά τώρα το θέλω στην Amy. SLAY AMY, SLAY!