CELEBRITY STYLE

Ο σχεδιαστής της τουαλέτας της Melania Trump απαντά σε όσους τον κατέκριναν

Πολλοί  έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν πως η επιλογή φορέματος της Melania Trump -μία off-the-shoulder, στενή τουαλέτα- δεν ήταν σχεδιασμένη από κάποιον Αμερικάνικο οίκο μόδας, αλλά από έναν σχεδιαστή που δεν ανήκει σε κάποιο μεγάλο brand. Ο Hervé Pierre συνεργάζεται πολλά χρόνια με την Trump, ως ο στιλίστας της και στο παρελθόν ήταν ο creative director του οίκου Carolina Herrera. O Pierre μίλησε στο Harper's Bazaar για τις αντιδράσεις που εξέλαβε όσον αφορά την δημιουργία του για τη νέα Πρώτη Κυρία.

© Getty Images / Ideal Image

“Κατευθείαν το τηλέφωνό μου τρελάθηκε από κλήσεις για συνεντεύξεις”, είπε ο σχεδιαστής στο Harper’s Bazaar. “Είχα επενδυτές και τραπεζίτες από το Dubai να με καλούν, κάποιοι έφτιαξαν ψεύτικους λογαριασμούς στο Instagram με το όνομά μου. Ακόμα και το Target με κάλεσε για να μου πουν ‘Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα σχεδιάσεις μια σειρά για εμάς’. Και τους λέω, ‘Δεν είχα ιδέα πως θα σχεδίαζα μία.'”

Απ’ ότι φαίνεται, η ομάδα της Trump ήταν οι πρώτοι που προσέγγισαν τον Pierre για να συζητήσουν την πιθανότητα να δουλέψει ως ο στιλίστας της. Ωστόσο, η Πρώτη Κυρία ανακάλυψε τα σχέδιά του και αποφάσισε πως προτιμούσε να συνεργαστεί μαζί του για την τουαλέτα της ορκωμοσίας.΄Ο σχεδιαστής σημείωσε πως, όπως και πολλές στιγμές στη μόδα του Λευκού Οίκου πριν από αυτήν, η τουαλέτα της Trump για την τελετή ορκωμοσίας ήταν συμβολική ως προς το τι θα φέρει στον Λευκό Οίκο. “Τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ως Πρώτη Κυρία πρόκειται να είναι, όπως αυτή η τουαλέτα, εύστοχη, ίσως με μία μετρημένη λεπτομέρεια,” είπε. “Πιστεύω πως ήταν κάτι μοντέρνο, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει. Οι γραμμές είναι ευθείες όπως ένα κόψιμο από χαρτί: οι καμπύλες της φούστας είναι ρευστές, ωστόσο το γενικό σχήμα είναι κοφτό και έντονο. Για μένα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά της.”

Επίσης, είχε κάποιες σκέψεις περί του όλου debate όσον αφορά το ποιος θα ντύνει τώρα τη Melania που είναι Πρώτη Κυρία. “Δεν κάνω πολιτική, κάνω φορέματα,” είπε ο Pierre.”Δεν διαμεσολαβούμε για μια μεγάλη συμφωνία ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία. Αν ο κόσμος δε θέλει να τη ντύσει, νομίζω πως είναι στενάχωρο, αλλά εμένα ήταν τιμή μου. Δεν επικρίνω αυτούς τους ανθρώπους -είναι επιλογή τους, και αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας.”

Πολλές κριτικές αναφέρουν το ντύσιμο της Melania Trump ως “ηθικό δίλημμα” για τους σχεδιαστές, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως όποιος σχεδιαστής ντύνει την πρώτη κυρία, μένει και στην ιστορία (όπως όλα τα φορέματα των πρώτων κυριών, στο Smithsonian’s National Museum of American History).