CELEBRITY STYLE

Τι σημαίνει το dress code που αναγράφεται στην πρόσκληση του γάμου της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry

AP Photo/Matt Dunham

Ο γάμος της χρονιάς πλησιάζει και τα προσκλητήρια έχουν ήδη μοιραστεί. Οι καλεσμένοι όπως αναμένεται σε ένα τέτοιο γεγονός είναι πολλοί και συγκεκριμένα 2.640. Αυτοί που θα παρακολουθήσουν την τελετή του γάμου της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry θα πρέπει να προετοιμαστούν πολύ καλά και ενδυματολογικά.

Μπορεί εσύ να μην είσαι στη λίστα των καλεσμένων, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αλλά σίγουρα μπορείς να πάρεις μία ιδέα σχετικά με το dress code, το οποίο ομολογουμένως έχει ενδιαφέρον. Η πρόσκληση αναγράφει: «Dress: uniform, morning coat or lounge suit / day dress with hat.» Τι όμως σημαίνουν όλα αυτά;

Uniform: Αφορά σε εκείνους που έχουν παράσημα, μετάλλια και γενικά υψηλή θέση στον στρατό. Επομένως, στο γάμο πρέπει να φορέσουν την επίσημη στολή τους.

AP Photo/Paul Rogers, Pool, File

AP Photo/Paul Rogers, Pool, File

Morning Coat: Αυτό μάλλον αφορά στους κυρίους κι έχει να κάνει με το πανωφόρι τους. Αν δεν είναι στρατιωτικοί και δεν έχουν στολή, τότε το dress code υπαγορεύει ένα παλτό με ουρά από πίσω και καπέλο προαιρετικά.

Long Suit: Ουσιαστικά, αυτό αφορά στο κοστούμι. Σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να φορέσεις ένα casual κοστούμι, αλλά το καλό σου. Σκουρόχρωμο κατά προτίμηση και μάλλον μονόχρωμο.

Day dress with hat: Θυμάσαι το Royal Ascot, όπου οι Βρετανίδες της υψηλής κοινωνίας βάζουν τα δυνατά τους για το ποια θα φορέσει το καλύτερο και πιο εντυπωσιακό καπέλο; Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να σκεφτούν αν είναι καλεσμένες στον πριγκιπικό γάμο. Φυσικά, πρέπει να φορέσουν καπέλο κι όχι κάτι λιγότερο. Οι κορδέλες, τα headbands και τα λουλούδια απορρίπτονται. Αν βρίσκονται σε καπέλο πάνω όμως είναι σαφώς ευπρόσδεκτα.

Closed Toe Shoes: Μπορεί να μην αναφέρεται στην πρόσκληση αλλά είναι ένας ακόμα άτυπος, ενδυματολογικός κανόνας του παλατιού. Τα παπούτσια πρέπει να είναι κλειστά και μπρος και πίσω. Η βασίλισσα δεν θα ήθελε να σε δει με slingback shoes και παρά το γεγονός ότι είναι ένα hot shoe trend πρέπει να περιμένεις το επόμενο event για να τα φορέσεις.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Matt Dunham