STYLE

8 συμβουλές για να περπατήσεις τα ψηλοτάκουνα

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι μια ιστορία αγάπης για όλες τις γυναίκες. Όλες μας έχουμε πολλά στη συλλογή μας και τα λατρεύουμε το ίδιο, ενώ πάντα θέλουμε να αποκτήσουμε ακόμα ένα ζευγάρι μιας και αυτά που ήδη διαθέτουμε δεν είναι ποτέ αρκετά.

Συχνά όμως πέφτουμε στην παγίδα και επιλέγουμε παπούτσια που τελικά δε φοράμε γιατί είναι άβολα και μας δυσκολεύουν στο περπάτημα. Το InStyle.gr μας μαθαίνει όσα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για να κάνουμε και πιο έξυπνες αγορές σε ψηλοτάκουνα παπούτσια αλλά και τη ζωή μας πιο εύκολη με αυτά.

1. Όλα τα παπούτσια, και τα ψηλοτάκουνα, είναι πιο σκληρά στο πίσω μέρος τους, καθώς με κάποιον τρόπο πρέπει να κρατούν το σχήμα τους. Επιλέξτε αυτά που είναι σουέντ και σίγουρα αυτά που είναι δερμάτινα καθώς τα συνθετικά υλικά δε μαλακώνουν και δεν παίρνουν το σχήμα του ποδιού σας με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο άβολα.

2. Αν και το έχουμε πει πολλές φορές, θα το επαναλάβουμε ακόμα μία. Μην κάνετε λάθος στο νούμερο. Μην πάρετε ένα ζευγάρι που είναι μικρό γιατί πιστεύετε ότι θα ανοίξει και επίσης μην πάρετε κάποιο που είναι μεγάλο με την προοπτική να προσθέσετε πάτους. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πληγώσετε τα πόδια σας και να δυσκολευτείτε στο περπάτημα. Έτσι όταν έχετε αμφιβολία για το νούμερο, καλύτερα πάρτε το μεγαλύτερο, αυτό διορθώνεται με ένα ζευγάρι ανατομικούς πάτους για παράδειγμα.

3. Όταν δοκιμάζετε παπούτσια σε ένα κατάστημα, μη στέκεστε απλώς μπροστά στον καθρέφτη. Κάντε βόλτες έτσι ώστε να σιγουρευτείτε για το νούμερο και να δείτε σε ποια σημεία του ποδιού σας ασκείται παραπάνω πίεση. Να είστε βέβαιη πως έτσι θα κάνετε την πιο σωστή επιλογή.

4. Αν θέλετε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα για τις καθημερινές σας δραστηριότητες προτιμήστε αυτά που έχουν χοντρό τακούνι, ή πλατφόρμα, γιατί θα είναι σίγουρα πολύ πιο άνετα στο περπάτημα. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε και τα αγαπημένα σας στιλέτο, αλλά θα χρειαστεί να κουραστείτε λίγο περισσότερο.

5. Αγοράστε παπούτσια στο τέλος της ημέρας. Επισκεφθείτε το αγαπημένο σας κατάστημα μετά από μια γεμάτη μέρα και δοκιμάστε τα παπούτσια που θέλετε να αγοράσετε αφού έχετε κουραστεί από τις δραστηριότητές σας. Να είστε σίγουρη πως η αγορά σας θα είναι πολύ καλύτερη, καθώς θα ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες της καθημερινότητάς σας.

6. Μην ”κολλάτε” με το ύψος. Ναι, το ξέρουμε ότι τα 12ποντα παπούτσια είναι τα πιο σέξι, όμως η αλήθεια είναι πως δε μπορούν όλοι να περπατήσουν τέλεια φορώντας τα. Δε χρειάζεται όλα σας τα παπούτσια να είναι πανύψηλα, μπορείτε ειδικά για κάποιες περιστάσεις να βρείτε πιο χαμηλά ζευγάρια και να είστε το ίδιο chic χωρίς να κάνετε ακροβατικά.

7. Μη φοράτε ποτέ ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι παπούτσια σε ένα σημαντικό event. Τώρα θα πείτε πως για τα σημαντικά events είναι που αγοράζετε παπούτσια και θα σας απαντήσουμε πως καλά κάνετε. Μην τα φοράτε όμως τελευταία στιγμή, κάντε πρόβα για πολλές μέρες στο σπίτι, έτσι ώστε και να τα συνηθίσετε και να πάρουν τη φόρμα του ποδιού σας για να μη σας ταλαιπωρήσουν καθόλου.

8. Έχετε πάντα λίγο βαμβάκι στην τσάντα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις πληγές άμα τη εμφανίσει τους και έτσι δε θα υποφέρετε φορώντας τα και προσπαθώντας να περπατήσετε τέλεια παρόλο που πονάτε.

 

Διαβάστε ακόμα στο InStyle.gr

Η Τάμτα είναι beauty icon η απόδειξη βρίσκεται στη μεταμόρφωσή της από το 2004

Celia Kritharioti: Δείτε την ωραιότερη συλλογή νυφικών της σχεδιάστριας