ΒΙΒΛΙΑ

Βιβλία: 12 best sellers για να διαβάσεις τον Σεπτέμβριο

Unsplash

Ο Σεπτέμβριος έχει μπει και μαζί του έρχεται και η επιστροφή σε γνώριμο περιβάλλον. Οι μέρες που διάβαζες ξαπλωμένη στην άμμο το βιβλίο σου, μάλλον έχουν πια παρέλθει και τώρα το πιθανότερο είναι πως φιλοξενεί την φιλαναγνωσία σου ο καναπές σου. Το διάβασμα και τα βιβλία δεν βγαίνουν ποτέ από την εξίσωση κι έτσι κι αυτόν τον μήνα είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε τα επόμενα αναγνώσματά σου. Καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας στον οποίο κάνεις catch up με τις υποχρεώσεις σου είπα να σου προτείνω γι’ αυτό το μήνα 12 best sellers βιβλία, νέα και παλιότερα, που ίσως δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις τους μήνες που πέρασαν. Αυτό θα είναι το λογοτεχνικό catch up σου.

12 best sellers βιβλία που βρήκαμε στην κατηγορία «ευπώλητα» μεγάλων βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων σε περιμένουν για να τα διαβάσεις τον Σεπτέμβριο. Η δημοφιλία τους είναι μία εγγύηση ότι θα απολαύσεις τις σελίδες τους. Τον μήνα της «προσαρμογής στην πραγματικότητα», θα τον περάσεις στο γνώριμο σου περιβάλλον μεν, ξεφεύγοντας δε από τις υποχρεώσεις και τα deadlines που έρχονται να σε συναντήσουν, χωμένη στα αγαπημένα βιβλία του αναγνωστικού κοινού.

Best sellers βιβλία για να διαβάσεις τον Σεπτέμβριο: Πληγωμένες καρδιές

best sellers βιβλία
PUBLIC.GR

Πληγωμένες καρδιές

Εκδόσεις Διόπτρα
16,60 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Colleen Hoover είναι μία συγγραφέας φαινομενο. Κι αυτό είναι το δεύτερο best seller βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα μετά το Τελειώνει με Εμάς. Και θα το διαβάσεις απνευστί, όπως θα γίνει και με το βιβλίο της που ακολούθησε με τίτλο Σκοτεινή Αγάπη. Αλλά εδώ θα σου μιλήσω για τις Πληγωμένες Καρδιές.

Η ζωή δεν έχει φερθεί καλά στην Μπέγια Γκριμ και ας είναι μόνο 19 ετών. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. Ξεκινώντας κυριολεκτικά από το τίποτα, έχει καταφέρει να χαράξει πορεία, να διεκδικήσει από τη ζωή της περισσότερα – όλα μόνη της. Η οικογένειά της δεν τη στήριξε ποτέ.

Οι σπουδές της ξεκινούν σε δύο μήνες. Όμως ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της αφήνει την Μπέγια άστεγη. Μαθημένη να προσαρμόζεται εύκολα, θα καταφύγει στην τελευταία της λύση, στην παραθαλάσσια πόλη όπου ζει ο πατέρας της, τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα.

Το πλάνο της είναι ξεκάθαρο: θα περάσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού όσο πιο ήρεμα γίνεται, μέχρι να έρθει η στιγμή να αφήσει το παρελθόν πίσω της μια για πάντα. Όμως ο νέος της γείτονας, ο Σάμσον, έχει άλλα σχέδια. Οι δυο τους φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκείνη έζησε μέσα στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη. Εκείνος γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και στα προνόμια.

Όμως η θλίψη κυριαρχεί στη ζωή τους. Όσο και αν το κρύβουν, έχουν πληγωθεί και οι δύο περισσότερο απ’ όσο είναι έτοιμοι να παραδεχτούν. Η έλξη ανάμεσά τους είναι έντονη, κι ας είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει μέλλον η σχέση τους. Και η Μπέγια πρέπει να προσέξει πριν γκρεμίσει τη ζωή που δεν πρόλαβε καν να χτίσει.

Κατά Ιωάννη

best sellers βιβλία
PUBLIC.GR

Κατά Ιωάννη

Εκδόσεις Μίνωας
18,80 € 16,92 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ο Σπύρος Πετρουλάκης, ο συγγραφέας του βιβλίου Σασμός, που μεταφέρθηκε σε σειρά από τον Alpha, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2022, το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Κατά Ιωάννη, που υπόσχεται να σε συναρπάσει.

Χανιά, σήμερα
Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;
Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922
Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;
Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώ­να μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

Best sellers βιβλία για να διαβάσεις τον Σεπτέμβριο: Το αίνιγμα του δωματίου 622

Το αίνιγμα του δωματίου 622
PUBLIC.GR

Το αίνιγμα του δωματίου 622

Εκδόσεις Πατάκη
19.90 € 17.91 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Το μυθιαστόρημα του Ελβετού συγγραφέα Joël Dicker Το αίνιγμα του δωματίου 622, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη τον Μάιο του 2022. Σασπένς και μυστήριο που κόβουν την ανάσα σού υπόσχεται το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα που έγινε γνωστός με το βιβλίο Αλήθεια για την υποθεση Χάρρυ Κέμπερτ.

Μια νύχτα του Δεκέµβρη, ένας φόνος διαπράττεται στο Παλάς ντε Βερµπιέ, ένα πολυτελές ξενοδοχείο των ελβετικών Άλπεων. Η αστυνοµική έρευνα που διεξάγεται δεν καταλήγει πουθενά. Πολλά χρόνια αργότερα, στις αρχές του καλοκαιριού του 2018, ένας διάσηµος συγγραφέας, που καταφτάνει στο ίδιο ξενοδοχείο για να περάσει τις διακοπές του, θα βρεθεί χωρίς να το καταλάβει στον πυρήνα αυτής της υπόθεσης. Όµως, τι ακριβώς συνέβη στο δωµάτιο 622;
Με την ακρίβεια Ελβετού ωρολογοποιού, ο συγγραφέας µάς ταξιδεύει στην καρδιά της Γενεύης, της γενέτειράς του, µέσα από ένα σκοτεινό µυθιστόρηµα που κόβει την ανάσα. Ένα ερωτικό τρίγωνο, παιχνίδια εξουσίας και χτυπήµατα κάτω από τη µέση, προδοσίες και ζηλοφθονίες που µας αποκαλύπτουν µια Ελβετία κάθε άλλο παρά ήσυχη και ειδυλλιακή.

Best sellers βιβλία για να διαβάσεις τον Σεπτέμβριο: Το γεγονός

best sellers βιβλία
PUBLIC.GR

Το γεγονός

Εκδόσεις Μεταίχμιο
11.00 € 9.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ, αν σκεφτείς το πισωγύρισμα των ΗΠΑ στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, είναι Το Γεγονός που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και αγαπήθηκε ακόμα περισσότερο και μέσα από την (βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021) κινηματογραφική μεταφορά του που έκανε πρεμιέρα το φετινό καλοκαίρι.

Το βιβλίο της Annie Ernaux είναι η θαραλλέα κι ανθρώπινη μεταφορά στο χαρτί ενός σημαντικού βιώματός της. Το 1963, η εικοσιτριάχρονη Annie Ernaux μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Η ντροπή την κυριεύει σαν πανούκλα: είναι ανύπαντρη και ξέρει πως μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη θα στιγματίσει την ίδια και την οικογένειά της. Μέσα σε συνθήκες παρανομίας κάνει έκτρωση με κίνδυνο της ζωής της. Αρκετά χρόνια αργότερα θα καταγράψει τις αναμνήσεις της, προσπαθώντας να κατανοήσει γιατί αυτή η εμπειρία τη σημάδεψε τόσο πολύ, τόσο βαθιά. Το γεγονός είναι η ιστορία αυτού του τραύματος, ενός τραύματος που δεν ξεπέρασε ποτέ.

«Μέσα από τούτη την αφήγηση, ο χρόνος γίνεται δράση και με παρασέρνει άθελά μου. Τώρα ξέρω ότι είμαι αποφασισμένη να φτάσω μέχρι τέλους, όποιο κι αν είναι το τίμημα, όπως ήμουν και τότε, στα είκοσι τρία μου, όταν έσκισα τη γνωμάτευση του γιατρού. Θέλω να βυθιστώ ξανά σε κείνη την περίοδο της ζωής μου, να μάθω τι υπήρχε εκεί. Αυτή η εξερεύνηση θα αποτελέσει το υφάδι μιας αφήγησης, της μόνης ικανής να αποδώσει ένα γεγονός που δεν ήταν τίποτε άλλο πέρα από χρόνος που κυλούσε εντός και εκτός μου».

Φονική Παλίρροια

best sellers βιβλία
PUBLIC.GR

Φονική Παλίρροια

Εκδόσεις Ψυχογιός
18,80 € 16,92 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή που κατά κύριο λόγο τα μάτια σου «καταβροχθίζουν» τα βιβλία- θρίλερ, αλλά το φθινόπωρο με τις βροχές του και τις ώρες που περνάς στο σπίτι, ενδείκνυται επίσης για βιβλία που αποκλείεται να αφήσεις από τα χέρια σου ως το τέλος τους, aka crime novels.

Τέτοιο είναι και το μυθιστόρημα Φονική Παλίρροια, του Sam Lloyd. Η Λούσι είχε όλα όσα επιθυμούσε: ένα όμορφο σπίτι, έναν αφοσιωμένο σύζυγο, τον Ντάνιελ, και δύο λατρεμένα παιδιά. Όμως ένα πρωί ο χρόνος σταματά. Το ιστιοπλοϊκό τους εντοπίζεται ακυβέρνητο να παραδέρνει στα ανοιχτά. Ο Ντάνιελ έχει εξαφανιστεί και εκείνη αρχίζει να αναρωτιέται μήπως ήταν ο σύζυγός της που πήρε το σκάφος τους και βγήκε στη θάλασσα; Αν αυτό ισχύει, πού μπορεί να βρίσκεται τώρα;

Ενώ ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας δυσκολεύει την επιχείρηση διάσωσης, η Λούσι σιγά σιγά λύνει τον γρίφο του τι συνέβη. Και ανακαλύπτει κάτι που θα τη βυθίσει σε έναν εφιάλτη χειρότερο απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί. Όπου κι αν βρίσκεται ο άντρας της, δεν είναι μόνος του. Μαζί με εκείνον αγνοούνται και τα παιδιά της.

Best sellers βιβλία για να διαβάσεις τον Σεπτέμβριο: Θηρίο

best sellers βιβλία
PUBLIC.GR

Θηρίο

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
16,60 € 14,94 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Μία σκοτεινή, εθιστική ιστορία για την οργή, την εξουσία και την κακοποίηση έγραψε η Lisa Tadeo. Το βιβλίο Θηρίο, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος τον Ιούνιο του 2022 κι έγινε ένα από τα αγαπημένα των αναγνωστών των εκδόσεων.

Το Θηρίο είναι μια αναπαράσταση της γυναικείας οργής, ως αποτέλεσμα κακοποιητικών σχέσεων, στην πιο ωμή της έκφανση και μια αποτρόπαια εξερεύνηση στην άβυσσο της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Η Τζόαν έχει περάσει όλη της τη ζωή υπομένοντας τις κακότροπες και χειριστικές συμπεριφορές των αντρών. Όταν όμως ένας από αυτούς διαπράττει μπροστά της μια ανήκουστη πράξη βίας, η Τζόαν θα αποφασίσει να φύγει από τη Νέα Υόρκη, σε αναζήτηση της ετεροθαλούς αδελφής της Άλις με την ελπίδα ότι μπορεί να της δώσει απαντήσεις για το παρελθόν της. Στις αποπνικτικές συνοικίες του Λος Άντζελες, η Τζόαν προσπαθεί να ανασυνθέσει τη ζωή της ξεκινώντας από το μηδέν.

Νοικιάζει σπίτι σε ένα συγκρότημα κατοικιών, στο οποίο μένει ο Ρίβερ, που αργότερα γίνεται εραστής της και ο ηλικιωμένος Λένι, που της αφηγείται εξοργιστικά περιστατικά από τη ζωή του. Όλοι οι ήρωες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ωθούν τελικά την Τζόαν στο έγκλημα.

Best sellers βιβλία για να διαβάσεις τον Σεπτέμβριο: Ξένο χώμα

Ξένο χώμα
PUBLIC.GR

Ξένο χώμα

Εκδόσεις Δώμα
22,00 € 19,80 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Jeanine Cummins αποτυπώνει στο βιβλίο της την αδυσώπητη πραγματικότητα της αναγκαστικής μετανάστευσης: Τη βίαιη φυγή, την αγωνία, τη ζωή στο δρόμο, την αυθαιρεσία οποιουδήποτε διαθέτει εξουσία, δύναμη ή όπλα. Το Ξένο χώμα, είναι ένα βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουμε για να θυμηθούμε πώς η ζωή αντιστέκεται και δεν θα πάψει να το κάνει απέναντι στη βία του ισχυρού. Την αέναη μάχη της καλοσύνης και του φωτός με τη σκληρότητα και το σκοτάδι.

Μέχρι χτες, η Λύδια ζούσε μια συνηθισμένη ζωή στο Ακαπούλκο του Μεξικού. Όσα αγαπούσε ήταν εκεί: η οικογένειά της, το βιβλιοπωλείο της, το σπίτι της. Σήμερα, έχει χάσει τα πάντα.

Και τώρα τρέχει, χωρίς ανάσα, μαζί με τον οκτάχρονο γιο της, τον Λούκα. Τρέχει να ξεφύγει απ’ το καρτέλ που λυμαίνεται την πόλη και που διψά για εκδίκηση.

Μόνη ελπίδα για τη Λύδια και τον Λούκα είναι να βρουν καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες διασχίζοντας την απέραντη χώρα του Μεξικού. Να περάσουν παράνομα τα σύνορα, να φτάσουν στο ξένο χώμα.

Πρώτα όμως πρέπει να μείνουν ζωντανοί.

Το βιβλίο αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό αλλά προκάλεσε και διαφωνίες στο αχανές πεδίο του διαδικτύου. Η συγγραφέας του δέχτηκε αμφισβήτηση καθώς ως λευκή με μακρινή καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, έγραψε ένα βιβλίο για τους Μεξικανούς μετανάστες. Από την άλλη είχε και πολλούς υπερασπιστές που τόνιζαν ότι από τη στιγμή που κάποιος ερευνά το θέμα του αποτελεσματικά είναι ελεύθερος να γράψει για ό,τι επιθυμεί. Ένας ακόμα λόγος να το το διαβάσεις είναι για να σταθείς με τη δική σου κρίση σε όποια πλευρά του παραπάνω διλήμματος επιθυμείς.

Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

Ένα από τα αγαπημένα βιβλία των εκδόσεων Gutenberg κυκλοφόρησε το 2017 και προσωπικά βρίσκω τον τίτλο του, τον πιο ποιητικό αυτής της λίστας. Πρόκειται για το βιβλίο του Peter Handke, Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι.

Ο Μπλοχ, ένας πρώην διάσημος τερματοφύλακας πηγαίνοντας ένα πρωί στη δουλειά του σε ένα εργοστάσιο συμπεραίνει πως έχει απολυθεί. Αρχίζει να περιπλανιέται στους δρόμους της Βιέννης όπου τα πάντα του προκαλούν δυσφορία. Πηγαίνει σινεμά, πιάνει κουβέντα με την ταμία· την ξανασυναντά αργότερα και καταλήγουν σε ξενοδοχείο. Την επόμενη, χωρίς προφανή λόγο, τη στραγγαλίζει. Φεύγει εσπευσμένα από την πόλη και καταλήγει σ΄ ένα μικρό χωριό του αυστριακού νότου απ΄ όπου έχει εξαφανιστεί ένας μουγγός μαθητής.

Με κινηματογραφικό ρυθμό, με στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και αναφορές στον Κάφκα το «τρομερό παιδί της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας» καταγράφει ψυχολογική πορεία του δράστη, τη διαταραγμένη σχέση του με την πραγματικότητα, το σχίσμα μεταξύ συνείδησης και πράξης.

Αγαπημένη

Αγαπημένη
PUBLIC.GR

Αγαπημένη

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
18,98 € 13,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα κλασικό βιβλίο θα το συναντήσεις σχεδόν πάντα στις λίστες με τα ευπώλητα των βιβλιοπωλείων. Μία τέτοια περίπτωση είναι το βιβλίο Αγαπημένη της βραβευμένης με Nobel, Toni Morrison που κυκλοφόρησε ξανά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος το 2019.

Ατενίζοντας ατρόμητα την άβυσσο της σκλαβιάς, το κλασικό αυτό μυθιστόρημα μεταμορφώνει την Ιστορία σε μια αφήγηση υποβλητική σαν έπος, βίαιη σαν πολεμικό τραγούδι, τρυφερή σαν νανούρισμα.

Η Σιθ γεννήθηκε σκλάβα στον Νότο και δραπέτευσε στο Οχάιο, ωστόσο δεκαοκτώ χρόνια αργότερα δεν είναι ακόμη ελεύθερη. Την κατατρύχουν οδυνηρές αναμνήσεις από το Φιλόξενο Σπιτικό, το όμορφο αγρόκτημα που έγινε για την ίδια και τους συντρόφους της ο τόπος της απόλυτης φρίκης. Το καινούργιο της σπίτι το στοιχειώνει το φάντασμα του μωρού της που πέθανε χωρίς όνομα, από τα ίδια της τα χέρια, με μία μονάχα λέξη χαραγμένη στην ταφόπλακά του, να θυμίζει πως κάποτε έζησε: Αγαπημένη.

Ναι

Ναι
PUBLIC.GR

Ναι

Εκδόσεις Key Books
17,70 € 15,93 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ο συγγραφέας των best sellers Το Δώρο & Το Δώρο 2, Στέφανος Ξενάκης, έγραψε ένα ακόμα best seller κι αυτό δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Ο Στέφανος Ξενάκης μάς καλεί να πούμε ΝΑΙ στη ζωή.

Μέσα από 20 διαλόγους πάνω σε έννοιες που δεν μας έμαθαν, ο συγγραφέας μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης.

Βαθύ, διεισδυτικό, απελευθερωτικό, το ΝΑΙ ξεκινάει σαν ψίθυρος και μεταμορφώνεται σε έναν ύμνο για τη ζωή.

ΝΑΙ!

Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε

Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε
PUBLIC.GR

Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε

Εκδόσεις Καστανιώτη
13,78 € 7,41 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Κατερίνα Γώγου και η μοναδική της πένα, που γεννούσε ποιήματα ευαίσθητα και σκληρά μαζί. Τα ποιήματά της συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά όλα μαζί στον τόμο Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε, που κυκλοφόρησε ξανά από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 2015 και παραμένει ένα αγαπημένο ανάγνωσμα όλο και περισσότερων ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με την ποίησή της.

Στον τόμο Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε συγκεντρώνεται για πρώτη φορά το σύνολο του ποιητικού έργου της: οι συλλογές Τρία κλικ αριστερά, Ιδιώνυμο, Το ξύλινο παλτό, Απόντες, Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών και Νόστος, που εκδόθηκαν πριν από το 1993, καθώς και το μεταγενέστερο Με λένε Οδύσσεια, στο οποίο είχαν συμπεριληφθεί αδημοσίευτα ποιήματά της, δακτυλόγραφες ή χειρόγραφες σημειώσεις της με ημερολογιακή πρόθεση, κάποιες ενάρξεις εξιστορήσεων και τρεις παραλλαγές δικών της σεναρίων.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται τόσο στους λάτρεις της ποίησης της Κατερίνας Γώγου όσο και στους αμύητους αναγνώστες που επιθυμούν να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα του σημαντικού της έργου.

Προς τ’ άστρα

Προς τ' άστρα
PUBLIC.GR

Προς τ' άστρα

Εκδόσεις Κάκτος
16,43 € 8,81 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα βιβλίο των εκδόσεων Κάκτος που αγαπήθηκε, παρότι καταπιάνεται με μία επιστήμη με την οποία δεν είναι πολλοί εξοικειωμένοι, την αστροφυσική. Από τον δημιουργό του καναλιού Astronio, Παύλο Καστανά, έρχεται στα χέρια μας το βιβλίο Προς τ’ άστρα, που μας μυεί σε αυτή την σπουδαία επιστήμη με τρόπο απλό και κατανοητό.

Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι εξωτικές συνθήκες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, η προσπάθεια εύρεσης νέων «κόσμων», η επική ιστορία της γέννησης και του θανάτου των αστέρων, οι μυστηριώδεις μαύρες τρύπες και τα υπέρλαμπρα κβάζαρ, το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και πολλά ακόμα συναρπαστικά κεφάλαια της Αστροφυσικής και της Αστρονομίας.

Μέσα από απλές εξηγήσεις των φυσικών φαινομένων και πλούσια εικονογράφηση, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τη γοητεία της διαστημικής εξερεύνησης και θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα από ποτέ τη θέση του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν.