VIRAL

Γιατί το Facebook απαγορεύει τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας;

Η Heather Whitten είναι μια φωτογράφος από την Αριζόνα. Το Νοέμβριο του 2014, τράβηξε μια πολύ συγκινητική φωτογραφία του συζύγου της, Thomas, και του παιδιού της, Fox, η οποία όμως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και συγκέντρωσε πολλές αναφορές στο Facebook.

Στην εν λόγω εικόνα, βλέπουμε τον Thomas και τον γιο του, Fox, στο ντους. Ο Fox έχει μολυνθεί από σαλμονέλα και κάθεται γυμνός στην αγκαλιά του επίσης γυμνού πατέρα του. Έμειναν εκεί για ώρες, αφού ο Thomas προσπαθούσε να κάνει τον πυρετό του γιου του να πέσει, αλλά και να καθαρίζει τη διάρροια και τον εμετό του. Ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή και η Whitten ένιωσε την ανάγκη να την απαθανατίσει.

Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook πριν λίγες μέρες, δύο χρόνια αφού τραβήχτηκε και ο Fox έχει συνέλθει πλήρως, με τη λεζάντα: “Αυτός ο άντρας. Αυτός ο σύζυγος και σύντροφος και πατέρας. Ήταν τόσο υπομονετικός, στοργικός και δυνατός με τον μικροσκοπικό γιο του στην αγκαλιά του. Οι ψίθυροι επιβεβαίωσης στ’ αυτιά του Fox ότι όλα θα πάνε καλά, κι ότι θα τον φροντίσει ήταν τόσο ειλικρινείς”.

Ο λόγος που η Whitten ανέβασε τη φωτογραφία, είναι ότι όταν την πόσταρε ένα φωτογραφικό blog στη σελίδα του στο Facebook, το social medium τους κατέβασε τη σελίδα για μερικές μέρες λόγω παραβίασης των κατευθυντήριων γραμμών του. “Απαγορεύονται οι εικόνες με γυμνούς γλουτούς, γεννητικά όργανα, ή στήθος με εμφανείς τις θηλές”. Εννοείται πως και το προφίλ της ίδιας της φωτογράφου απαγορεύτηκε δύο φορές – από ένα 24ωρο κάθε φορά – λόγω της επίμαχης φωτογραφίας.