VIRAL

Φωτογραφίζει τους ανθρώπους γυμνούς, σε καθημερινές δουλειές, για να πει κάτι σπουδαίο

Μια φωτογράφος από τη Γερμανία, η Sophia Vogel, μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων που θέλει να φωτογραφίσει, τους ρωτάει τι τους αρέσει να κάνουν στον ελεύθερό τους χρόνο και στη συνέχεια τους φωτογραφίζει κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αυτών. Έπειτα, τους ζητάει να μείνουν γυμνοί και να επαναλάβουν τα χόμπι τους, σαν να μην τρέχει τίποτα, ενώ εκείνη τους φωτογραφίζει και πάλι. Μάλλον επειδή όντως δεν τρέχει κάτι. 

Στη συνέχεια αντιπαραθέτει τις γυμνές και τις ντυμένες εικόνες, προκειμένου να δείξει ότι “το να είσαι γυμνός θα έπρεπε να είναι τόσο φυσιολογικό όσο και το να είσαι ντυμένος. Αν το καλοσκεφτείς, όλοι γυμνοί είμαστε, κάτω από τα ρούχα μας”, δηλώνει σε συνέντευξή της.

A post shared by sophiavogel (@sobirdy) on

 

Παρόλο που το γυμνό έχει απενοχοποιηθεί σε σχέση με τριάντα χρόνια πριν, πάλι το να βγεις έξω με λίγη παραπάνω σάρκα εκτεθειμένη σε κάνει σχεδόν δακτυλοδεικτούμενη. Και φυσικά σου φοράει ταμπέλες και χαρακτηρισμούς, τους οποίους δύσκολα θα επιθυμούσες για τον εαυτό σου.

Η πίεση του να είσαι ένα σεξουαλικό ον είναι πανταχού παρούσα για όλους μας. Μας παρατηρούν και μας κρίνουν καθημερινά, και η βιομηχανία της μόδας μας επιβάλλει πρότυπα ομορφιάς και κριτική. Θέτουμε υψηλά standards για τους εαυτούς μας. Θέλω να μιλήσω εναντίον αυτών των γελοίων προτύπων.

“Παρουσιάζοντας όλων των ειδών τα διαφορετικά κορμιά, σχήματα, και πόζες, θέλω να δείξω πόσο όμορφος είναι ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Μου αρέσει να αναδεικνύω την ομορφιά με έναν αισθητικό τρόπο που δεν έχει σεξουαλικό περιεχόμενο. Δε σημαίνει πως κάθε γυμνή εικόνα συνδέεται με την σεξουαλικότητα”, δηλώνει η Sophia, αρκετά αισιόδοξα, όταν κάθε υπόνοια γυμνού σήμερα, σημαίνει απαραίτητα και αναντίρρητα, σεξ.

 

A post shared by sophiavogel (@sobirdy) on