LIFE

Το Tabloid Art History στο twitter θα σου μάθει ιστορία τέχνης με τον πιο παράξενο τρόπο

Η Chloe Esslemont, η Elise Bell και η Mayanne Soret είναι τρία κορίτσια που έχουν σπουδάσει Ιστορία Τέχνης· είναι επίσης τα κορίτσια που πήγαν την αγάπη τους για την ποπ κουλτούρα και τη ζωγραφική, ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας το φανταστικό concept ''Φωτογραφίες celebrities και πίνακες που μας θυμίζουν'', το οποίο διατηρούν στο twitter ως @TabloidArtHistory.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του project; Όπως γράφει στο bio του λογαριασμού ”Για κάθε φωτογραφία της Lindsay Lohan να πέφτει προκύπτει μια ακόμα αναφορά σε γλυπτό του Bernini”- δεν ξέρω για σένα, εμένα αυτό μου αρκεί ως δικαιολογία, οπότε έπεσα με τα μούτρα στο υλικό που έχουν αναρτήσει και βρήκα μερικά διαμαντάκια, που μπορεί να συγκινήσουν τον κάθε pop culture lover.

Τα κορίτσια χρησιμοποιούν διάφορες φωτογραφίες celebrities (από τα instagram τους, από paparazzi λήψεις και από επίσημες εμφανίσεις), τις οποίες συσχετίζουν με κάποιο έργο τέχνης (πίνακα, γλυπτό) που τους θυμίζει την αρχική λήψη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν τα πιο ενδιαφέροντα κολάζ και αποδεικνύουν ότι η τέχνη εξελίσσεται και μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, ακόμα και σε με μια selfie της Kim Kardashian.

Παρακάτω θα βρεις ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους και παράλληλα θα γνωρίσεις μερικούς από τους πιο όμορφους πίνακες ζωγραφικής, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπες ίσως, ποτέ.

Britney Spears

Kim Kardashian- Emily Ratajwoski

Carrie Fisher- Meryl Streep

Bianca Jagger

Maggie Cheung

Jennifer Lopez

Beyoncé

Drew Barrymore

Drake- Lady Gaga

Tilda Swinton

 

Κεντρική φωτογραφία: Matt Sayles/Invision/AP