LIFE

Ένας Σύρος καλλιτέχνης κάνει το γύρο του διαδικτύου ζωγραφίζοντας τους ηγέτες του κόσμου ως πρόσφυγες

Με τους πολέμους να μαίνονται για χρόνια σε Συρία, Υεμένη, Αφρική κλπ. και τους ηγέτες της υφηλίου να παίζουν την κολοκυθιά για τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων, κατά καιρούς έχουν "γεννηθεί" καλλιτεχνικά projects που εκφράζουν ακριβώς αυτό: τη ρουλέτα που στήνεται σε διεθνές επίπεδο στις πλάτες αθώων ανθρώπων, με φόντο -όπως πάντα- τα συμφέροντα του κάθε ισχυρού.

Σε αυτή τη συγκυρία, υπάρχει ο Σύρος στην καταγωγή καλλιτέχνης, Abdalla Al Omari, ο οποίος ζει στις Βρυξέλλες και ζωγραφίζει σκίτσα των ηγετών του κόσμου, αλλά όχι όπως τους γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια, ο Al Omari τους βάζει έστω και νοητά με το πενάκι του στη θέση των προσφύγων, μεταναστών, αστέγων και γενικότερα αναξιοπαθούντων αυτού του πλανήτη, που έχουν οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση ακριβώς εξαιτίας των αποφάσεων και των θέσεων αυτών των ηγετών και των προκατόχων τους.

 

Τα έργα του φιλοξενούνται ανά περιόδους σε διάφορες γκαλερί της Ευρώπης, έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης σε εκπομπές μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων πανευρωπαϊκά ενώ ο ίδιος επισημαίνει ότι προσπαθεί μέσω αυτών των σκίτσων να παρουσιάσει τους κυβερνήτες του πλανήτη σε μια πιο “ευάλωτη” εκδοχή από την άτρωτη και αψεγάδιαστη που τους έχουμε συνηθίσει.

Vlad" from #thevulnerabilityseries show. Oil-acrylic on canvas. On view at @ayyamgallery #dubai until July 6 #vladimirputin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abdalla Al Omari (@abdalla.al.omari) στις

Recep" from #thevulnerabilityseries #oil-#acrylic on #canvas 190x140cm. on view at @ayyamgallery #alserkalavenue until 6 July 2017 #dubai #erdogan #ayyamgallery #ayyamgallerydubai

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abdalla Al Omari (@abdalla.al.omari) στις